Като пусна парното и пада температурата
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Като пусна парното и пада температурата
Здравейте колеги.От както застудя и забелязах че като пусна парното на макс и се движа с 110-120 и температурата ми пада на 75 градуса ако парното е на средно положение някаде държи около 80 а миналата година колкото и студено да беше си държеше 90 винаги.Някой има ли някакви идей от какво може да е?
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така,пусна ли парното няма загряване.А загрее ли до 90 градуса като го пусна веднага пада.Незнам тоя двигател дали е тди,но ако е много колеги казват,че е с много слабо топлоотделяне,и за това се получавало това явление.Но това не ти пречи да си провериш термостата да си сигурен,че не е от него.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lrlmodo написа:... Ако ти е отворен термостата t ще падне до 60, а не до 75 - споко.
Гениално заключение колега.
Да беше помислил за околната Т, за наклона на терена, за това в колата, пропускливост на филтъра на парното, пропускливост на радиаторчето за парното... и още куп неща.
Как може да се каже не до 75 а до 60 гр?????

- recaro_7
- Автомобил: Vw Passat B5.5 tdi
- Двигател:
хаха
rosen79 написа:И при мен е така,пусна ли парното няма загряване.А загрее ли до 90 градуса като го пусна веднага пада.Незнам тоя двигател дали е тди,но ако е много колеги казват,че е с много слабо топлоотделяне,и за това се получавало това явление.Но това не ти пречи да си провериш термостата да си сигурен,че не е от него.
е това пък за тди-то от каде го измисли....
само ще кажа,че ако термостата ти е наред ТДИ-то ми загрева доста по бързо от предишната ми кола 2Е ГТИ...повярвай ми

И двете коли с чисто нови термостатчета Беер....струват около 30лв.

айде по живо по здраво
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: хаха
recaro_7 написа:rosen79 написа:И при мен е така,пусна ли парното няма загряване.А загрее ли до 90 градуса като го пусна веднага пада.Незнам тоя двигател дали е тди,но ако е много колеги казват,че е с много слабо топлоотделяне,и за това се получавало това явление.Но това не ти пречи да си провериш термостата да си сигурен,че не е от него.
е това пък за тди-то от каде го измисли....
само ще кажа,че ако термостата ти е наред ТДИ-то ми загрева доста по бързо от предишната ми кола 2Е ГТИ...повярвай ми.
И двете коли с чисто нови термостатчета Беер....струват около 30лв.![]()
айде по живо по здраво
Колега я се поразрови из търсачката има една тема слабо парно при Г4, и там също съм споменал за моя проблем, да видиш какво са ми отговрили.Термостата е сменен преди два месеца и работи нормално,Така че моля те не се обаждай не подготвен щото не само аз имам такъв прблем със загряването на тди мотор.Ще ти цитирам един колега от форума,той ще си познае думите:По-доброто смазване и по-малкото търкане водят до по-малко загряване.Та както каза ти айде по живо по здраво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Че парното е на малкия кръг няма спор.И че парното охлажда също.Случи ми се веднъж да ми затвори термостата на път, но успях да се прибера без да я прегрея,само с едно спиране.Парното на мах вентилатора в купето на мах и всички клапи отворени.Възможно е термостата несхто да не ти е наред и да отваря когато не трябва или да имаш въздух в системата.
Върни се в “Дизелови агрегати”