да питам къде нормално трябва да отделя съединителя на Б5.5 1.9ТДИ 96кВ ?
На мен ми се вижда височко /над средата на хода/
Питах един специалист, той вика "като започнат да не влизат скоростите, тогава се сменя"
Съединител на Б5.5 1.9ТДИ 96кВ
Re: Съединител на Б5.5 1.9ТДИ 96кВ
Tedo- написа:да питам къде нормално трябва да отделя съединителя на Б5.5 1.9ТДИ 96кВ ?
На мен ми се вижда височко /над средата на хода/
Питах един специалист, той вика "като започнат да не влизат скоростите, тогава се сменя"
При мен даже е по-зле.Превключва в най-горната част.
И на мен ми казаха - карай докато започне да пребуксува. Първоначално на 5, а после и на по-ниски предавки.Лошото е, че съединителя свършва отведнъж поне на старата ми Пасатка стана така и останах на пътя.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:вси4ки ФВ не само пасат с хидравли4ен съединител след 94г отделят ГОРЕ -това е нормално
Всички така разправят, обаче моят Голф ('96, АФН) отделя малко под средата. Съединителя е нов, помпите са нови и добре обезвъздушени (с компресор), но си отделя доста ниско. Не, че ми е проблем - просто споделям.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Tedo- написа:аз моя го купих от първи собственик в Мюнхен /колега на брат ми/ и беше на 57000км и пак така отделяше /височко/... Вече 40 000км никаква промяна... Ако е бил износен, досега да беше свършил...
Как да свърши бе колега,на тия килметри тамън се е разработил

Не искам да споря, защото нямам достатъчно задълбочени знания в областта.
Просто ще споделя личните си впечатления.
Миналата седмица сменях маховик и съдинител. Преди смяната съединителя оделяше високо горе и педала беше твърд. След смяната съединителя отделя към средата, педала стана много лесен за натискане.
Може би, това че съм е с Torsen има връзка...
Миналата седмица сменях маховик и съдинител. Преди смяната съединителя оделяше високо горе и педала беше твърд. След смяната съединителя отделя към средата, педала стана много лесен за натискане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
jas написа:Не искам да споря, защото нямам достатъчно задълбочени знания в областта.
Понеже съм със същия Пасат, би ли казал цена за тази операция?