Проверка на ангренажен ремък на Passat 1.9 TDI AVF 96 KW

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Проверка на ангренажен ремък на Passat 1.9 TDI AVF 96 KW

Мнениеот OvivO » Нед 07 дек 2008 22:48

Здравейте,

Сравнително скоро се сдобих с автомобила, но за моя жалост още съм нямал време да му се порадвам, защото много пътувам, но не с него.

В купищата фактури, които ми дадоха при покупката има и една за сменен ремък преди 16 000 км. Само че на мен ми изглежда малко хвърчаща тази фактура. Не мога да бъда сигурен дали наистина е сменен. А ако някой я е написал от продаващите просто така, за да има един плюс колата в повече, то това е пълна безотговорност, която разбира се не е изключена.

Моето питане е: има ли възможност да се отвори капака на ремъка и да се каже приблизително колко е износен и дали е на 20 хиляди или е на 70 примерно. По износването на надписите от външната страна примерно . . . Ако да, знаете ли кой е спец по ремъците и може да го погледне ? Става дума за София или Пловдив. Аз се сещам за ваското1 от този форум . . .

Благодаря за отговорите

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 07 дек 2008 23:36

Можеш и при никси в Герман да го провериш. И да, може, поне приблизително да се установи дали е по-нов, или е тръгнал да си ходи. Все пак, ако имаш някаква фактура, едва ли някой ще тръгне да я пише специално само за да те излъже. Не че не е възможно, ама едва ли ...

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Нед 07 дек 2008 23:58

значи аз познавам само един човек които може да познав дали ремька е бил за смяна ето и неговите думи
"когато ми докарат колата сьс всичката карантия сьбрана в картера значи ремька е бил за смяна "

лично мое мнение щом си взел колата и искаш да ти служи безотказно забрави за тея 150лв дет ще ги спестиш от смяна и ще караш примерно 6 месеца сьс стария ремьк и все да се питаш а няма ли да се скьса някьде и да дам 1000лв за ремонт

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 08 дек 2008 0:01

При неговия двигател, ако са 1000 лева, трябва да черпи, при това много. Да ти е мирна главата, ако имаш и най-малки съмнения, го смени.

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Пон 08 дек 2008 0:06

kombito-tdi написа:лично мое мнение щом си взел колата и искаш да ти служи безотказно забрави за тея 150лв дет ще ги спестиш от смяна и ще караш примерно 6 месеца сьс стария ремьк и все да се питаш а няма ли да се скьса някьде и да дам 1000лв за ремонт

Реално натам отиват нещата, защото искам да си я карам спокойно. От друга страна все пък имам фактура и ако е реална --> преди 16 000 км, то няма смисъл да се сменя :)
Няма да е 150 лв смяната на ремъка, то ако е толкова ще го сменя без да се замислям. До колкото съм срещал цени с труд, излиза смяната някъде към 700 лв. , но може и да се бъркам !

Потребителски аватар
eeedddeee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eeedddeee » Пон 08 дек 2008 8:10

kombito-tdi написа:значи аз познавам само един човек които може да познав дали ремька е бил за смяна ето и неговите думи
"когато ми докарат колата сьс всичката карантия сьбрана в картера значи ремька е бил за смяна "

лично мое мнение щом си взел колата и искаш да ти служи безотказно забрави за тея 150лв дет ще ги спестиш от смяна и ще караш примерно 6 месеца сьс стария ремьк и все да се питаш а няма ли да се скьса някьде и да дам 1000лв за ремонт

По принцип колегата е прав , ако искаш да си я караш спокойно смени си ги ти и напред. Друг е въпроса за цените за твоя двигател. Прав си за съмненията знам автоджамбази ако си направят труда да сменят ремък и то по ! видими ! причини ,НО само ремък без ролки и обтегачи . Представи си картинката после на пазара как се акцентира , че ремъкът е сменен - естествено той наистина е сменен , и проблемите си остават за новия собственик. Решението си е твое.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 08 дек 2008 12:21

Преди почти две години смяна на ангренаж, другите ремъци с ролки и водна помпа, с труда, ми излезе около 600 лева. Пасат 1.9 TDI PD AVB двигател, така че при теб трябва да е горе долу същото като стойност.

Потребителски аватар
OvivO

Мнениеот OvivO » Пон 08 дек 2008 19:29

Явно ще се сменят ремъка,помпата и ролката, по-добре човек да падне 600 кинта, отколкото след това да има купчина железа под формата на мотор.
Можеш ли да ми препоръчаш къде бих могъл да извърша смяната. Това е другото ми притеснение :) Да си платя и някой " да си остави ръцете" и да се учи на моята кола.

Благодаря ти !

П.П. Става дума за София.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 08 дек 2008 22:58

Говори с никси, координатите му ги има в раздел Сервизи. Ако той няма възможност, пиши на ЛС, ще ти дам телефон да звъниш на човека, при който аз направих тази манипулация, но както писах преди почти две години.

Върни се в “Дизелови агрегати”