Здравейте,
Сравнително скоро се сдобих с автомобила, но за моя жалост още съм нямал време да му се порадвам, защото много пътувам, но не с него.
В купищата фактури, които ми дадоха при покупката има и една за сменен ремък преди 16 000 км. Само че на мен ми изглежда малко хвърчаща тази фактура. Не мога да бъда сигурен дали наистина е сменен. А ако някой я е написал от продаващите просто така, за да има един плюс колата в повече, то това е пълна безотговорност, която разбира се не е изключена.
Моето питане е: има ли възможност да се отвори капака на ремъка и да се каже приблизително колко е износен и дали е на 20 хиляди или е на 70 примерно. По износването на надписите от външната страна примерно . . . Ако да, знаете ли кой е спец по ремъците и може да го погледне ? Става дума за София или Пловдив. Аз се сещам за ваското1 от този форум . . .
Благодаря за отговорите
Проверка на ангренажен ремък на Passat 1.9 TDI AVF 96 KW
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи аз познавам само един човек които може да познав дали ремька е бил за смяна ето и неговите думи
"когато ми докарат колата сьс всичката карантия сьбрана в картера значи ремька е бил за смяна "
лично мое мнение щом си взел колата и искаш да ти служи безотказно забрави за тея 150лв дет ще ги спестиш от смяна и ще караш примерно 6 месеца сьс стария ремьк и все да се питаш а няма ли да се скьса някьде и да дам 1000лв за ремонт
"когато ми докарат колата сьс всичката карантия сьбрана в картера значи ремька е бил за смяна "
лично мое мнение щом си взел колата и искаш да ти служи безотказно забрави за тея 150лв дет ще ги спестиш от смяна и ще караш примерно 6 месеца сьс стария ремьк и все да се питаш а няма ли да се скьса някьде и да дам 1000лв за ремонт
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
kombito-tdi написа:лично мое мнение щом си взел колата и искаш да ти служи безотказно забрави за тея 150лв дет ще ги спестиш от смяна и ще караш примерно 6 месеца сьс стария ремьк и все да се питаш а няма ли да се скьса някьде и да дам 1000лв за ремонт
Реално натам отиват нещата, защото искам да си я карам спокойно. От друга страна все пък имам фактура и ако е реална --> преди 16 000 км, то няма смисъл да се сменя

Няма да е 150 лв смяната на ремъка, то ако е толкова ще го сменя без да се замислям. До колкото съм срещал цени с труд, излиза смяната някъде към 700 лв. , но може и да се бъркам !
kombito-tdi написа:значи аз познавам само един човек които може да познав дали ремька е бил за смяна ето и неговите думи
По принцип колегата е прав , ако искаш да си я караш спокойно смени си ги ти и напред. Друг е въпроса за цените за твоя двигател. Прав си за съмненията знам автоджамбази ако си направят труда да сменят ремък и то по ! видими ! причини ,НО само ремък без ролки и обтегачи . Представи си картинката после на пазара как се акцентира , че ремъкът е сменен - естествено той наистина е сменен , и проблемите си остават за новия собственик. Решението си е твое.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Явно ще се сменят ремъка,помпата и ролката, по-добре човек да падне 600 кинта, отколкото след това да има купчина железа под формата на мотор.
Можеш ли да ми препоръчаш къде бих могъл да извърша смяната. Това е другото ми притеснение
Да си платя и някой " да си остави ръцете" и да се учи на моята кола.
Благодаря ти !
П.П. Става дума за София.
Можеш ли да ми препоръчаш къде бих могъл да извърша смяната. Това е другото ми притеснение

Благодаря ти !
П.П. Става дума за София.
Върни се в “Дизелови агрегати”