:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

пуши като загрее

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pivv
Автомобил:
Двигател:

пуши като загрее

Мнениеот pivv » Пон 19 яну 2009 15:10

Здравейте, колеги! Преди няколко седмици реших да сменя термостата, със стария няколко часа каране из града не можех да вдигна и 70 гр. Та смених термостата, колата започна да загрява както трябва. Но удоволствието ми за съжаление е до тук. Още като загря първия път до 90 гр. погледнах на ауспуха, а оттам пуши нещо между бяло и леко синково. Дотогава това не се проявяваше. Пушеше си малко само сутрин и то бяло, което го възприемам като нормално, конденз. Но това, което сега се проявява е странно. Като изфорсирам пушека се увеличава и става по-забележим. От какво ще е това нещо? И то на загрял двигател. Преди да загрее до 90 гр. не пушеше...Ако някой може да ме упъти в ситуацията ще съм благодарен...

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: пуши като загрее

Мнениеот magician » Пон 19 яну 2009 18:50

Не би трябвало да има общо смяната на термостата с евентуален проблем-пушенето.
Провери първо маслото-вадиш щеката и, ако наподобява по цвят боза-пресечено е.
Сиреч изгоряла гарнитура на главата.Приключението предполагам ти е ясно.Главта долу, шлайф, напасване клапани, гумички и ...
Вариант 2 е палиш и отваряш капачката на радиатора или разширителния съд /както е при теб/ ако при работещ двигател излизат мехури или струйката не е равномерна -вкарва компресия в охладителната система.
Причината е същата -изгоряла ганитура.
Процедираш като в първия вариант.
Провери дали губи /гори /масло...

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пон 19 яну 2009 19:01

то е ясно, че проблемът не е в термостата. Просто, като го смених, едва тогава колата започна да загрява до работната си температура, и тогава се появи този пушек. Маслото е ок, това с казанчето също...Относно горенето на масло досега е било в рамките на нормалното.

Потребителски аватар
hahooto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hahooto » Пон 19 яну 2009 20:37

ако гарнтурата е оти6ла и влиза антифриз в цилиндрите се полу4ава така.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 19 яну 2009 22:00

караш на къси разстояния и гърнетата са пълни с вода от конденз.изкарай я на дълъг път и пушека ще изчезне

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Вто 20 яну 2009 12:56

ами тези дни ще изляза да я поразкарам малко извън града. А възможно ли е да от гумичките на клапаните? Или ако е от тях ще пуши много!? Ако някой е сменял гумички на клапаните, какви ви са били признаците?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 20 яну 2009 13:52

pivv написа:ами тези дни ще изляза да я поразкарам малко извън града. А възможно ли е да от гумичките на клапаните? Или ако е от тях ще пуши много!? Ако някой е сменял гумички на клапаните, какви ви са били признаците?

Ако са гумички ще пуши сиво - харч на масло.
Ако не ти намалява антифриза не се шашкай - направи това, което ти препоръча ifidik.
П.с. благодаря за поправката на milenski_77

Последна промяна от buller на Сря 21 яну 2009 10:08, променено общо 1 път.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Вто 20 яну 2009 14:30

Колега от гумички няма да пуши черно,а бяло.Черно може да пуши единствено от неизгоряло гориво.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пон 26 яну 2009 19:26

колеги, днес по-разкарах колата из по-високите обороти, ако има нещо за прочистване да се прочисти, както казва колегата по-горе, но за жалост нещата не са промениха, но като че ли даже се влошиха. На тихи обороти взе още повече да пуши, че да мирише на доста гадно - не просто сурова нафта, ами и нещо друго, като че ли на асвалт, нещо такова. Антифриза ми е добре, няма проблем. Маслото - няма очевидно харчене. Но пък този пушек и миризма, направо в чудо ме вкарват.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Вто 27 яну 2009 15:40

pivv написа:колеги, днес по-разкарах колата из по-високите обороти, ако има нещо за прочистване да се прочисти, както казва колегата по-горе, но за жалост нещата не са промениха, но като че ли даже се влошиха. На тихи обороти взе още повече да пуши, че да мирише на доста гадно - не просто сурова нафта, ами и нещо друго, като че ли на асвалт, нещо такова. Антифриза ми е добре, няма проблем. Маслото - няма очевидно харчене. Но пък този пушек и миризма, направо в чудо ме вкарват.

Може и турбинка да е тръгнала(уплътнителни пръстени), хем че не разбрахме каква е колата.
Градско трудно ще разбереш по щеката дали харчи масло или поне трябва да миниш бая км. Ако е тръгнала гарнитура ще се разбере като ги смеси масло вода и обратното. А що не покгледнеш и центровката все пак.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Сря 28 яну 2009 21:18

колата е ауди б4, 1.9 тди. не знам, защо са премахнали това инфо от профилите

Върни се в “Дизелови агрегати”