Passat B5 - проблем с мотор
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat B5 - проблем с мотор
Колеги, стана тя каквато стана с моя пасатор. Около месец почукваше и тракаше и изведнъж спря тотално... Отворихме капака на главата и щу да видим. Повдигача 2ри цилиндър на единия клапан го няма. Пръснат на пърченца, гърбицата на разпределителния вал на този клапан наранена и леглото на повдигача разбито и назъбено. Други щети няма. Майстора препоръча да купя нова глава със разпределителен вал. Дайте мнения. Защо? От какво? какво да се прави и как? Колко пари? ... 

Последна промяна от valerius на Нед 15 мар 2009 23:50, променено общо 2 пъти.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B5 - проблем с мотор
Смених главата. Понеже беше употребявана мина процедура на автомивка и стана като нова. Нови гумички на клапаните, гарнитура. Установих, че на старата глава стъблата на клапаните са по тънки от тези на новата иначе всичко останало е ОК. Ще сменя и повдигачите да намаля тракането и върви като нова. Минах вече 10000км и не е мръднало маслото от пръчката дори с 1мм. Много съм доволен. Междувременно ми гръмна и турбината та и нея смених. 

valerius написа: Много съм доволен. Междувременно ми гръмна и турбината та и нея смених.
Не ,че е по темата ама що ги купувате тея чукачки бе хора???????
Валери и колко излезе накрая Паско след всички ремонти?
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
ВидиМС написа:valerius написа: Много съм доволен. Междувременно ми гръмна и турбината та и нея смених.
Не ,че е по темата ама що ги купувате тея чукачки бе хора???????
Валери и колко излезе накрая Паско след всички ремонти?
Не мога да се стърпя: Колега карай си бензина и недей задавай "умни" въпроси.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
valerius написа: Междувременно ми гръмна и турбината та и нея смених.
Колега, колко ти излезна турбината и дали я взе нова или втора ръка?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
kirhadj написа:valerius написа: Междувременно ми гръмна и турбината та и нея смених.
Колега, колко ти излезна турбината и дали я взе нова или втора ръка?
Човекът кара дизелов двигател, ако не се лъжа.

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблем, просто исках да се информирам.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kirhadj написа:Няма проблем, просто исках да се информирам.
В заключение какво да кажа. От както съм седнал в дизел това ще да е. Турбината взех 2-ра употреба от AVG мотор за 500лв. имах право на избор из между 6 мотора. 131к.с. ПД. Но не това е най-важно!
Мисля си тия дни за по-нов модел B6 2.0TDI, но си казвам аз. Смених глава, хидравлични повдигачи, турбо, по окачване отпред доста неща, амортисиори, консумативи, джанти, фарове черни ангелски очи съм и поръчал. Познавам колата като дланта си и всеки един различен звук ми прави впечатление. Ако почука веднага сменям. И ако я сменя с друга Нов-внос, какво се случва? Цялата амалогия и фърляне на пари отначало.
По мое мнение подържаите си автомобилите, за да ви служат и си ги карайте с кеф. По-новото не винаги е по качествено. Важно е как се подържа. Може да съм го купил за 10хил. и да съм хвърлил още 10хил. за подръжка и екстри (кожен салон нямам, сега и това ще си направя), но из петрохан съм пръв пред джипове и други такива. На магистралата карам в третото платно за изпреварване. И тогава си задавам въпроса, кой сега струва повече? И те така...

П.С. Моята жена ревнува от колата ми и постоянно вика по мене, че само хвърлям пари. Ама мене ми е кеф!

- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кеф цена няма !
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
valerius написа:П.С. Моята жена ревнува от колата ми и постоянно вика по мене, че само хвърлям пари. Ама мене ми е кеф!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не че имам път натам, но и аз бих се пуснал по Петрохан да видя дали ще съм пръв, а по магстралата не само третото направо влизам в насрещното.Колеги въздържайте се от тези коментари, защото жените ви не само ще ви пилят, но ще започнат и да ви се смеят.
Върни се в “Дизелови агрегати”