VW Passat V 1.9 TDI 110 HP Synchro(4x4) Hi-line

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Passat_IV_BG
Автомобил:
Двигател:

VW Passat V 1.9 TDI 110 HP Synchro(4x4) Hi-line

Мнениеот Passat_IV_BG » Пет 17 апр 2009 8:57

Здравейте колеги.

Наскоро станах собственик на една кола - Passat IV 1.9 TDI Synchro(4x4) Hi-line. Бих искал да ми кажете нещо повече относно поддръжката на такава кола. Зная че няма да е евтино (все хак се сменяват консумативи за 4 гуми вместо 2). Но тъй като не съм специалист бих искал някой който вече е карал такава кола да ми даде малко инфо за нея. Предварително се извинявам на форум администраторите ако съм нарушил някоя точка от правилата - все още не съм научил сайта.
Прикачени файлове
11239555287177113_1.jpg
11239555287177113_3.jpg

Последна промяна от Passat_IV_BG на Пет 17 апр 2009 9:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat IV 1.9 TDI 110 HP Synchro(4x4) Hi-line

Мнениеот vaskoto1 » Пет 17 апр 2009 9:14

Passat_IV_BG
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat V 1.9 TDI 110 HP Synchro(4x4) Hi-line

Мнениеот Passat_IV_BG » Пет 17 апр 2009 9:17

Живял съм в заблуда. Благодаря колега за инфото. Беше приятно и полезно. И все пак ако можеш да дадеш някво инфо за колата. :beer

Passat_IV_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_IV_BG » Пон 20 апр 2009 9:34

някои може ли да ми каже каде да си направя смяна на консумативи?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 20 апр 2009 22:28

Това което знам за 4x4 е че е абсолютно задължително да караш с абсолютно еднакъв размер и модел гуми и на четирито колела.

Разгледай този раздел относно сервизи - viewforum.php?f=13

Да си я караш със здраве новата придобивка :beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 21 апр 2009 17:46

Passat_IV_BG написа:Живял съм в заблуда. Благодаря колега за инфото. Беше приятно и полезно. И все пак ако можеш да дадеш някво инфо за колата. :beer

:lol: :lol: :lol:
Сега как ще я караш занапред във форума с този твой ник нейм :roll:

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Вто 21 апр 2009 19:48

ABSOLUT написа:

Passat_IV_BG написа:Живял съм в заблуда. Благодаря колега за инфото. Беше приятно и полезно. И все пак ако можеш да дадеш някво инфо за колата. :beer

:lol: :lol: :lol:
Сега как ще я караш занапред във форума с този твой ник нейм :roll:

Аууу!!! Гоуем плобуем!!! Коуегата трябва да се пререгистрира. :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 22 апр 2009 14:20

:търсачкаа и после можеш да погледаш моите теми, имам същия като твоя само че комби,даже джантите са ми същите.Ако имаш някакви по специфични и не толквоа въпроси, можеш да се обърнеш към мен на ЛС

Passat_IV_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_IV_BG » Сря 22 апр 2009 15:01

Благодаря на всички за отзивите. За да дам и аз малко информация. Взех колата. Оказа се че в КАТ минах за 40 минути (незнам как един човек ме уреди). Закарах я на диагностика - казаха че турбото и двигателя са нереално запазени. Имаше една грешка на бордовия комп - изчистиха я. Сега я вкарах в сервиз. За всички колеги от София. Най - добрият сервиз се намира срещу Пирогов в локалното до хотелите. Евтино и с гаранция (100 000 км гаранция за ангренажен ремък). Човекът е работил в оторизиран сервиз на Фолксваген и е много добър. Сервизът изглежда като хамбар, но като влязох вътре и видях поршетата и всички коли 2007+ ми стана ясно че не е случаен. Препоръчвам ви този сервиз. Ако някой иска да го ориентирам да ми пише на ЛС.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 22 апр 2009 15:44

Абе то и на мен майстора в Казанлък който ми оправи консумативите, каза че рядко се виждала такава кола втора употреба и то внопс от Италия,и да чукна на дърво за сега няма проблеми.Ама ще видим.Аз взех да се чудя за изтърбушване на катализатора, че чух много положителни неща за тази интервенция, следващия ход ще е чип

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 22 апр 2009 19:17

Е, време е да чуеш и нещо отрицателно. Когато се заговори за катализатори винаги цитирам това нещо

Ето колиги на кокво се натъкнах докато се ровех в нета

Сервизи лъжат за ”запушени” катализатори
25 април 2008 / Валентин Илиев
На моето внимание изникна фактът, че много сервизи за ауспуси махат катализатрите от автомобила ви, с обяснението, че е запушен и не ви трябва. Това си е чиста проба измама.
Катализатора на колата не може да се запуши ей така. А дори да е запушен, то следва да се докаже чрез диагностика. Само ще ви кажа че един стар катализатор се търгува за 200лв , заради благородните метали в него. Изкупува се веднага от всяка морга за метали. Махайки катализатора, сервизът печели от него и от продажбата на резонатор, който се слага на негово място, и от труда за всичко това. Следва обяснението, че колата ви ще има повече мощност, което всъщност е повече шум при ускорение. Двигателят ви е изчислен да работи с катализатор и махането му нарушава инерционното изпразване на изгорели газове, от там и намалена мощност и увеличен разход и шумна и добре замърсяваща кола!!!
При автомобилите с две ламда сонди колата ви ще бъде перманентно ощетена и жълтата лампа за компютъра ще започне да свети, докато не си сложите нов катализатор- цена 2000- 3500лв. Светвайки жълтата лампа на таблото, компютъра на колата ви минава на ниво “презададени данни” и не регулира финната настройка на горивото. Следва драстично увеличен разход на гориво и непродаваем автомобил.
Запомнете каквото и да ви обясняват катализатора е последното нещо което, трябва да се смени.
Признак на запушен катализатор:
Колата ускорява прекрасно до около 3500- 4500 оборота и след това загубва пъргавина и при продължително каране с висока скорост над тези обороти започва да прегрява много бързо. След сваляне на скоростта под тези обороти, се охлажда веднага до нормална температура.

Въпреки, че колата ти не е с 2 ламда сонди, това не значи, че след като няма да имаш проблеми, след махането му, трябва да го махнеш. Първо се убеди, че наистина е запушен, пък после го махай.

Второ, дори и да решиш да го махаш, поне не го продаваи на безценица, че и дори да доплащаш за резонантно гърне, което ще направи колата ти самолет.

Sorry за offtopic-а :oops:

Passat_IV_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_IV_BG » Пет 24 апр 2009 8:00

Здравейте колеги,

с сервиза сичко стана много добре. Но се оказа, че не съм догледал нещо. Имам съвсем лек проблем с спирачните маркучлета и исках да ги сменя. Обаче се оказа че имам секретен болт на гумите, а нямам ключ. Някакви идеи какво може да се направи? Моля помогнете :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 24 апр 2009 10:17

Джантите доколкото вуждам са ти Монреал,моите са същите,имам секретен ключ но не и болт :Mr Green Fun :Mr Green Fun а и не вярвам да са едни и същи,а като гледах на илюстрацията на пакетчето което върви с колата това "ключе" е едно пластмасово черно химикалоподобно нещо, с резба в края и то отвива някаква "секретна" част която е над нормалния болт. Пробвай да видиш.А и мисля че трябва да г опимаш с колата тоя секретен ключ.Поразрови се, там където ти е крика трябва даимаш едно черно пакетче.ако не е там.... :bishop

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пет 24 апр 2009 12:08

Пластмасовото нещо е за облекчаване монтажа на джантата върху главината - навива се и по него се вкарва колелото.
Оригиналните секретни болтове на ФВ са различни, съответно са различни и вложките за развиването им.
Трудно се намира подходящият. Ако се намери, по него на фреза се прави копия. Ако не - старите секретни болтове се развиват по някакъв начин и се заменят с нови от магазина.

Passat_IV_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_IV_BG » Сря 01 юли 2009 15:04

Най-сетне - успях да махна секретните болтове (2 дена работа + една счупена китка) и болтовете ги нямаше. Сега сложих нови и всичко изглежда наред (дано). Сега обаче имам други въпроси - наскоро смених накладките (сложех Текстар) и сега трябва да сменя и дисковете - някви препоръки за магазини в софия?

Върни се в “Дизелови агрегати”