Поло 1.9 дизел не пали като загрее

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
man74
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.9 дизел не пали като загрее

Мнениеот man74 » Сря 28 яну 2009 13:14

Поло 1.9 дизел - трудно пали като загрее. Не гори масло,не пуши,като се махне пръчката хвърля малко.На сигменти ли отивам ?

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Re: Поло 1.9 дизел не пали като загрее

Мнениеот Milanski » Сря 28 яну 2009 15:59

Здравей колега :D И аз имам такова поло и на мен като е топла пали трудно защото , когато температурата на мотора ми е над 75 градуса не се включват подгревните свещи . Пробвай като е топла , докато палиш да натискаш по - малко педала на газта ( при мен има ефект ) иначе си я паля студена без газ .

Последна промяна от Milanski на Сря 28 яну 2009 18:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Сря 28 яну 2009 17:57

Здравей!Мисля,че имаше тема "топло палене при дизелови двигатели" или нещо от сорта беше...!Пробвай с търсачката!Литър масло за 8000км. са си много според мен...моят кош е на 205000км и не го бутва!А за щеката,че пръска не се притеснявай...на повечето им пръска mhihi

man74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот man74 » Сря 28 яну 2009 20:24

Пробвал съм но не става с малко газ. Трябва доста което не е нормално. Сега съм оставил свещите да подгряват при всяко палене но това не е решение.

Asen_dp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_dp » Сря 28 яну 2009 22:26

Мисля,че с малко аванс на помпата ще се пооправят нещата,но нека да се произнесат по знаещите.

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Сря 28 яну 2009 22:31

ТАЗИ ИДЕИА ЗА СВЕЩИТЕ НЕЩО НЕ МИ ДОПАДА ТЕ СЕ ОПРАЖЛИАЖАТ ОТ РЕЛЕ КОЕТО Е ИЗВАН МОТОРАИ НИАМА НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЛКО Е ТЕМПЕРАТУРАТА НА ДВИГАТЕЛИА.СИГМЕНТИТЕСА6ТО МАЛКОМЕ САМНИАВАТ 6ТОМ СТУДЕНО ТИ ПАЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМ СЕ ПАК ЕДИН ДИЗЕЛ ЗА ДА ЗАПАЛИ ТРИАБВА КОМПРЕСИА И СВЕ6ТИ.ПРОВЕРИЛ ЛИСИ СИ4КО ОСТАНАЛО КАТАЛИЗАТОР ВАЗДУХ В СИСТЕМАТА ЦЕНТРОВКА

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 28 яну 2009 22:37

HAMELION написа:ТАЗИ ИДЕИА ЗА СВЕЩИТЕ НЕЩО НЕ МИ ДОПАДА ТЕ СЕ ОПРАЖЛИАЖАТ ОТ РЕЛЕ КОЕТО Е ИЗВАН МОТОРАИ НИАМА НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЛКО Е ТЕМПЕРАТУРАТА НА ДВИГАТЕЛИА.СИГМЕНТИТЕСА6ТО МАЛКОМЕ САМНИАВАТ 6ТОМ СТУДЕНО ТИ ПАЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМ СЕ ПАК ЕДИН ДИЗЕЛ ЗА ДА ЗАПАЛИ ТРИАБВА КОМПРЕСИА И СВЕ6ТИ.ПРОВЕРИЛ ЛИСИ СИ4КО ОСТАНАЛО КАТАЛИЗАТОР ВАЗДУХ В СИСТЕМАТА ЦЕНТРОВКА

Поредния изказал се неправилно.
Абе хора прочетете малко преди да се изказвате да не вкарате някой неразбиращ във филм.

п.с.въпросното реле се командва от темпераурния датчик.
що ли пали колата като се включат свещите като си мислиш за катализатор и въздух в системата?

Потребителски аватар
Milanski
Двигател:

Мнениеот Milanski » Чет 29 яну 2009 16:43

ТАЗИ ИДЕИА ЗА СВЕЩИТЕ НЕЩО НЕ МИ ДОПАДА ТЕ СЕ ОПРАЖЛИАЖАТ ОТ РЕЛЕ КОЕТО Е ИЗВАН МОТОРАИ НИАМА НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЛКО Е ТЕМПЕРАТУРАТА НА ДВИГАТЕЛИА.СИГМЕНТИТЕСА6ТО МАЛКОМЕ САМНИАВАТ 6ТОМ СТУДЕНО ТИ ПАЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМ СЕ ПАК ЕДИН ДИЗЕЛ ЗА ДА ЗАПАЛИ ТРИАБВА КОМПРЕСИА И СВЕ6ТИ.ПРОВЕРИЛ ЛИСИ СИ4КО ОСТАНАЛО КАТАЛИЗАТОР ВАЗДУХ В СИСТЕМАТА ЦЕНТРОВКА

Колега , като не разбираш поне не пиши глупости :!: Та значи както те е поправил колегата по - горе температурния датчик има много общо с подгряването та свещите :!: Доказателство за това е , че оня ден смених моя и познай - какво свещите вече се включват и когато колата е над 75 градуса т. е. винаги .....
Пали като нова и топла :lol:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 30 яну 2009 8:12

Milanski написа:... свещите вече се включват и когато колата е над 75 градуса т. е. винаги .....
Пали като нова и топла :lol:

За съжаление имаш проблем, макар че е в твой плюс щом палиш трудно без подгряване.
При тази температура не трябва да ти се вкл. свещите.

Потребителски аватар
Milanski
Двигател:

Мнениеот Milanski » Пет 30 яну 2009 17:34

За съжаление имаш проблем, макар че е в твой плюс щом палиш трудно без подгряване.
При тази температура не трябва да ти се вкл. свещите.

Така е колега :D Проблема ми се състой в това , че имах под ръка работещ датчик от голф 3 , 1.8 моно инж . бензин :shock Та реших да го сложа за да видя какво ще стане :lol: А ето и резултата : както бях писал по - рано сега подгрява винаги , топла , студена ... Обаче преди със стария датчик имах проблем и с едно придърпване на колата , а сега имам чувството , че изчезна :roll: Бях се притеснил дали въобще ми изключват свещите с този датчик , днес установих че щом изключи авансатора изключват и те .

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 22 апр 2009 15:46

Колега и аз имах такъв проблем при смяната на ангренажен ремък,дай малко предварение на помпата и паленето става на 6 не дава да врътнеш ключето ,,,но ми се струва че мотора тогава при достигане на определени обороти започва да ръмжи леко но не е беля .върви много .

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 22 апр 2009 20:29

:търсачкаа

Върни се в “Дизелови агрегати”