golf 2 GTD

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

golf 2 GTD

Мнениеот shemkov » Пет 29 фев 2008 18:48

здравейте отново на всички както споменах в предишната тема карам голф 2 GTD обаче имам малак проблем с него харчи масло повечко от нормалното казаха ми че е от сигментите но ако беше от сигментите нямаше ли да пали трудно през зимата щтото голфчето пали без проблем и през зима и през лято, ако беше от сигментите според мен щеше да има проблем с паленето а и на вървеж си е добре та според вас от какво може да харчи масло, някой има ли същият проблем?

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 29 фев 2008 19:11

Сегментите биват маслени и компресионни. Ако маслените са износени, ще гори масло, без да пречи на доброто палене или вървене. Пуши ли колата при студен двигател? Бял ли е пушека? Ако да, почти сигурно маслени сегменти.
Друго, колко е това малко повечко от нормалното харчене на масло? На 1000 км доливаш ли повече от 500 грама? Виж да не би да тече масло, или пък да го вкарва в охладителната система.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Пет 29 фев 2008 19:29

ами сутрин само при запалване вади бял пушек
после си е добре по моите наблюдения не искарва вобще пушек а що се отнася до хаченето преди 2-3 седмици баща ми слага масло и си беше пално след 2 седмици почти нямаше но всеки пат е различно колата не я карам изван грацко или ако я карам тва е на 1 седмица веднай но според мен си харчи досра масло сега съм говорил с майстор и чакам да ми званне за да я откарам да я ремонтират но ме е малко страх да не прецакат нещо било по турбото или др щото знам че и при най малката неисправност започва да не пали и тн :roll:

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Съб 01 мар 2008 16:11

Tурбото тегли доста масло ако не е изправно по мисли за това.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Съб 01 мар 2008 23:06

ами ще изчакам и тая седмица за ми звъннат майсторите и ще им кажа да ми я оправят пак каквото ще да става щото много си държа на голфчето макар и да е 2-ка

Потребителски аватар
kokoshkite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshkite » Вто 18 мар 2008 18:41

Почти сигурно е че е от буталните пръстени щом гори масло ,иначе провери и за течове на масло !

Потребителски аватар
kokolino
Автомобил:
Двигател:

Re: golf 2 GTD

Мнениеот kokolino » Вто 18 мар 2008 18:52

[quote="shemkov"]здравейте отново на всички както споменах в предишната тема карам голф 2 GTD обаче имам малак проблем с него харчи масло повечко от нормалното казаха ми че е от сигментите но ако беше от сигментите нямаше ли да пали трудно през зимата щтото голфчето пали без проблем и през зима и през лято, ако беше от сигментите според мен щеше да има проблем с паленето а и на вървеж си е добре та според вас от какво може да харчи масло, някой има ли същият проблем?[/quot
Колега здрасти.Значи и аз го имах този проблем ходих при майстор и той ми каза сегменти и го отворих.Значи компресорните си бяха добре обаче маслените бяха като вестници тънки.Смених ги и да чукна на дърво се оправи.Успех

Потребителски аватар
kokolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokolino » Вто 18 мар 2008 18:53

[quote="shemkov"]здравейте отново на всички както споменах в предишната тема карам голф 2 GTD обаче имам малак проблем с него харчи масло повечко от нормалното казаха ми че е от сигментите но ако беше от сигментите нямаше ли да пали трудно през зимата щтото голфчето пали без проблем и през зима и през лято, ако беше от сигментите според мен щеше да има проблем с паленето а и на вървеж си е добре та според вас от какво може да харчи масло, някой има ли същият проблем?[/quot
Колега здрасти.Значи и аз го имах този проблем ходих при майстор и той ми каза сегменти и го отворих.Значи компресорните си бяха добре обаче маслените бяха като вестници тънки.Смених ги и да чукна на дърво се оправи.Успех

shterkatam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shterkatam » Вто 25 мар 2008 20:37

Здравейте!
Надявам се по-скоро да решите проблема и да споделите от опит за цената на "удоволствието", наре4ено смяна на сегменти, както и дали има разлика в консумацията на гориво преди и след ремонта!
Питам Защото и при мен признаците говорят за небходимост от същото упражнение:
- студена пуши синкаво
- пали след 3-4 оборота на ДВГ-то
- духа от отдушника за картерните газове
- и гори масло (и то доста)

Ве4е е 99% сигурно, 4е ще изпитам неудожолстжието да сменям сегменти, но искам да се подготвя финансово, за да няма :shock

Благодаря предварително!

techhard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот techhard » Сря 01 окт 2008 18:47

и аз го имам този проблем само че това малко взе да става доста 1л на 600-700км ... иначе колата няма проблем бутнеш ключа пали, за вървенето е без грешка има си мощност има си ряз ...

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Сря 01 окт 2008 20:08

Въпроса е дали сегменти ще оправят проблема :roll: или ще се наложи да се позадълбочите малко повече :wink: !Това е най-гадното - докато не отвориш не може да разбереш,а като разбереш може да има :shock !(ако има ръб да се спънеш от него за къде сегменти).Късмет на всички!

Потребителски аватар
Oil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oil » Чет 16 окт 2008 5:07

Друго няма сменя се само сегментите и гумичките на клапните и това е
и аз го имам този проблем със маслото и духането .............

techhard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот techhard » Пет 17 юли 2009 13:36

основен ремонт .... излиза към 1000лв ...

Върни се в “Дизелови агрегати”