Здравейте колеги,
Бихте ли ми препоръчали добър сервиз за диагностика на дизели. Изведнъж голфа ми почна да губи мошност на един баир преди Дупница, почнаха да ме изпреварват и рейсовете, не мога да вгигна повече от 100 с натиснат докрай педал. Няма никаква мощност над 2000 оборота. Казаха ми че най вероятно е дебитомер? Дали може и от горивото да е - сипах шел v power за сефте.
Благодаря предварително
сЛим

Загуба на мощност при Голф 4 TDI 90 PS
- sLim
- Автомобил:
- Двигател:
Загуба на мощност при Голф 4 TDI 90 PS
Последна промяна от brabus на Нед 19 юли 2009 13:19, променено общо 1 път.
Причина: Заглавието беше с големи букви, а това тук е забранено. Оправих го.
Причина: Заглавието беше с големи букви, а това тук е забранено. Оправих го.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Загуба на мощност при Голф 4 TDI 90 PS
sLim написа:Здравейте колеги,
Бихте ли ми препоръчали добър сервиз за диагностика на дизели. Изведнъж голфа ми почна да губи мошност на един баир преди Дупница, почнаха да ме изпреварват и рейсовете, не мога да вгигна повече от 100 с натиснат докрай педал. Няма никаква мощност над 2000 оборота. Казаха ми че най вероятно е дебитомер? Дали може и от горивото да е - сипах шел v power за сефте.
Благодаря предварително
сЛим
Възможно е и да е дебитомен, но има и още куп работи на което може да се дължи тази загуба на мощност... Потърси някой с ВАГ-КОМ и да разбира какво гледа и какво прави и ще ти реши проблема...
Не е нафтата аз карам само на шел от тази по скъпата и съм много доволен .
Спукан мъркуч на турбо пътища, най вероятно. Аз съм я ял таз пранга веднъж с Аудито. Оказа се спукан мъркуч, който отива към кулера.
- sLim
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,
Благодаря ви за коментарите - ще ги имам предвид!
Днес сутринта като запалих излезе повечко пушек - обикновено не пуши при запалване. Имаше отново мощност, но малко по-слабичка ми се стори. Един квартален майстор ми каза че не е дебитомер - най вероятно лошо гориво.
сЛим
Благодаря ви за коментарите - ще ги имам предвид!
Днес сутринта като запалих излезе повечко пушек - обикновено не пуши при запалване. Имаше отново мощност, но малко по-слабичка ми се стори. Един квартален майстор ми каза че не е дебитомер - най вероятно лошо гориво.
сЛим
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
sLim написа: Един квартален майстор ми каза че не е дебитомер - най вероятно лошо гориво.
Този твоя кварталния майстор да не гледа на кафе или на магическа кристална топка че разбра че нее от дебитомера

Обзалагам се че дори незнае как се проверява дебитомера дали е читав,но му е направил една диагностика ''на око''

- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Колега по добре послушай останалите и отиди при изтински майстор с ваг комп да ти го преслуша иначе така можеш само да гадаеш
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Спукан мъркуч на турбо пътища, най вероятно. Аз съм я ял таз пранга веднъж с Аудито. Оказа се спукан мъркуч, който отива към кулера.
Колега здрасти!Сигурно няма начин да видя или усетя спукан маркуч,за който говориш,без да погледна на канал отдолу,нали!Извинявам се ,че ползвам темата на колегата.
- sLim
- Автомобил:
- Двигател:
Вярно че на кварталните майстори за такива неща не може да се разчита, проблема е че не познавам никой с VAG COM а и не ми се ходи при някой измекяр да ми разбазика колата. Ако знаете някой професионалист, моля дайте координати
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
sLim написа:Вярно че на кварталните майстори за такива неща не може да се разчита, проблема е че не познавам никой с VAG COM а и не ми се ходи при някой измекяр да ми разбазика колата. Ако знаете някой професионалист, моля дайте координати
Цъкни на раздел Сервиз за ФВ и там има тъкмо 3ма клубни майстори в София които работят с Ваг-ком... при който и да идеш няма да сбъркаш

Върни се в “Дизелови агрегати”