колеги тече ми нафтата от помпата и оставям малки локвички където спра! Въпросът ми е къде според вас е проблема? Скъпо ли е отстраняването м? И мога ли да карам така без да се запаля защото като тече е омазала всичко по пътя си до земята!
P.S. Колата е Голф3 1.9ТДИ 1Z-двигател 90 коня 94 год.

теч от нафтовата помпа
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: теч от нафтовата помпа
Гарнитурките сигурно са заминали.Смени си ги,нафтата не е без пари.С парите дето хвърляш на улицата ще си купиш всички гарнитурки,не са много скъпи.
Аз знам че не са скъпи но нали трябва после на стенд да се регулира помпата за да работи както трябва аз знам че гарнитурките са 10-15лв. Но отварянето на помпата оскъпява... А дали нема опасност да се запаля... Че ще ги сменя сменя но просто не мога веднага а след седмица примерно! Дали може да потрае...?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
може и да трае ама тука във форума казват че при подобен теч на нафта маркучите на антифриза които са под него се разпадат -така че ти си решавай.Сега не съм казал че за 1 ден ще се разпаднат амаа...
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Спокойно, като почне да пали от 3-тия път лятото, а зимата да не пали изобщо тогава ще се наложи. Не му мисли, а отивай да сменят гарнитурата. 28 лева гарнитура с комплект гумички и 90-100 лева труд. При мен беше така. Сега маркуча на антифриза дето е под помпата си е заминал и като сменям маслото ще сменям и тоя маркуч. А и не си мисли, че изтича малко нафта. Аз усетих проблема като си сметнах разхода 8/100 докато преди това даваше 5.5,6/100. Иска центровка след това помпата, но зависи коя гарнитура е за смяна. Ако се наложи да сваля помпата ще трябва центровка.
Върни се в “Дизелови агрегати”