венто тд ааз мотор на студено тресе

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sash1980
Автомобил:
Двигател:

венто тд ааз мотор на студено тресе

Мнениеот sash1980 » Нед 01 ное 2009 14:01

Колеги, сутрин като паля вентото 19 тд ааз мотор има едно силно тресене, което е на интервали от една секунда сякаш не му работи някоя дюза.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: венто тд ааз мотор на студенто тресе

Мнениеот Andonov » Нед 01 ное 2009 16:14

Или изгоряла свещ. :wink:

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Нед 01 ное 2009 16:56

Колега имах подобен проблем на голфа също с АAZ мотор.
При мен прекъсваше на тихи обороти.На загрял мотор почти не се усещаше, но на студен мотор направо ми изпускаше такт.Прекъсването беше съпроводено със бял пушек от ауспуха.
Като дръпнех авансатора или леко натиснех педала на газта да се вдигнат оборотите прекъсването изчезваше.
След като свалих дюзите и ги проверих се оказа че две не пръскаха както трябва и центровката беше с половината от нужното предварение.
След като сложих други дюзи и направих центровката колкото трябва да бъде(0,8 мм) нещата заспаха.
Незнам точно от кое беше прекъсването, но може би е било комплексно и от двете.
Иначе колата вървеше без проблеми, но при по-студено време не палеше както трябва, а изгорели свещи нямаше.
Съвета ми е да идеш при някой дизелджия и да ти провери дюзите и центровката, а и междувременно да погледне свещите.

sash1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sash1980 » Нед 01 ное 2009 18:35

колеги мерси за инфото и аз се самнявам в дюзите сащата работа е и при мен искарва бял пушек за малко и спира :banana :banana иначе варви доста довре

CIFA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CIFA » Вто 01 дек 2009 18:40

Здрасти пичове
Проблем.Венто 1,9 ТД тропа чука трака хлабав ангренажен ремък. Май даде фира. Къде са белезите за зацепване на ангренажа? Как се прави това? А може би е срещнал клапан .... Моля дайте мнение по въпроса. :banghead:

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Чет 03 дек 2009 18:31

Ако си срещнал клапан честито.За ремъка как хлабав къде сте гледали и как сте затягали оптяжната ролка? :screwy
За центровката сваляш капака на клапаните и на разпределителния вал от дясната страна (не тази коята е зъното колело,а от другата) има канал в който се мушка планка.Този канал трябва да застане хоризонтално на главата и се застопорява с тази планка.
За коляновия вал имаш прорез (разрез в самия маховик) преди него и след него има зъб,неможе да не го видиш
За помпата най просто-от всичките дупки на зъбното колело най-малката трябва да съвпадне с дупката на самия корпус.Като погледнеш под помпата има една дупка.През дупката на помпата и дупката в корпуса се мушка шпилка или болт или някакво кръгло целязо с точния размер на дупката и се застопорява помпата.
И след това се слага ремъка.
Дано си ме разбрал и успех!

CIFA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CIFA » Съб 05 дек 2009 13:53

Благодаря ти приятел. Разбрах всичко. Даже си намерих и схеми от АУТОДАТА. А иначе нищо не сме затягали и правили по колата. Просто един комшия се ожали че вечерта се прибрал от работа и всичко било ОК. Тръгва сутринта, пали и - бум тряс трака трак и угаснала :cry: Пробвал пак да върти и трес трак трес. Повече не е пробвал да върти. Общо взето това е историята. Тепърва ще се бориме. :beer

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Re: венто тд ааз мотор на студено тресе

Мнениеот Kovach » Вто 02 авг 2011 15:12

Колеги, от днес сутринта имам проблем с подобно тресене. Целия двигател играе, усеща се вътре в купето и най вече на волана. Като слушам как работи двигателя, все едно е на 3 цилиндъра, обаче се оказа че всички работят. През ауспуха се чува странно боботене...не мога да разбера откъде е проблема. Колата е Vento 1.8 mi. Иначе си се форсира нормално, върви но при тихи обороти тресе. Поддържа си 900 оборота, може да се кара но явно има проблем. Ако някой знае откъде може да е, нека каже. Благодаря предварително. :)

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Вто 02 авг 2011 16:26

Същия проблем е и при мен, самоче моята машинка е по-стара. Голф 2 1.6d Като запали тресе така че таблото имам чувството ще се откачи. Изкарва бял пушек и след минута 2 всичко си е ок. Обаче има и друг проблем. Нещо вдигна разхода на последък. Възможно ли е от запушен горивен филтър колата да пали по-трудно и да гори повече? Защото понякога на ниски обороти придърпва.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 02 авг 2011 17:06

Възможно е и от филтъра да ти прави такива мизерии, иначе и моя Голф 1.6Д беше същия.Сутрин като запаля и можеш да си разбиеш кисело мляко на таблото и след 2-3 мин се оправя.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Сря 03 авг 2011 18:50

При мен се оправи от само себе си. Ядосах се, понатиснах я малко и се оправи. Издухах всичко що имаше вътре (до към 6500 оборота на втора и трета) и вече нямам проблем. :banana Между другото при бензинови двигатели (като моя) ми казаха първо да проверя свещите - можело да има зацапана свещ. Обаче като знам че не ми гори масло, а и през ауспуха излизат единствено газове и конденз...просто нямаше какво да ми цапа свещите. Реших да направя една - две отсечки почти на максимум и... оправи се. :beer Иначе благодаря на отзовалите се :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 03 авг 2011 23:45

Kovach написа:При мен се оправи от само себе си. Ядосах се, понатиснах я малко и се оправи. Издухах всичко що имаше вътре (до към 6500 оборота на втора и трета) и вече нямам проблем. :banana Между другото при бензинови двигатели (като моя) ми казаха първо да проверя свещите - можело да има зацапана свещ. Обаче като знам че не ми гори масло, а и през ауспуха излизат единствено газове и конденз...просто нямаше какво да ми цапа свещите. Реших да направя една - две отсечки почти на максимум и... оправи се. :beer Иначе благодаря на отзовалите се :да:

Само че тука става въпрос за дизел :D

Върни се в “Дизелови агрегати”