Мнение за температурата и евентуална смяна термостат
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение за температурата и евентуална смяна термостат
Значи искам да питам информативно, когато е по студено времето 7-8 градуса колата е карана доста време градско/извънградско температурата на таблото неможе да ми достигне 90гр, а седи на предната черта преди 90то за което ме навява мисълта че може би е за смяна термсотата, но пък парно си има и бързо загрява до тази стойност, иначе през деня както близките дни беше 15-20гр никъв проблем температурата е закована на 90. Дали да сменям термостат или да карам така, чувал съм и поне на старото ми ауди 80 че имат зимен/летен дали и моя не е някъв такъв вид незнам.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Мнение за температурата и евентуална смяна термостат
ако си загрява както преди, мен ме навежда на мисълта за температурен датчик, който при определена външна температура малко да му става лошо и да показва накриво 

- lud_dj
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:ако си загрява както преди, мен ме навежда на мисълта за температурен датчик, който при определена външна температура малко да му става лошо и да показва накриво

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:ако си загрява както преди, мен ме навежда на мисълта за температурен датчик, който при определена външна температура малко да му става лошо и да показва накриво
Неможах да разбера какво имаш предвид под преди? Колата я имам от лятото и от тогава не е било така винаги си загряваше добре, тук някъде от 2месеца насам го забелязвам това явление

- lud_dj
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си първо датчика , че той се скапва по-лесно !
- dancing_niki
- Скиора
Ми и аз не мога да разбера какво ми е
ма ти явно си много отворен и ще ми кажеш. А ако още не си затоплил ми прочети пак поста и пак ще си говориме. Нека ти го преведа за всеки случай. Когато външната температура е 5-10 градуса (настоящето) на температурния датчик му се променя съпротивлението не само при чувствителния елемент, а се влияе и от температурата около него. Когато миналите летни дни (тука акцентирам на ПРЕДИ) е било по-топло не се е влияел от околната температура. Ако пак не си разбрал какво имам в предвид, при положение, че всички останали ме разбраха явно не се за този форум. Ма нали съм
, та какво ли разбирам аз. Айде peace и малко повечко колегиалност следващия път!

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
добре ако наистина датчика се влияе това означава ли, че реалната температура е 90 въпреки, че той си показва 80 на таблото...понеже нали казвате, че се влияе...това ми е интересно на мен.
- dancing_niki
- Скиора
bai_ILIA написа:добре ако наистина датчика се влияе това означава ли, че реалната температура е 90 въпреки, че той си показва 80 на таблото...понеже нали казвате, че се влияе...това ми е интересно на мен.
Ако всичко останало по системата работи правилно и ако перката за охлаждане е електрическа и си има собствен датчик и той е наред, то да, очаква се температурата да е 90 градуса в системата. То не че и само таблото може да е сдало багажа, но това са само догатки, затова всички започват от датчика понеже е най-лесно да се провери.
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:Ми и аз не мога да разбера какво ми ема ти явно си много отворен и ще ми кажеш. А ако още не си затоплил ми прочети пак поста и пак ще си говориме. Нека ти го преведа за всеки случай. Когато външната температура е 5-10 градуса (настоящето) на температурния датчик му се променя съпротивлението не само при чувствителния елемент, а се влияе и от температурата около него. Когато миналите летни дни (тука акцентирам на ПРЕДИ) е било по-топло не се е влияел от околната температура. Ако пак не си разбрал какво имам в предвид, при положение, че всички останали ме разбраха явно не се за този форум. Ма нали съм
, та какво ли разбирам аз. Айде peace и малко повечко колегиалност следващия път!
Нямам нищо против теб или написаното от теб, просто снощи неможах да зацепя написаното от теб, но вече разнбрах за кво става въпрос и ще проверя датчика. Извинявам се пак, ако с нещо съм те засегнал

- dancing_niki
- Скиора
van4o_1.9TDI написа:Нямам нищо против теб или написаното от теб, просто снощи неможах да зацепя написаното от теб, но вече разнбрах за кво става въпрос и ще проверя датчика. Извинявам се пак, ако с нещо съм те засегнал
Важното е че в крайна сметка се разбрахме за какво иде реч

И после да не забравиш да споделиш как си решил проблема, че ако някой го закъса да знае какво да гледа

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
dancing_niki написа:Ми и аз не мога да разбера какво ми ема ти явно си много отворен и ще ми кажеш. А ако още не си затоплил ми прочети пак поста и пак ще си говориме. Нека ти го преведа за всеки случай. Когато външната температура е 5-10 градуса (настоящето) на температурния датчик му се променя съпротивлението не само при чувствителния елемент, а се влияе и от температурата около него. Когато миналите летни дни (тука акцентирам на ПРЕДИ) е било по-топло не се е влияел от околната температура. Ако пак не си разбрал какво имам в предвид, при положение, че всички останали ме разбраха явно не се за този форум. Ма нали съм
айде бе

- dancing_niki
- Скиора
fox_vt написа:айде беза датчика който е ВЪВ антифриза ли говориш или тоя дето е закачен на върха на антената на радиото?Ми то тогава ще се окаже мит това че дизела бавно загрявал-то просто на датчика му е студено
![]()
.Ами тоя за маслото сигурно и той е за смяна-и въобще смъкнете един датчик и го разгледайте.
Айде бе, като се скапе датчика като че ли не е възможно да почне да се влияе от външната температура. При какъвто и неизправен елемент да е (особено термосъпротивителен) може само да се гадае какво се е случило, че да дава грешни показания. Явно в мен е грешката колеги, извинявам се, че се опитвам да се изкажа малко по-интелигентно!

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Хайде сега нема се караме-датчика като почне да прави магарии няма само на студено да ги прави.По темата наистина има летен и зимен термостат ако колата ти е била от топла страна може да е летен.Разликата между двата термостата е 4-5-6 градуса разлика не помня колко точно.Ако искаш за да има мир смени първо най лесното-датчика,а след тва се захващай с термостата.Но преди да сменяш нещо закачи на ваг и сравни температурата по табло и ваг.Успех 

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Тия дни ще ходя да я видят с ВАГ че освен тва с температурата ми свети и еърбега, може и там да има нещо като се оправя ще споделя къде е проблема, благодаря на всички за мненията и помоща 

- lud_dj
- Автомобил:
- Двигател:
van4o_1.9TDI написа:Тия дни ще ходя да я видят с ВАГ че освен тва с температурата ми свети и еърбега, може и там да има нещо като се оправя ще споделя къде е проблема, благодаря на всички за мненията и помоща
Ако си местил седалките (предните) при запалена кола от това може да ти свети лампата за ербега ! а за температурата съм сигурен че е датчика !
Върни се в “Дизелови агрегати”