Мнение за температурата и евентуална смяна термостат

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнение за температурата и евентуална смяна термостат

Мнениеот van4o_1.9TDI » Нед 22 ное 2009 1:05

Значи искам да питам информативно, когато е по студено времето 7-8 градуса колата е карана доста време градско/извънградско температурата на таблото неможе да ми достигне 90гр, а седи на предната черта преди 90то за което ме навява мисълта че може би е за смяна термсотата, но пък парно си има и бързо загрява до тази стойност, иначе през деня както близките дни беше 15-20гр никъв проблем температурата е закована на 90. Дали да сменям термостат или да карам така, чувал съм и поне на старото ми ауди 80 че имат зимен/летен дали и моя не е някъв такъв вид незнам.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Мнение за температурата и евентуална смяна термостат

Мнениеот dancing_niki » Нед 22 ное 2009 1:14

ако си загрява както преди, мен ме навежда на мисълта за температурен датчик, който при определена външна температура малко да му става лошо и да показва накриво :)

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Нед 22 ное 2009 1:20

dancing_niki написа:ако си загрява както преди, мен ме навежда на мисълта за температурен датчик, който при определена външна температура малко да му става лошо и да показва накриво :)

:да: :да:

Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4o_1.9TDI » Нед 22 ное 2009 1:22

dancing_niki написа:ако си загрява както преди, мен ме навежда на мисълта за температурен датчик, който при определена външна температура малко да му става лошо и да показва накриво :)

Неможах да разбера какво имаш предвид под преди? Колата я имам от лятото и от тогава не е било така винаги си загряваше добре, тук някъде от 2месеца насам го забелязвам това явление :screwy

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Нед 22 ное 2009 1:38

Провери си първо датчика , че той се скапва по-лесно !

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 22 ное 2009 1:57

Ми и аз не мога да разбера какво ми е :screwy ма ти явно си много отворен и ще ми кажеш. А ако още не си затоплил ми прочети пак поста и пак ще си говориме. Нека ти го преведа за всеки случай. Когато външната температура е 5-10 градуса (настоящето) на температурния датчик му се променя съпротивлението не само при чувствителния елемент, а се влияе и от температурата около него. Когато миналите летни дни (тука акцентирам на ПРЕДИ) е било по-топло не се е влияел от околната температура. Ако пак не си разбрал какво имам в предвид, при положение, че всички останали ме разбраха явно не се за този форум. Ма нали съм :screwy , та какво ли разбирам аз. Айде peace и малко повечко колегиалност следващия път!

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 22 ное 2009 3:39

добре ако наистина датчика се влияе това означава ли, че реалната температура е 90 въпреки, че той си показва 80 на таблото...понеже нали казвате, че се влияе...това ми е интересно на мен.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 22 ное 2009 10:05

bai_ILIA написа:добре ако наистина датчика се влияе това означава ли, че реалната температура е 90 въпреки, че той си показва 80 на таблото...понеже нали казвате, че се влияе...това ми е интересно на мен.

Ако всичко останало по системата работи правилно и ако перката за охлаждане е електрическа и си има собствен датчик и той е наред, то да, очаква се температурата да е 90 градуса в системата. То не че и само таблото може да е сдало багажа, но това са само догатки, затова всички започват от датчика понеже е най-лесно да се провери.

Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4o_1.9TDI » Нед 22 ное 2009 12:48

dancing_niki написа:Ми и аз не мога да разбера какво ми е :screwy ма ти явно си много отворен и ще ми кажеш. А ако още не си затоплил ми прочети пак поста и пак ще си говориме. Нека ти го преведа за всеки случай. Когато външната температура е 5-10 градуса (настоящето) на температурния датчик му се променя съпротивлението не само при чувствителния елемент, а се влияе и от температурата около него. Когато миналите летни дни (тука акцентирам на ПРЕДИ) е било по-топло не се е влияел от околната температура. Ако пак не си разбрал какво имам в предвид, при положение, че всички останали ме разбраха явно не се за този форум. Ма нали съм :screwy , та какво ли разбирам аз. Айде peace и малко повечко колегиалност следващия път!

Нямам нищо против теб или написаното от теб, просто снощи неможах да зацепя написаното от теб, но вече разнбрах за кво става въпрос и ще проверя датчика. Извинявам се пак, ако с нещо съм те засегнал :beer

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 22 ное 2009 13:11

van4o_1.9TDI написа:Нямам нищо против теб или написаното от теб, просто снощи неможах да зацепя написаното от теб, но вече разнбрах за кво става въпрос и ще проверя датчика. Извинявам се пак, ако с нещо съм те засегнал :beer

Важното е че в крайна сметка се разбрахме за какво иде реч :) :drunk
И после да не забравиш да споделиш как си решил проблема, че ако някой го закъса да знае какво да гледа :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 22 ное 2009 18:00

dancing_niki написа:Ми и аз не мога да разбера какво ми е :screwy ма ти явно си много отворен и ще ми кажеш. А ако още не си затоплил ми прочети пак поста и пак ще си говориме. Нека ти го преведа за всеки случай. Когато външната температура е 5-10 градуса (настоящето) на температурния датчик му се променя съпротивлението не само при чувствителния елемент, а се влияе и от температурата около него. Когато миналите летни дни (тука акцентирам на ПРЕДИ) е било по-топло не се е влияел от околната температура. Ако пак не си разбрал какво имам в предвид, при положение, че всички останали ме разбраха явно не се за този форум. Ма нали съм :screwy , та какво ли разбирам аз. Айде peace и малко повечко колегиалност следващия път!

айде бе :063: за датчика който е ВЪВ антифриза ли говориш или тоя дето е закачен на върха на антената на радиото?Ми то тогава ще се окаже мит това че дизела бавно загрявал-то просто на датчика му е студено mhihi mhihi .Ами тоя за маслото сигурно и той е за смяна-и въобще смъкнете един датчик и го разгледайте.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 22 ное 2009 18:05

fox_vt написа:айде бе :063: за датчика който е ВЪВ антифриза ли говориш или тоя дето е закачен на върха на антената на радиото?Ми то тогава ще се окаже мит това че дизела бавно загрявал-то просто на датчика му е студено mhihi mhihi .Ами тоя за маслото сигурно и той е за смяна-и въобще смъкнете един датчик и го разгледайте.

Айде бе, като се скапе датчика като че ли не е възможно да почне да се влияе от външната температура. При какъвто и неизправен елемент да е (особено термосъпротивителен) може само да се гадае какво се е случило, че да дава грешни показания. Явно в мен е грешката колеги, извинявам се, че се опитвам да се изкажа малко по-интелигентно! :bowdown

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 22 ное 2009 18:13

Хайде сега нема се караме-датчика като почне да прави магарии няма само на студено да ги прави.По темата наистина има летен и зимен термостат ако колата ти е била от топла страна може да е летен.Разликата между двата термостата е 4-5-6 градуса разлика не помня колко точно.Ако искаш за да има мир смени първо най лесното-датчика,а след тва се захващай с термостата.Но преди да сменяш нещо закачи на ваг и сравни температурата по табло и ваг.Успех :wink:

Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4o_1.9TDI » Нед 22 ное 2009 18:35

Тия дни ще ходя да я видят с ВАГ че освен тва с температурата ми свети и еърбега, може и там да има нещо като се оправя ще споделя къде е проблема, благодаря на всички за мненията и помоща :beer

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Нед 22 ное 2009 21:10

van4o_1.9TDI написа:Тия дни ще ходя да я видят с ВАГ че освен тва с температурата ми свети и еърбега, може и там да има нещо като се оправя ще споделя къде е проблема, благодаря на всички за мненията и помоща :beer

Ако си местил седалките (предните) при запалена кола от това може да ти свети лампата за ербега ! а за температурата съм сигурен че е датчика !

Върни се в “Дизелови агрегати”