Какво представлява въпросната част

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Какво представлява въпросната част

Мнениеот Kicho » Пон 21 дек 2009 23:20

Привет на всички. Имам едно питане. Двигателят е тди 1з. Наскоро забелязах, че ето това - ограденото в синьо - http://uno45s.snimka.bg/other/engine-1z.343697.16520637 (за което ми е и питането какво представлява всъщност) забелязвам че е стопена пластмасата, която така да се нарече го обгръща. Явно нещо е нагоряло не мога да разбера и ме притеснява какво е всъщност и за смяна ли е. Каква е неговата функция това е въпросът ми! Благодаря предварително на всички отзовали се и отговорили :) :bowdown :bowdown :bowdown

georgi70
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво представлява въпросната част

Мнениеот georgi70 » Вто 22 дек 2009 0:05

Kicho написа:Привет на всички. Имам едно питане. Двигателят е тди 1з. Наскоро забелязах, че ето това - ограденото в синьо - http://uno45s.snimka.bg/other/engine-1z.343697.16520637 (за което ми е и питането какво представлява всъщност) забелязвам че е стопена пластмасата, която така да се нарече го обгръща. Явно нещо е нагоряло не мога да разбера и ме притеснява какво е всъщност и за смяна ли е. Каква е неговата функция това е въпросът ми! Благодаря предварително на всички отзовали се и отговорили :) :bowdown :bowdown :bowdown

не се вижда хубаво но мисля че е бушона на подгряващите свещи ако е стопен няма да подгрява.

topceto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topceto » Вто 22 дек 2009 0:10

тц не е бушона на свещите
колата ти с климатик ли е мисля че от електрониката на климатика маи някво реле беше утре ако не забравя ще погледна и ще ти пиша какво е

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Вто 22 дек 2009 0:47

мисля че е релето на подгряващите свещи на антифриза!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 22 дек 2009 8:37

Там са на едно място релето и над него бушона за подгряващите свещи за студения старт.

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kicho » Вто 22 дек 2009 11:12

Значи е реле за подгряване на антифриза? Правилно ли съм разбрал ? :roll: От сутринта се ровя из форума да открия дали е писано за това... Колата няма клима ! На линка има по ясна снимка за въпросното реле - http://uno45s.snimka.bg/other/engine-1z.343697.16524058 значи да поясня, че тази черната пластмаса под металната част е леко разтопена. Колата си пали нормално в студовете, не вярвам да е изгоряло релето, ако е реле за подгрев на свещите. Интересувам се как и какво е причинло разтопяването ! Мерси предварително отново за отговорите ;) :да: :bowdown

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 22 дек 2009 11:43

Bundy написа:мисля че е релето на подгряващите свещи на антифриза!

Правилния отговор.Това че е разстопено да не те притеснява и мойто е такова,вътре има две релета едноото включва една свещ а другото другите две свещи.Моите бяха в перфектно здраве въпреки че отгоре беше доста разстопено.Като надигнеш прозрачноото капаче имаш една алуминиева пластина (може вече да я няма) на която пише 50А това ти е бушона,струва 50ст в Ауто+ но със времето корозира и прегаря.Хубаво е ако можеш да зачистиш там където ляга пластината за по добър контакт-аз лично съм си изкарал в купето два светодиода от тея релета да гледам кога греят.

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kicho » Вто 22 дек 2009 13:33

Мерси за отговора колега. Погледанах и пластината си е там, не е корозирала ! Да разбирам ли че работи ?!? Благодаря пак за изчерпателния отговор :) :drunk

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 22 дек 2009 15:07

За да разбереш дали работи трябва да измериш с пробна лампа или мултицет дали пуска ток.Това става по следния начин-от долната страна има букса с 3 кабела от двете страни на нея има шестограмни болтове като единия е по голям от другия и съответно единия кабел е по дебел от другия.Там закачаш пробната лампа или мултицета а другия край на маса,имай предвид че командата която идва от компа към релето идва чак след 30-50 сек.Другото което е че първо се включва реленцето което подава ток на тънкия кабел след 15 сек спира и се включва релето кум дебелия кабел и след още 15 сек се включва и тънкия ако имаш налична мощност в алтернатора.Това обаче трябва да го пробваш на първо палене щото иначе може да не е истинал антифриза и да не се включи.Успех :beer

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kicho » Вто 22 дек 2009 22:35

Мерси много за изчерпателния отговор. Жив и здрав :bowdown Още утре сутринта на първо палене ще направя процедурата ! Благодаря пак :)

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kicho » Сря 23 дек 2009 22:26

Имах късмет, оказа се, че релето е изправно ! Мерси на всички за отговорите и специално на колегата "fox_vt" ! Весело посрещане на празниците пожелавам на всички ! :drunk

Върни се в “Дизелови агрегати”