Проблем с оборотите на TDi двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
BatSergo
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотите на TDi двигател

Мнениеот BatSergo » Нед 27 дек 2009 20:52

Здравейте колеги!Карам Pasat 3(B4) 1.9 TDi., внос от Германия.За съжаление двигателя
започна да работи не-равномерно.Когато потеглям, и двигателя е натоварен(до трета предвка)
няма никакви проблеми.Страхотна тяга. превърта гуми и на трета предавка.След това, когато
двигателя се освободи започва да "хълца", предърпва и не може плавно да премине от
свободен двигател(все едно празен ход) към ускорение.Това го прави и на четвърта и пета
предавка.Когато съм отдръпнал крак от газта и после се опитам плавно да ускоря, двигателя започва
да придърпва и да тресе.Тогава подавам по-силно газ, за да излъжа електрониката и да прескоча
придърпването, а от това и тресенето на двигателя и цялата кола.Това е много изморително, особено на
градско кормуване и при заледен път.Затова Ви моля, ако някой е имал такъв или подобен проблем,
моля да ми помогнете!!!
Когато "запаля" двигателя на "празен ход" известно време работи равномерно, след това започва
да тресе, след малко пак започва да "мърка" равномерно, след това пак започва да тресе и т.н., а
в движение това го прави на около 1700-2000 оборота.

Последна промяна от BatSergo на Нед 27 дек 2009 21:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с оборотите на TDi двигател

Мнениеот intatto » Нед 27 дек 2009 21:04

за мен е нещо в съеденителя

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 27 дек 2009 21:06

BatSergo написа:Здравейте колеги!Карам Pasat 3(B4) 1.9 TDi., внос от Германия.За съжаление двигателя
започна да работи не-равномерно.Когато потеглям, и двигателя е натоварен(до трета предвка)
няма никакви проблеми.Страхотна тяга. превърта гуми и на трета предавка.След това, когато
двигателя се освободи започва да "хълца", предърпва и не може плавно да премине от
свободен двигател(все едно празен ход) към ускорение.Това го прави и на четвърта и пета
предавка.Когато съм отдръпнал крак от газта и после се опитам плавно да ускоря, двигателя започва
да придърпва и да тресе.Погава подавам по-силно газ, за да излъжа електрониката и да прескоча
придърпването, а от това и тресенето на двигателя и цялата кола.Това е много изморително, особено на
градско кормуване и при заледен пъи.Затова Ви моля, ако някой е имал такъв или подобен проблем,
моля да ми помогнете!!!

да не ти е избягала центровката?

Потребителски аватар
komitov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komitov » Нед 27 дек 2009 21:11

Добре е да се види от майстор но от това което си написал главата на помпата е за почистване. Ако се поровиш с търсачката доста писано има по тая тема.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 27 дек 2009 21:12

Не вярвам да е съеденителя,най-много помпата да се е разцентровала,моята на всеки 6 месеца прави този номер :banghead: ,и олеквам с 50-90 лева :horror:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 29 дек 2009 0:56

komitov написа:Добре е да се види от майстор но от това което си написал главата на помпата е за почистване. Ако се поровиш с търсачката доста писано има по тая тема.

:да:

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Сря 30 дек 2009 9:57

здравейте.за този проблем се намери решение,макар че според мен е временно.пробвай да изключиш километража от буксата на скоростната кутия.примен след като го изключих спря да ми тресе на 4 и 5 предавка/1800-2000об/.ако стане и си с дигитален километраж се прекъсва връзката между компа и километража.ако си с темпомат не става.

виж тази тема viewtopic.php?f=24&t=168159&hilit=%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D1%81%D1%8A%D1%81+1.9+tdi+1z

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 30 дек 2009 22:43

Колега провери на диагностика как ти работи ЕГР клапана или направо го изолирай с пластина.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 31 дек 2009 0:00

Офф , най-вероятно е помпичката , добре дошъл в отбора mhihi . Нагласи 100-200 лв и за 2-3 часа си пак с кола :) . И аз имам проблема , но при мен положението е търпимо за сега . А и като се стопли съм се зарекъл сам да си реша проблема .

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пет 01 яну 2010 1:47

дам, и при мен го има ама е в ранен стадий, само на 5та съвсем леко се усеща

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_68 » Пет 01 яну 2010 18:32

Здравей колега аз минах по този път но всепак да уточним при мен на 4и5 не можеше да се кара с 1600 до 2000 оборота предърпва и като мине 2000 оборота и няма проблем ако и притеб е така значе помпата ти и за почистване и малко настроики но от добър майстор аз ходих при ifidik и сега няма проблеми на 5 с 50 върви и ускорява без да предърпва успех :beer

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 06 яну 2010 11:48

това което описвате го прави и моя дизел въпреки, че е 1,9 D(AEF) не е от съединител защото го смених, не е запушено каквото и да е по ауспуховата система защото такива цедки му правих наскоро, че едва ли би могло нещо да остане вътре.при мен няма значение на коя скорост си на всяка тресе, на 5-та когато съм с около 1700-2000 об. само за поддържане на скоростта имам усещането че двигателя угасва за момент и пак запалва. ако не му подам газ няма оправия, а от скоро и оборотомера ми се губи от време на време.
а сега де дилема.

rokist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokist » Сря 06 яну 2010 12:47

А защо никой не спомена горивен филтър?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 07 яну 2010 23:11

ГНП - 99.9%
По принцип е поправимо.

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_68 » Пет 08 яну 2010 20:07

Защото колега не е горивен филтър аз по принцип не сам го сменял а и незнам гюнтер кога го е сменял и колата се оправи след намесата на ifidik пак ще кажа отвори ми помпата и какво прави не знам но колата вече не придърпва варви си нормално от помпата и цялата работа е от помпата :beat_butt2

Върни се в “Дизелови агрегати”