пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло (РЕШЕНО)
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло (РЕШЕНО)
здр.колеги.от колата си бях пове4е от доволен.досега без никакви проблеми,е разни дребни работи,но това не са болка за умиране.значи вчера си смених маслото,маслен филтър и въздушен филтър.запалих,поработи 10 минути и като се качих колата не иска да върви.няма сила,колкото и да натискам бавничко си набира.незнам от къде изкочи този проблем само след смяна на масло и филтри.някакви мнения,ако имате моля споделете!!мерси много!
Последна промяна от baciko на Чет 04 фев 2010 19:55, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло
Като за начало бих си прегледал всички връзки по вакууми, тръбички, маркучета също и куплунзи на кабели и т.н. по мотора.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Колега,когато сменят въздушния филтър, разединяват една сглобка на въздуховоди към турбото и много често я забравят,и при мен се случи.Просто я възстанови и затегни скобата, ако не можеш сам ,се върни при маисторите.Успех!
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
Georgi_G написа:Като за начало бих си прегледал всички връзки по вакууми, тръбички, маркучета също и куплунзи на кабели и т.н. по мотора.

Това ми се бе случило на мен!При смяна на въздушния филтър,се бе извадила една от вакумните тръбички под филтъра!Провери си ги добре!
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
soto73 написа:Georgi_G написа:Като за начало бих си прегледал всички връзки по вакууми, тръбички, маркучета също и куплунзи на кабели и т.н. по мотора.
![]()
Това ми се бе случило на мен!При смяна на въздушния филтър,се бе извадила една от вакумните тръбички под филтъра!Провери си ги добре!
здр.погледнах за това да не съм изкарал нещо и за това да е,но не видях нищо,всичко си е на място по мое видение,ще проверя пак.еи сега се връщам от сервиз,закачихме я на компа и всичко си е ок. показва без никакви грешки.наи гадното е,че не съм в Бг.и тука по сервизите ми взимат доста паричките.дано се оправи скоро,че съм направо на полудяване с тази кола.наи интересното е,че веднага след смяна на масло и филтри се появи този проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,щом всичко по колата си е наред, провери да не са ти сипали по-гьсто масло(15 в 40).Това ми хрумна дано ти помогне. 

- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
BUROV2651 написа:колега,щом всичко по колата си е наред, провери да не са ти сипали по-гьсто масло(15 в 40).Това ми хрумна дано ти помогне.
не колега,аз лично си го сипвах 5w30 507.00.благодаря за мнението ти все пак
-
- Автомобил:
- Двигател:
baciko написа:soto73 написа:Georgi_G написа:Като за начало бих си прегледал всички връзки по вакууми, тръбички, маркучета също и куплунзи на кабели и т.н. по мотора.
![]()
здр.погледнах за това да не съм изкарал нещо и за това да е,но не видях нищо,всичко си е на място по мое видение,ще проверя пак.еи сега се връщам от сервиз,закачихме я на компа и всичко си е ок. показва без никакви грешки.наи гадното е,че не съм в Бг.и тука по сервизите ми взимат доста паричките.дано се оправи скоро,че съм направо на полудяване с тази кола.наи интересното е,че веднага след смяна на масло и филтри се появи този проблем.
колега няма на4ин да е от не6то друго 100% са забравили не6то по колата.просто няма как да стене трябва да си ебати карака да смени6 не6то да запали6 и да се развали друго.просто огледаи внимателно скобите след вазду6ния филтар там са6то от страни има едно марку4ле виж дали е там и са6то и буксата на дебитомера.и си4ки вакууми по турбо пати6тата.успех
Колега, без диагностика ще е трудно. Често при смяна на въздушен филтър дърпат доста капака на кутията. Възможно е да са прекъснали кабели на дебитомера. Мини на диагностика и ще си покаже.
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло (РЕШЕНО)
оказа се,че е един тъничък маркуч излязал от мястото си,сложих го и всичко се оправи.благодаря ви за мненията!