пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло (РЕШЕНО)

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло (РЕШЕНО)

Мнениеот baciko » Пон 01 фев 2010 15:42

здр.колеги.от колата си бях пове4е от доволен.досега без никакви проблеми,е разни дребни работи,но това не са болка за умиране.значи вчера си смених маслото,маслен филтър и въздушен филтър.запалих,поработи 10 минути и като се качих колата не иска да върви.няма сила,колкото и да натискам бавничко си набира.незнам от къде изкочи този проблем само след смяна на масло и филтри.някакви мнения,ако имате моля споделете!!мерси много!

Последна промяна от baciko на Чет 04 фев 2010 19:55, променено общо 1 път.

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло

Мнениеот Georgi_G » Пон 01 фев 2010 16:07

Като за начало бих си прегледал всички връзки по вакууми, тръбички, маркучета също и куплунзи на кабели и т.н. по мотора.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Вто 02 фев 2010 11:37

Колега,когато сменят въздушния филтър, разединяват една сглобка на въздуховоди към турбото и много често я забравят,и при мен се случи.Просто я възстанови и затегни скобата, ако не можеш сам ,се върни при маисторите.Успех!

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Вто 02 фев 2010 13:25

Georgi_G написа:Като за начало бих си прегледал всички връзки по вакууми, тръбички, маркучета също и куплунзи на кабели и т.н. по мотора.

:да:
Това ми се бе случило на мен!При смяна на въздушния филтър,се бе извадила една от вакумните тръбички под филтъра!Провери си ги добре!

Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baciko » Вто 02 фев 2010 17:20

soto73 написа:
Georgi_G написа:Като за начало бих си прегледал всички връзки по вакууми, тръбички, маркучета също и куплунзи на кабели и т.н. по мотора.

Това ми се бе случило на мен!При смяна на въздушния филтър,се бе извадила една от вакумните тръбички под филтъра!Провери си ги добре!

здр.погледнах за това да не съм изкарал нещо и за това да е,но не видях нищо,всичко си е на място по мое видение,ще проверя пак.еи сега се връщам от сервиз,закачихме я на компа и всичко си е ок. показва без никакви грешки.наи гадното е,че не съм в Бг.и тука по сервизите ми взимат доста паричките.дано се оправи скоро,че съм направо на полудяване с тази кола.наи интересното е,че веднага след смяна на масло и филтри се появи този проблем.

BUROV2651
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BUROV2651 » Вто 02 фев 2010 19:19

колега,щом всичко по колата си е наред, провери да не са ти сипали по-гьсто масло(15 в 40).Това ми хрумна дано ти помогне. :да:

Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baciko » Вто 02 фев 2010 20:15

BUROV2651 написа:колега,щом всичко по колата си е наред, провери да не са ти сипали по-гьсто масло(15 в 40).Това ми хрумна дано ти помогне. :да:

не колега,аз лично си го сипвах 5w30 507.00.благодаря за мнението ти все пак

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 02 фев 2010 21:21

baciko написа:
soto73 написа:

здр.погледнах за това да не съм изкарал нещо и за това да е,но не видях нищо,всичко си е на място по мое видение,ще проверя пак.еи сега се връщам от сервиз,закачихме я на компа и всичко си е ок. показва без никакви грешки.наи гадното е,че не съм в Бг.и тука по сервизите ми взимат доста паричките.дано се оправи скоро,че съм направо на полудяване с тази кола.наи интересното е,че веднага след смяна на масло и филтри се появи този проблем.

колега няма на4ин да е от не6то друго 100% са забравили не6то по колата.просто няма как да стене трябва да си ебати карака да смени6 не6то да запали6 и да се развали друго.просто огледаи внимателно скобите след вазду6ния филтар там са6то от страни има едно марку4ле виж дали е там и са6то и буксата на дебитомера.и си4ки вакууми по турбо пати6тата.успех

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Сря 03 фев 2010 8:06

Колега, без диагностика ще е трудно. Често при смяна на въздушен филтър дърпат доста капака на кутията. Възможно е да са прекъснали кабели на дебитомера. Мини на диагностика и ще си покаже.

Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б5 1.9 ТДИ ПД няма сила след смяна на масло (РЕШЕНО)

Мнениеот baciko » Чет 04 фев 2010 19:57

оказа се,че е един тъничък маркуч излязал от мястото си,сложих го и всичко се оправи.благодаря ви за мненията!

Върни се в “Дизелови агрегати”