Предложете МОля Golf или Pollo

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Uraken
Автомобил:
Двигател:

Предложете МОля Golf или Pollo

Мнениеот Uraken » Съб 06 фев 2010 1:53

Здравейте регнах се защото имам интерес към VW , много се двуомя между Голф и Поло . (В рамките на 3000лв. - 3000 и нещо) .. но тъй като незнам предимства и недостатъци се обръщам към вас .Незнам защо но съм решил да е дизелче. кефятя ме тез 1.9 ТDI-тата и можеби затова предпочитам такъв двигател . Много бих ви бил благодарен ако ми обясните малко и кажете мнение кое как седи . :roll:

Благодаря !

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Предложете МОля Golf или Pollo

Мнениеот velinsl » Съб 06 фев 2010 13:48

Голф 2 1,8 моно с газова е най-евтиния вариант и за каране и подръжака, освен ако нямаш алтернативен източник на гориво.
Иначе Г2 дизели има добри като гледам цените в мобилето(в смисъл за тези пари трябва да са перфектни).
Предимството на дизеловия двигател, е че върви сравнително евтино на горивото, за което са конструирани.
Предимство на бензиновите са по-добрата динамика и имат официална алтернатива на горивото, която се семня с един бутон(искаш динамика - бензин, искаш икономия - минаваш на "газ") и ако не е пълна инжекция лесно се газифицира, освен ако не е някое поло с пластмасови колектори.
Бензиновите са по-евтини при покупка, подръжка и разход(лв/100км на газ разбира се).
Скъпото им е само газовата(но за 3000лв ще имаш за кола, газова уредба хубава и даже може да останат), която после се избива с карането стига да попаднеш на читави майстори.

Честно написано по-добре един ТД от карбуратор. Почти няма хора вече да им разбират на карбураторите, който разбира сваля кожи.
За дизел обаче, трабва да побързаш да не взема да се стопли времето, защото дизел се взима в студено време.

Това са предимствата, според мен Г2 е твоя автомобил с каквото и да го избереш щом го подържаш ще ти служи вярно.

Поздравления за правилния избор на марката!

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 06 фев 2010 14:10

velinsl написа: каквото и да го избереш щом го подържаш ще ти служи вярно.

Това е цялата истина :applause:

Потребителски аватар
Uraken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Uraken » Съб 06 фев 2010 14:31

velinsl написа:.......

Г2-то не е ли мн старове братле ? какво му е по доброто от г3 ? чувал съм ,че Г2 били най добрите голфове на VW но все пак .. не ели мн старо ?

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 06 фев 2010 16:43

Имам приятел с Поло 3 SDI,99-та година. Към 60 000 км вече го кара, сериозни ремонти не е имало освен че нямаше задна скорост и му го оправяха нещо. Колата има прилично ускорение, нищо че е SDI. Голф 3 е по-голям като кола, не знам дали е важно за теб.

jonin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonin » Съб 06 фев 2010 17:31

Добре си се ориентирал към марката и дизеловия мотор TDI. Въпреки, че паднаха цените, ако държиш на Golf3 с такъв мотор (що годе читав, разбира се) мисля, че покупката ще надхвърли 3000лв. Но според мен си заслужава, харчат малко, вървят прилично :да:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 06 фев 2010 17:46

Мога да ти кажа от личен опит за дизеловото поло-1.9 AEF мотор.Мудно е,шумно е,приличен разход на нафта,зимата 7 в града 5 извън града.Лятото 4.5 извън градско,6.5 градско нафта.Гледай-за виене в скоростите,че са им слабо място.Ако има кора отдолу махай и гледай за теч от скоростната кутия(беля голяма) Има един семеринг той се чупи и изтича маслото на скоростите.Двигателя е много куц mhihi -не иска да се чупи,ако ще и да го мъчиш! Бавно загряват и със работеш термостат.Вървежа извън града е приличен ,аз карам 120 -130 спокойно! Но за да изпреваря тир движещ се със 120 трябва да се кръстя и на 4-та да влизам в червената зона на оборотомера. И наче возята в сравнение на колите от неговият клас-Пунто,Корса,Клио е най-меката .Карал съм ги и трите :012:
Ако се насочиш към SDI-модела-той е още по-шумен.Но е малко по-ново поколение,там имаш електронна помпа,докато при чистият дизел,помпата е механична Lukas(там си отваряй очите)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 06 фев 2010 18:15

Uraken написа:Г2-то не е ли мн старове братле ? какво му е по доброто от г3 ? чувал съм ,че Г2 били най добрите голфове на VW но все пак .. не ели мн старо?

Голф 2 е по-сполучлив модел от Голф 3. Не случайно Г3 е най-слабопродаван от серията Голф.(защо ли)
За Голф 4 няма да стигант кинтите.

Това е моята обосновка.

При кошница Голф 2 и стегнат Г3, естествено е да се избере Г3.
Парите са твои ти решаваш.

Потребителски аватар
Uraken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Uraken » Съб 06 фев 2010 19:26

Dizel_fen написа:Мога да ти кажа от личен опит за дизеловото поло-1.9 AEF мотор.Мудно е,шумно е,приличен разход на нафта,зимата 7 в града 5 извън града.Лятото 4.5 извън градско,6.5 градско нафта.Гледай-за виене в скоростите,че са им слабо място.Ако има кора отдолу махай и гледай за теч от скоростната кутия(беля голяма) Има един семеринг той се чупи и изтича маслото на скоростите.Двигателя е много куц mhihi -не иска да се чупи,ако ще и да го мъчиш! Бавно загряват и със работеш термостат.Вървежа извън града е приличен ,аз карам 120 -130 спокойно! Но за да изпреваря тир движещ се със 120 трябва да се кръстя и на 4-та да влизам в червената зона на оборотомера. И наче возята в сравнение на колите от неговият клас-Пунто,Корса,Клио е най-меката .Карал съм ги и трите :012:
Ако се насочиш към SDI-модела-той е още по-шумен.Но е малко по-ново поколение,там имаш електронна помпа,докато при чистият дизел,помпата е механична Lukas(там си отваряй очите)

оо не фиат в никав случай колко авери имам с бравота ... напрао им се зе акъла на момчетата ... най -пресен пример - Брачедка ми си взе преди 2-3 месеца Пунто 2002год. от Дупница , лимка от всякаде направо бомбон ... преди 2 дена разбирам ,че хвърлили 2000 лева за ремонт на двигателя и след тва пак са наебало .. Е***ам ти фиата ... !

Иначе поглеждам тука из mobileto i cars.bg така около моите субсидии (3000-3000 и нещо до 4000) TDI-ki po 90 h/p и някак си ме блазнят ..

реших да е дизел ,макарче знам ,че бенза си върви по добре , но пропорционално и лева си върви с него , апък газово ... някак си не ми се слага бомба в колата

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 07 фев 2010 7:57

Качиш ли се на читав дизел ще забравиш за бензина. Казвам го от личен опит. Взимай Голф 3 ТДИ 1Z мотора 90 коня.А ако си мераклия после му слагаш един чип за 200-300 кинта и преминаваш директно в лигата на дизеловите ракети. mhihi :beer

Потребителски аватар
Uraken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Uraken » Нед 07 фев 2010 14:36

the_tupan написа:Качиш ли се на читав дизел ще забравиш за бензина. Казвам го от личен опит. Взимай Голф 3 ТДИ 1Z мотора 90 коня.А ако си мераклия после му слагаш един чип за 200-300 кинта и преминаваш директно в лигата на дизеловите ракети. mhihi :beer

еее явно мислим еднакво :) .вчера разглеждах хората как са си ги прайли голфчетата .. кви идеи ми дойдоха :D axxa както казват хората "рибата още в мореето ,аз слагам масата " .

ico001
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico001 » Нед 07 фев 2010 18:02

:D голфче троика tdi 1z ти е играта

Потребителски аватар
vesko-vento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko-vento » Нед 07 фев 2010 18:53

нямам познати,които са се качили на дизел след това да карат бензинови коли

Потребителски аватар
Uraken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Uraken » Пон 08 фев 2010 0:22

Не разбирам от двигатели та .. може и да прозвучи много сме6но но .. как да разбера че двигателя е 1Z pi6e li go otgore .. обяснете малко моля , ся като трагна да търся

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пон 08 фев 2010 0:30

пише го на блока на ДВГ
а и по принцип 90к.с. са 1з

Върни се в “Дизелови агрегати”