Touareg - мирис на отработени газове в купето?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Touareg - мирис на отработени газове в купето?
Здравейте, имам следния проблем. Усеща се мирис на отработени газове в купето. Климатика ги смуче от някъде. Скоро ми се случи следното: при запалване на колата при минусови температури, от долу излезе страшен дим. Като от изгоряла нафта, еднократно се получи това. Но сега въздуха в купето постоянно ми се струва кофти, особенно в спряло положение. Порових се из чуждите форуми и открих следното: Отдолу имало някаква автономна печка Webasto се казва. Та тази печка при минусуви температури и почти празен резервоар засмуква въздух , не се пали правилно и пуши много. http://www.youtube.com/watch?v=mYplidN2mfQ Ако е така как може да се оправи? Нещо със софтуера на запалването? Другия вариант ми се струва спукан колектор, как мога да разбера дали е така. Звукът на джипа не ми се струва променен. Като отворя капака мирише на отработено гориво, но не мога да разбера дали не е от печката отдолу ( аспухът и е под мястото на водача). Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Touareg - мирис на отработени газове в купето?
Дали случайно не може да е от мека връзка
Чел съм че при спукана мека връзка и колата на място в купето миреше на изгорели газове.
Не че карам тоарег но разсъждавам на глас.

Чел съм че при спукана мека връзка и колата на място в купето миреше на изгорели газове.
Не че карам тоарег но разсъждавам на глас.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами меката връзка е първото нещо което трябва да се провери в такъв случай,карай я на някой аспухджия да види на канала каква е хавата освен ако не искаш сам да се завираш под джипката 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами това изпушване повече ме притеснява. По странното е , че стана еднократно???
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Колега иди да ти погледнат печката в Рея.
Това е официалния вносител на Вебасто за България. Намират се на Ботевградско шосе.
По принцип печката е доста "интелигентна" и си следи горивния процес. Такова изпушване може да се дължи на много фактори. Единият от тях е да си за смяна на горивна камера, но цената сигурно няма да ти хареса.
Общо взето хората в Рея си разбират от работата и ще ти кажат дали има проблем с печката.
Това е официалния вносител на Вебасто за България. Намират се на Ботевградско шосе.
По принцип печката е доста "интелигентна" и си следи горивния процес. Такова изпушване може да се дължи на много фактори. Единият от тях е да си за смяна на горивна камера, но цената сигурно няма да ти хареса.
Общо взето хората в Рея си разбират от работата и ще ти кажат дали има проблем с печката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, не знаех даже , че имат официален вносител.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
във варна представителството не вебасто е на околовръстното към военна болница
-
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен така ми прави на тоурана само при минусови температури и не всеки път ако си разрешил проблем пиши мерси предварително
Върни се в “Дизелови агрегати”