Абе пак ме притеснява температурата - Passat 1.6 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Blasterion
Автомобил:
Двигател:

Абе пак ме притеснява температурата - Passat 1.6 TDI

Мнениеот Blasterion » Вто 30 мар 2010 18:00

Колеги май се повтарям , ама Пасата ми пак почва да ме притеснява с температурата - достига до 100 гр. .Пасата ми е 1.6 ТДИ . Карам го отскоро .когато беше студено тем. не превишаваше 75-80 гр. ! Откакто стана топличко го гледам че си качва доста градуси.Перките се включват нормално.На 95 се пуска 1-та скорост.2-та не съм я чувал още.Но ме притеснява защо качва до 100 гр. че и малко отгоре даже.Май не е нормално.От какво може да е?На брат ми е сащия пасат само че 1.9 ТД и си стои нормално на 90. Като давам газ на байрите особено си отива като нищо при 100. Дайте някакви идеи и решения ако имате моля!

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Абе пак ме притеснява температурата - Passat 1.6 TDI

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 30 мар 2010 18:45

Термостат е единия вариант, другия е някъде да ти изпуска антифриз и на някое от колелата да задържат спирачките и от там да загрява. Ама предположения много. Късмет с намирането на проблема! :beer

Blasterion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blasterion » Вто 30 мар 2010 19:04

Термостата работи ве, всичко е нормално привидно.Антифриза си е в граници.Перки се включват , охлаждат си.Но това да отиде до 100-105 гр. си е за притеснение мисля.Радиатора ли да го позачистя отпред?Знам ли ко да я правя.А ми е все още новича и ми е кеф , ама .....

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Сря 31 мар 2010 12:04

Първо провери тези 100 градуса дали са толкова или само таблото показва така.Има огромна вероятност да те лъже в показанията.

Потребителски аватар
passat_gl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_gl » Сря 31 мар 2010 22:52

Колега виж си капачката на рашерителния суд моя до вчера бесше така

Потребителски аватар
BuRnInGSouL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BuRnInGSouL » Пон 05 апр 2010 0:27

И моя голф 1.9ТД днес направи същото като качвах боровец... и ме претисниява защото преди 3 месеца имах пак проблем с това .. Смених Водна помпа , радиотор , датчик, термостат и щайбата на коляновия вал защото не въртеше както трябва водната помпа и с колата нямаше проблеми... Но днес тръгвам да катеря аз боровец и хоп 110 градуса .. Сшрях отвих леко капачката и след 2 мин падна на 90 градуса. Значи прави голямо налягане и ме е страх да не е гарнитурата или главата че лошо ...

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пон 05 апр 2010 4:22

ако баира е мн. дълъг и сте настъпили газта до край макс. натоварени , пробвайте включете една скорост по ниска...би трябвало темп. да падне.
включва ли се перката да върти, проверено ли е?...мойто ТД при по топло и градско каране прибирайки се вътре в двора където е по тихо , чувам охлаждащата перка да върти при спрен вече мотор

Потребителски аватар
BuRnInGSouL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BuRnInGSouL » Пон 05 апр 2010 15:44

kiko946 написа:ако баира е мн. дълъг и сте настъпили газта до край макс. натоварени , пробвайте включете една скорост по ниска...би трябвало темп. да падне.
включва ли се перката да върти, проверено ли е?...мойто ТД при по топло и градско каране прибирайки се вътре в двора където е по тихо , чувам охлаждащата перка да върти при спрен вече мотор

За Боревец байра ... от костенец идвам . И на моя се чува колата не е падала под 2000 рпм

Blasterion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blasterion » Пон 05 апр 2010 18:01

И на мен ми се струва че налягането в маркучите е повече от необходимото.Надути са леко.Възможно е да е капачката , а е и възможно гарнитурата да духа.Факт е че темп. си се качва до 100 гр.(и то в задръстването в София) и после се охлажда.Но ако я напъна по някой байр вероятно ще си имам неприятности.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пон 05 апр 2010 21:45

Ако ти духа гарнитурата трябва да имаш налягане в системата при студен мотор.

Може да ти е задръстен радиатора външно с боклуци.

Включва ли втората скорост на перката, ако не - значи не е добре датчика на радиатора или в радиатора температурата не е нужната, за да се включи. Смени датчика като най-лесно.

Чел съм за износени водни помпи - износват се лопатките и намалява дебита.

Термостатът е сред най-заподозрените. Може пак да го смениш и да пробваш стария на печката с термометър в тенджерата.

Върни се в “Дизелови агрегати”