Въпрос за нафтова помпа РЕШЕН
Въпрос за нафтова помпа РЕШЕН
Здравейте колеги.... Карам Голф 3 ТДИ с 1Z двигателя и понеже ми прокапа нафтовата попа се наложи да я отварят за да й сменят целия набор от гарнитурки(Взех си цял комплект от Ауто+) След смяната обаче пътувайки ми се стори че нещо не е както преди колата от към скорост едва вдигаше 120-130 просто я усещах като спъната... Може ли да има нещо общо с тоя ремонт про положение че казаха че електрониката на помпата изобщо не са я отваряли и пипали???
Последна промяна от Bundy на Вто 27 окт 2009 20:56, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за нафтова помпа
Ами най малкото може да са пропуснали някой зъб на ремъка..Вържи я някъде на ВАГ КОМ да ти направят една диагностика,че често стават такива неща...
В момента е пак в бокса за смяна на ремъци така че като излезе пак ще я пробвам и дано да е ОК тоя път че подивявам вече от майстори!
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
колега на моята като и сменях ремъците съшата история не върви и не върви до 140 и неще,закачих я на ваг ком,помпата съм я оставил в закъснение,бутнах я леко както е закачена на ваг кома,с запален двигател,настроих и точно градусите да бъде в норми и колата сега е пушка
vaikata_milen написа:колега на моята като и сменях ремъците съшата история не върви и не върви до 140 и неще,закачих я на ваг ком,помпата съм я оставил в закъснение,бутнах я леко както е закачена на ваг кома,с запален двигател,настроих и точно градусите да бъде в норми и колата сега е пушка
А да те питам къде точно се гледа на вага за градусите?
vaikata_milen написа:колега на моята като и сменях ремъците съшата история не върви и не върви до 140 и неще,закачих я на ваг ком,помпата съм я оставил в закъснение,бутнах я леко както е закачена на ваг кома,с запален двигател,настроих и точно градусите да бъде в норми и колата сега е пушка
Какво е това "закъснение" и как си я "бутнал" че нещо не разбрах...
Тия проблеми в последно време с помпите почват да ме притесняват. http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=16&t=535
Пак питам... Може ли след смяна на тея гарнитури и поставяне на помпата по обратния ред нещо да се обърка и да започне да върви така странно?? За колегата с линка благодаря му защото получих доста полезна информация която мисля че всички с печки трябва да получат...
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Понеже това не е Пежо, и се налага при смяна на гарнитури помпата да се свали като се свалят ремъците. Съответно пак се нагласят, но ако не се докара на същата позиция по някой път се получава закъснение или предверение. Съответно подава гориво по рано или по късно от момента в който трябва да подаде, и това се усеща именно при по високата скорост. Така че виж утре как ще е, ако не отиди в сервиз за дизели да ти замерят стойностите с часовника 

Мерси колега така или иначе в момента е в сервиз и ми подменят точноремъците и една ролка та при смяната може и да го зацепят както трябва и да се оправи(ха, дано)
Ако някой може да добави нещо любопитно по темата да я развием и да сме от полза на някого с този прблем нека го направи!
-
- Автомобил:
- Двигател:
При смяната на тия уплътнения се развиват болтчетата боядисани с жълто на повечето помпи, за да си личи да не се пипа от некомпетентни. В тоя смисъл ако не са насроени нещата както са били е нормално да има разлика в горивоподаването и съответно да върви странно. Дори промяна на центровката в малки граници не може да влияе осезаемо както количеството на горивото. Могат например да се направят такива регулировки на помпата, че ако не знаеш да се заблудиш че колата ти е вече с чип без да се пипа центровката. В тоя смисъл там където ти сменят ремъците трябва да разбират на ВАГ-КОМ, защото само на белези не може да се нагласи точно и след това да погледнат показанията и на горивоподаването и останалите важни неща за вървежа и ще си покаже къде трябва да се пипне.
Само с VAG COM и човек който се занимава с дизели ли мога да си реша проблема или ми трябва нещо по специално...??
Re: Въпрос за нафтова помпа РЕШЕН
Колеги оправи се... След смяна на два ремъка и една ролка и още няколко дребни чарка всичко заспа колата си бяга както преди днес й се накефих че не съм карал две седмици на приятелката ми й се изправи косата на извън градско:) 

Re: Въпрос за нафтова помпа РЕШЕН
Колега,къде ти правиха помпата ,че и моята протече
Отгоре има една дупка и от там тече
Отгоре има една дупка и от там тече
Върни се в “Дизелови агрегати”