Малка проверка ме озадачи
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малка проверка ме озадачи
Здравейте колеги снощи като се прибирах реших да видя на какво положение на педала за спирачки започват да светят светлините и тук идва момента който много силно ме узадачи.Както си карах на 2-ра с около 30км натиснах спирачките същевременно давах и гас зада не угасне колата и става следното при натискането на спирачките колата изгуби мощнот за секунди,реших да пробвам и на 3-та скорост пак същото,на какво ли се дължи това умиране на скороста да го наречем, а нямам и АБС което още повече ме узадачи.става въпрос за 1.9 тди 1з мотор,някой дали знае за какво става въпрос
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Малка проверка ме узадачи
Е какво очакваш при натисната спирачка и както си на скорост...ами ще го затормозиш мотора-то е ясно.Доколкото знам,на Компютъризирания Дизел(в случая 1Z),има сдвоен датчик на спирачката-като едната му верига подава сигнал към компа вероятно-демек:натискам спирачки и нямам нужда от мощност...А ти си взел да подаваш едновременно две противоположни задания(газ+спирачка).Поне така си обяснявам ситуацията.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emo-gar написа:Е какво очакваш при натисната спирачка и както си на скорост...ами ще го затормозиш мотора-то е ясно.Доколкото знам,на Компютъризирания Дизел(в случая 1Z),има сдвоен датчик на спирачката-като едната му верига подава сигнал към компа вероятно-демек:натискам спирачки и нямам нужда от мощност...А ти си взел да подаваш едновременно две противоположни задания(газ+спирачка).Поне така си обяснявам ситуацията.
само че нямам никакви датчици нито по главините нито по барабаните незнам как ще разбере че натискам спирачка според мен ако има АБС може да го има този момент който ти описваш
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
koby написа:emo-gar написа:Е какво очакваш при натисната спирачка и както си на скорост...ами ще го затормозиш мотора-то е ясно.Доколкото знам,на Компютъризирания Дизел(в случая 1Z),има сдвоен датчик на спирачката-като едната му верига подава сигнал към компа вероятно-демек:натискам спирачки и нямам нужда от мощност...А ти си взел да подаваш едновременно две противоположни задания(газ+спирачка).Поне така си обяснявам ситуацията.
само че нямам никакви датчици нито по главините нито по барабаните незнам как ще разбере че натискам спирачка според мен ако има АБС може да го има този момент който ти описваш
има сдвоен датчик на спирачката-като едната му верига подава сигнал към компа
За ключа намиращ се на самия педал става въпрос,който ти включва и стоповете!!

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Като натиснеш спирачката , моторната електроника( еку-то) , отнема газта.Затова си усетил загуба на мощност.Това е нарочно направено, не се учудвай.Тоест-всичко е наред.Новите коли са така,за твоята незнаех..
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Е какво очакваш при натисната спирачка и както си на скорост...ами ще го затормозиш мотора-то е ясно.Доколкото знам,на Компютъризирания Дизел(в случая 1Z),има сдвоен датчик на спирачката-като едната му верига подава сигнал към компа вероятно-демек:натискам спирачки и нямам нужда от мощност...А ти си взел да подаваш едновременно две противоположни задания(газ+спирачка).Поне така си обяснявам ситуацията.
Точно така е,затова и развалена стоп машинка понякога води до "загуба на мощност"!
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Малка проверка ме озадачи
Колеги мерси много за отговорите мисла че темата вече е за големия катинар
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Малка проверка ме озадачи
От стоп машинката се получава това.Като натиснеш спирачката не ти позволява да даваш газ.Също така отнема от мощността на двигатля за по-бързо спиране.Вдигни на 3000 оборота и натисни спирачката и виж какво ще стане.
Върни се в “Дизелови агрегати”