тресене ?!?!?
- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
тресене ?!?!?
Здравейте колеги,като потеглям на 1ва само с съединител без газ ми тресе купето ??? и понякога като вкарвам 2ра се чува едно чаткане дали не е от ябълката за скоростите ???
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: тресене ?!?!?
За потеглянето имам същия проблем и много хора ми казват че е от тампони на двигателя...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, това проблем ли е??? Просто тръгвай с малко газ за да не тресе
Имах голф 1,9TDI, който тръгваше без газ, но се усещаше и при него тресене. Сега карам пасат б5 1,9TDI пак е същото с разликата, че пасата тръгва по-трудно (защото е по-тежък) и има опасност да загасне без газ. Иначе колегата ми кара тойота корола, и при тръгване без газ също се тресе. Според мен това не е проблем, просто ГАЗ ДО ЛАМАРИНАТА 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Е аз без газ потеглям и на байр, ама не е в това въпроса... не трябва да е така...
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е колата?
- izcrazy
mtm_golf написа:Колега, това проблем ли е??? Просто тръгвай с малко газ за да не тресеИмах голф 1,9TDI, който тръгваше без газ, но се усещаше и при него тресене. Сега карам пасат б5 1,9TDI пак е същото с разликата, че пасата тръгва по-трудно (защото е по-тежък) и има опасност да загасне без газ. Иначе колегата ми кара тойота корола, и при тръгване без газ също се тресе. Според мен това не е проблем, просто ГАЗ ДО ЛАМАРИНАТА
добре колега да речем че е напълно нормално тогава защо на бензиновите коли не тресе ??
- izcrazy
Ludiq написа:Каква е колата?
Колата е Голф3 1,9 ТД
-
- Автомобил:
- Двигател:
izcrazy написа:Здравейте колеги,като потеглям на 1ва само с съединител без газ ми тресе купето ??? и понякога като вкарвам 2ра се чува едно чаткане дали не е от ябълката за скоростите ???
Колега тресенето не може да е от ябълката според мен. Мисля че е тампон на мотора или най-вероятно съединител,но първо си провери тампоните и тогава пристъпвай към подмяна на съединител

-
- Автомобил:
- Двигател:
С бензиновата кола тръгваш без газ???? Вярно, че доста отдавна не съм карал бензин, но не мисля, че тръгват без газ. Все пак специално за смяната на тампоните на двигателя, сменях ги на голфа защото тресеше като изключиш от скорост и все пак не започна да тръгва по-добре без газ. Опитай да тръгнеш и виж, че тресенето е съпроводено с падане на оборотите на двигателя, т.е. двигателя се тормози и според мен е нормално да се тресе тъй като при тръгването без газ той е на границата да изгасне (което по мои наблюдения при бензина става доста по-лесно отколкото при дизела). Ако когато изключиш от скорост нямаш неприятни вибрации в купето е безмислено да сменяш тампони на двигателя, защото най-вероятно са си ОК. Всичко това е лично мое мнение, затова нека се изкажат по-компетентни от мен колеги. 

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Тампоните също може да са...
На мен ми бяха пробутали някакви ментета и таблото ме биеше по коленете.
На мен ми бяха пробутали някакви ментета и таблото ме биеше по коленете.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А нормално ли е за дизелова кола - Пасат В5 1.9 ТДИ, АФН - да тресе леко (по-скоро да вибрира) по принцип, след като я запалиш още и е на място?
Като съм дигал капака, виждам, че леко се тресе двигателя - по-скоро вибрира,
а като погледна отзад долу, където е изхода на ауспуха - също виждам, че се тресе леко нагоре-надолу края на самия ауспух?
Иначе двигателят (като звук)си работи нормално и равномерно, а от ауспуха излиза безцветен дим само!

Като съм дигал капака, виждам, че леко се тресе двигателя - по-скоро вибрира,
а като погледна отзад долу, където е изхода на ауспуха - също виждам, че се тресе леко нагоре-надолу края на самия ауспух?

Иначе двигателят (като звук)си работи нормално и равномерно, а от ауспуха излиза безцветен дим само!

- izcrazy
red.devilll написа:izcrazy написа:Здравейте колеги,като потеглям на 1ва само с съединител без газ ми тресе купето ??? и понякога като вкарвам 2ра се чува едно чаткане дали не е от ябълката за скоростите ???
Колега тресенето не може да е от ябълката според мен. Мисля че е тампон на мотора или най-вероятно съединител,но първо си провери тампоните и тогава пристъпвай към подмяна на съединител
нене за ябълката имам напредвид че лоста ми ходи адски много и като го размърдаш се чува се едно огъваш някой пластинка
- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
пробвай да смениш тампоните и виш как е ако не се оправи си вземи една чисто нова кола и виж дали пак така прави.
може проблема и да е в таблото.
- izcrazy
как нова кола бе колега 

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
gollf_fff. написа:пробвай да смениш тампоните и виш как е ако не се оправи си вземи една чисто нова кола и виж дали пак така прави.
Доста практично решение предложи!
Върни се в “Дизелови агрегати”