тресене ?!?!?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

тресене ?!?!?

Мнениеот izcrazy » Съб 02 апр 2011 1:08

Здравейте колеги,като потеглям на 1ва само с съединител без газ ми тресе купето ??? и понякога като вкарвам 2ра се чува едно чаткане дали не е от ябълката за скоростите ???

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: тресене ?!?!?

Мнениеот Traytor » Съб 02 апр 2011 1:20

За потеглянето имам същия проблем и много хора ми казват че е от тампони на двигателя...

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Съб 02 апр 2011 20:52

Колега, това проблем ли е??? Просто тръгвай с малко газ за да не тресе :) Имах голф 1,9TDI, който тръгваше без газ, но се усещаше и при него тресене. Сега карам пасат б5 1,9TDI пак е същото с разликата, че пасата тръгва по-трудно (защото е по-тежък) и има опасност да загасне без газ. Иначе колегата ми кара тойота корола, и при тръгване без газ също се тресе. Според мен това не е проблем, просто ГАЗ ДО ЛАМАРИНАТА :mrgreen:

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 02 апр 2011 21:41

Е аз без газ потеглям и на байр, ама не е в това въпроса... не трябва да е така...

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Съб 02 апр 2011 22:12

Каква е колата?

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Нед 03 апр 2011 4:35

mtm_golf написа:Колега, това проблем ли е??? Просто тръгвай с малко газ за да не тресе :) Имах голф 1,9TDI, който тръгваше без газ, но се усещаше и при него тресене. Сега карам пасат б5 1,9TDI пак е същото с разликата, че пасата тръгва по-трудно (защото е по-тежък) и има опасност да загасне без газ. Иначе колегата ми кара тойота корола, и при тръгване без газ също се тресе. Според мен това не е проблем, просто ГАЗ ДО ЛАМАРИНАТА :mrgreen:

добре колега да речем че е напълно нормално тогава защо на бензиновите коли не тресе ??

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Нед 03 апр 2011 4:36

Ludiq написа:Каква е колата?

Колата е Голф3 1,9 ТД

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 03 апр 2011 9:21

izcrazy написа:Здравейте колеги,като потеглям на 1ва само с съединител без газ ми тресе купето ??? и понякога като вкарвам 2ра се чува едно чаткане дали не е от ябълката за скоростите ???

Колега тресенето не може да е от ябълката според мен. Мисля че е тампон на мотора или най-вероятно съединител,но първо си провери тампоните и тогава пристъпвай към подмяна на съединител :beer

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Нед 03 апр 2011 12:01

С бензиновата кола тръгваш без газ???? Вярно, че доста отдавна не съм карал бензин, но не мисля, че тръгват без газ. Все пак специално за смяната на тампоните на двигателя, сменях ги на голфа защото тресеше като изключиш от скорост и все пак не започна да тръгва по-добре без газ. Опитай да тръгнеш и виж, че тресенето е съпроводено с падане на оборотите на двигателя, т.е. двигателя се тормози и според мен е нормално да се тресе тъй като при тръгването без газ той е на границата да изгасне (което по мои наблюдения при бензина става доста по-лесно отколкото при дизела). Ако когато изключиш от скорост нямаш неприятни вибрации в купето е безмислено да сменяш тампони на двигателя, защото най-вероятно са си ОК. Всичко това е лично мое мнение, затова нека се изкажат по-компетентни от мен колеги. :beer

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Нед 03 апр 2011 12:02

Тампоните също може да са...
На мен ми бяха пробутали някакви ментета и таблото ме биеше по коленете.

76presley
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 76presley » Нед 03 апр 2011 12:36

А нормално ли е за дизелова кола - Пасат В5 1.9 ТДИ, АФН - да тресе леко (по-скоро да вибрира) по принцип, след като я запалиш още и е на място?
Като съм дигал капака, виждам, че леко се тресе двигателя - по-скоро вибрира,
а като погледна отзад долу, където е изхода на ауспуха - също виждам, че се тресе леко нагоре-надолу края на самия ауспух? :roll: :?:
Иначе двигателят (като звук)си работи нормално и равномерно, а от ауспуха излиза безцветен дим само!
:?:

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Нед 03 апр 2011 15:56

red.devilll написа:
izcrazy написа:Здравейте колеги,като потеглям на 1ва само с съединител без газ ми тресе купето ??? и понякога като вкарвам 2ра се чува едно чаткане дали не е от ябълката за скоростите ???

Колега тресенето не може да е от ябълката според мен. Мисля че е тампон на мотора или най-вероятно съединител,но първо си провери тампоните и тогава пристъпвай към подмяна на съединител :beer

нене за ябълката имам напредвид че лоста ми ходи адски много и като го размърдаш се чува се едно огъваш някой пластинка

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Нед 03 апр 2011 16:02

пробвай да смениш тампоните и виш как е ако не се оправи си вземи една чисто нова кола и виж дали пак така прави.
може проблема и да е в таблото.

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Нед 03 апр 2011 16:09

как нова кола бе колега :horror:

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Нед 03 апр 2011 16:27

gollf_fff. написа:пробвай да смениш тампоните и виш как е ако не се оправи си вземи една чисто нова кола и виж дали пак така прави.
може проблема и да е в таблото.

Доста практично решение предложи!

Върни се в “Дизелови агрегати”