Пасат Б5 трудно пали студен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 трудно пали студен
Здравейте колеги, от известно време имам проблем с паленето на Пасата 1,9 TDI AFN 1998. При студен двигател пали с много усилия. След като веднъж запали и го загася след това няма проблеми, но остане ли 2-3 часа пак проблем. Допреди известно време ми даваше грешка на имобилайзера. Пробвах с втория ключ и грешката вече не се появява, но проблема с паленето е пак налице. Акумулатора е сравнително нов - на ок.6м., сменени са и 4те подгревни свещи, ЕГР-а като 4е ли си работи(според компа). Единственото нередно което виждам от VAG-COM-а са показанията на 4-и 5-и канали - не са като специфицираните под графите, по-малки са, но не знам какво точно означава това. Преди 3-4м.сменях малките ремъци, заедно с някаква обтяжка - беше август, а преди година - ангрнажния. Проблема с паленето е от около месец - от октомври. Ако някои има идеи моля помагайте.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Пасат Б5 трудно пали студен
Може би въздух в горивната система.Погледни веднага след паленето дали ще минават мехурчета през тръбичката за излишното гориво.
Нека ти проверят центровката и си смени горивния филтър,че понякога от него идват тия проблеми.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Това, че са сменяни скоро свещите не означава, че работят. Провери ги пак! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Големият проблем си остава - при кого да се отиде. Майстора при когото ходя ми каза да отида във вторник и за сега си я държа пред блока, не я паля да не и прецакам акумулатора.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш привилегията, че си от София, където има най-много добри майстори. Погледни в раздел "сервизи" за форумни майстори, не ходи при случайни и недоказали се хора да ти бърникат по колата, че може по-лошо да стане и да изкарат от мухата слон! 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
и моята зимата в големите студове се почудва преди да запали и от както съм я купувал преди 4 години не съм ги и поглеждал тези свещи
,мисля си че в тях ще е проблема...а ти си ги сменял ,така че ми е интересно какво друго може да е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече втори ден колата е при майстора и не може да открие какво и е. Каза че е проверил за въздух в горивото - няма, и релето на свещите е добре и "естествено" откакто е при него колата си пали, но то пък сега и външните температури се вдигнаха. Засега остават като че ли два възможни варианта - датчик за температура на антифриза и нафтова помпа (на Вагком ми да де някакви странни стойности на 4 и 5 канали). Утре сутринта ще ходя при него, че той пък няма компютър и съответно Вагком - надявам се да е студено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След проверката откривам някои странни неща. При външна температура около 8-9 гр. на таблото, компютъра ми дава 10гр., а според ВАГком, датчика дава температура на антифриза 14,5 градуса. Може би е нормално в двигателя да се е запазила малко топлина от предния ден за да е антифриза с по висока температура от външната. Още по странното е че показателите на 4 канал(май) за предверението на впръскването сега са в нормите и колата си пали от четвърт дори и студена. Вече не знам какво да си мисля. Надявам се само да не е нещо в електронния блок на помпата.
- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги да използвам и аз темата , моя проблем е същия от както за хладня колата взе да се чуди дали да пали или не преди нямаше проблеми , направи ми впечатление че като дам на контакт почти веднага ми угасва лампичката за подгрева , възможно ли е да са ми изгорели свещите ? Колата е Б5 АФН . Благодаря ви предварително .
Поздрави
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам че ако външната температура е под 5 гр. не е нормално да ти грее малко.
А иначе при мен след като взех колата от майстора, който нищо не откри като че ли проблема изчезна, но след два три дни отново се появи и то не при ниски температури - дори веднъж в паркинга на карфур при 15гр. Обадих се на Вальо(Вентоман), защото виждам от Вагком-а че нафтовата ми помпа е със закъснение - още е над долната линия но близо до нея, и авансатора работи на над 70%. За съжаление бил в чужбина и ще се върне във вторник. Добре че имам друга кола.
А иначе при мен след като взех колата от майстора, който нищо не откри като че ли проблема изчезна, но след два три дни отново се появи и то не при ниски температури - дори веднъж в паркинга на карфур при 15гр. Обадих се на Вальо(Вентоман), защото виждам от Вагком-а че нафтовата ми помпа е със закъснение - още е над долната линия но близо до нея, и авансатора работи на над 70%. За съжаление бил в чужбина и ще се върне във вторник. Добре че имам друга кола.
- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
При мене проблема беше че и 4-те свещи бяха изгорели ,смених ги и всичко е
Само че един познат ме уплаши малко каза ми че свещите се затягали пот определени килограми ли там какво било че иначе пак могли да изгорят .Та въпроса е има ли нещо вярно в това.
Поздрави

Само че един познат ме уплаши малко каза ми че свещите се затягали пот определени килограми ли там какво било че иначе пак могли да изгорят .Та въпроса е има ли нещо вярно в това.
Поздрави
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Аз не разбирам но възможно ли е да ти пада нафтата така да се каже. Т.е. да губи налягане и сутрин да пали трудно докато подкачи нафта. И както по горе попита колегата нормално ли е подгревът на свещите да работи няколко секунди и след това лампата гасне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега Kokakollev! Струва ми се че вече си открил проблема който беше и при мен! На мен авансатора ми работеше на 54% и колата се замисляше въпреки новите свещи и акумулатор! след като бутнаха малко помпата на предверение и стана 2% всичко си дойде на мястото! Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мнението, ей сега ще пусна картинки със състоянието на колата - първо преди да я запаля:
Върни се в “Дизелови агрегати”