Значи , преди около 3 седмици смених ангренажен ремък и кото ходих да си взимам колата от сервиза майстора ми каза че ми била трагнала демпферната шайба(да се отлепва).После сутрин като палех колата се чуваше едно свистене ,малко по различно от това като ремък както свири (почти сащото),прочетох няколко теми в сайта и разбрах че свистенето идва точно от шайбата,както и да е ,та купих си нова демпферна шайба от Ауто Плюс ,отидох в сащия сервиз и ми я смениха.На следващия ден сутринта като запалих колата отново се чуваше сащото свистене,та въпроса ми е може ли това свистене да идва от другаде?
Колата е Голф 3 1.9 ТД. ААЗ Мотор.

Въпрос за демпферна шайба.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Въпрос за демпферна шайба.
С пистов ремък ли си на алтернатора?
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
Ми незнам . 

razorrrr написа:Ми незнам .
На ремъка който върти тази ролка има ли канали?

- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:razorrrr написа:Ми незнам .
На ремъка който върти тази ролка има ли канали?
Смисал,кой ремък?Много не съм в час,отскоро съм шофьор и ....
През демпферната шайба нали минава един ремък,който върти и генератора. Та тоя ремък има ли канали по долната си страна?
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:През демпферната шайба нали минава един ремък,който върти и генератора. Та тоя ремък има ли канали по долната си страна?
Аа,еми нямам си на идея,тъй като не сам я виждал отдоло въобще.
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
Този ремък ,който върти генератора,той ли се нарича ремък на алтернатора?
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
Тоест,доколкото разбирам ,този ремък може да няма канали и от него да идва това свистене,така ли. 
Да спомена че свистенето е когато е студена колата,и трае около 2-3 мин,докато загрее...

Да спомена че свистенето е когато е студена колата,и трае около 2-3 мин,докато загрее...
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих една снимка в нета.Та ако става въпрос за ремъка който е на тази ролка,него го смених преди 3 седмици,когато сменях и ангренажния.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен се чува докато е студена.Има умора на механизма който натяга ремъка.Та са на трешчотка"дали го написах правилно не знам".Когато натегнеш ремъка добре не се чува.След 3-4 дена се почва сутрин пеенето на ремъка.Само за инфо,за колко купи демпферната шайба?
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
H2O написа:И при мен се чува докато е студена.Има умора на механизма който натяга ремъка.Та са на трешчотка"дали го написах правилно не знам".Когато натегнеш ремъка добре не се чува.След 3-4 дена се почва сутрин пеенето на ремъка.Само за инфо,за колко купи демпферната шайба?
Мисля че около 243лв не оригинална,но нова.

А тази демпферната шайба възможно ли е да я сменят за около 30-35 мин.,понеже за толкова ми я смениха в сервиза?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ех,ако имах нов оригинала(над 600лв
)..щях да я сменя за по-малко от 15 минути..
.За хора с оборудване,нормално е да я сменят за споменатото време,не е сложно.А върнаха ли ти старата шайба,ако да-пусни една снимка(ако може) в по-близък план,може и различни ракурси(и на повечко пиксели)
А "пищенето" в крайна сметка същото ли е?Пробай с проверен акумулатор има ли промяна,ако трябва-зареди твоя на зарядно и виж как е работата.В диапазон от няколко минути дърпа сериозен заряден ток,плюс тока на свещите...генератора(респективно шайбата му) се товари и ремъка приплъзва..

А "пищенето" в крайна сметка същото ли е?Пробай с проверен акумулатор има ли промяна,ако трябва-зареди твоя на зарядно и виж как е работата.В диапазон от няколко минути дърпа сериозен заряден ток,плюс тока на свещите...генератора(респективно шайбата му) се товари и ремъка приплъзва..
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Ех,ако имах нов оригинала(над 600лв)..щях да я сменя за по-малко от 15 минути..
.За хора с оборудване,нормално е да я сменят за споменатото време,не е сложно.А върнаха ли ти старата шайба,ако да-пусни една снимка(ако може) в по-близък план,може и различни ракурси(и на повечко пиксели)
Ок,благодаря. Не я взех старата...иначе ме питаха хората дали си я искам....той акумулатора иначе ми е на 1-2 месеца,а свистенето е горе доло същото да, немога много добре да преценя.Благодаря за отговора ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам,че колата е с тъй-наречения "Г-образен" механизъм за обтягане,виж дали "играе" нагоре-надолу.
Друго-може и шайбата на генератора да е с износени профили и оттам да е "пищенето".Мисля твойта шайба на генератора да е от "простите"(без догонващ съединител)-т.е. ефтина.Има ли климат колата,изобщо дай един поглед(снимка,ако може),има случай и да не се "уцели" верния ремък(по дължина)
Друго-може и шайбата на генератора да е с износени профили и оттам да е "пищенето".Мисля твойта шайба на генератора да е от "простите"(без догонващ съединител)-т.е. ефтина.Има ли климат колата,изобщо дай един поглед(снимка,ако може),има случай и да не се "уцели" верния ремък(по дължина)
Върни се в “Дизелови агрегати”