Индикатора за температура на водата не помръдва

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vlassev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Индикатора за температура на водата не помръдва

Мнениеот vlassev » Нед 05 дек 2010 10:38

Здравейте, доста рових из форума и разни програмки и документация, но не можах да открия ел. схема показваща отчитането на температурата на охл. течност.
Поло 1.9Д, 1996. Има някакъв датчик в разширителния съд (предполагам терморезистор), който вероятно подава сигнал за температурата към индикатора.
Знае ли някой приблизителни стойности на терморезистора, и минава ли тази ел. верига през предпазител?
Благодаря предварително!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Индикатора за температура на водата не помръдва

Мнениеот red.devilll » Нед 05 дек 2010 11:12

Колега не съм много запознат,но мисля,че този датчик е само за нивото на водата,а за температурата трябва да ти е на един пластмасов тройник малък с квадратна букса и ако взимаш такъв виж първо какъв цвят е твоя защото за ауди а4 и голф 3 са там и има разлика в цвета

Потребителски аватар
vlassev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vlassev » Нед 05 дек 2010 13:00

Мерси за отговора, мисля, че си прав!
Замерих го с ОМ-метър и се държи като капацитивен датчик. Предполагам мери налягането в системата.
След като измъкнах кабела от него започна да свети червената лампичката с поплавък на таблото.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 дек 2010 13:03

Колегата по-горе red-devilll, ти е дал отговора, сменяш квадратният датчик който се намира горе доло около термостата и ще ти работи стрелката на таблото за температурата. Това ме чака и мен тия дни, моят датчик отчита малко повече от нормалното но има луфт и за това, ще се сменя!
Ако и тогава не работи, ще трябва да сфвалиш таблото и да провериш до него дали идва ток!

Върни се в “Дизелови агрегати”