Проблем със скорости Г4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
LeVsk1_FoReVeR
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скорости Г4

Мнениеот LeVsk1_FoReVeR » Чет 09 дек 2010 19:01

Здравейте, колеги. От две седмици насам много трудно започнах да включвам скоростите,особено 1ва.От какво може да е ? Голфа е 1.9 ТДИ 110 коня.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скорости Г4

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 09 дек 2010 19:22

Здрасти колега, провери за първо време, маслото в скоростите, ако е спаднало нивото долей! Но ако няма никакво масло в скоростите очаква те смяна на скорости!
Друго което е провери съединителя да ли ти работи нормално, и на последно място провери лостовата система на скоростите как е, след това ще му мислим!

Потребителски аватар
LeVsk1_FoReVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LeVsk1_FoReVeR » Чет 09 дек 2010 20:07

Мерси за бързия отговор, утре ще погледна всичко.А можеш ли да ми дадеш някаква ориентировъчна цена за скоростна кутия,защото ми казаха,че скоростите били около 1200 лева. Вчера тръгнаг на дълъг път, и по едно време тръгвам да вкарвам трета и изтропа нещо и останах на место..включвам на скорост и няма потегляне,само тракане(аз помислих,че съм счупил скоростите). В последствие като я закарах на майстор,се оказа,че съм счупил карето и го смених, и се зарадвах,че не са скорости..ама днеска почнаха и те много трудно да включват. Та каква горе-долу е цената им ?

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 09 дек 2010 20:21

не се сещам с жила ли си .. или с лостова система за смяна на предавките .. но ги провери първо тях ..
преди години на един Голф 2 имах такива мъки след интервенции от "майстори" .. след смяна на съединителя .. после сменях тампони на двигателя и нещо по лостовата система за превключване ..

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 09 дек 2010 21:13

Сигурно избирача за скоростите е разместен... не се връзвай на приказки за смяна на скоростни кутии, дизеловите са яки, не съм видял тука някой да ги е потрошил(сигурно има и такива де). Може и втулките на лоста да са износени, но щом за кратко време са се влошили по-скоро не е от тях. Провери масло, 99% не е от него, но нищо не ти струва :да:

ПП: Щом си от СФ се забиваше направо при Никси и Мишо в Герман(виж раздел сервизи), те са ми правили скоростите на Толедото абсолютно перфектни, а бяха отвратителни :да:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 10 дек 2010 0:24

hooligan_sk написа:не съм видял тука някой да ги е потрошил(сигурно има и такива де):да:

:Mr Green Fun

Потребителски аватар
LeVsk1_FoReVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LeVsk1_FoReVeR » Сря 15 дек 2010 12:27

Колеги, ходих при майстор и ми каза,че най-вероятно ми е гъсто маслото в скоростите и затова е така. Като го сменя ще напиша дали се е оправило :) Благодаря за вниманието!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 15 дек 2010 12:36

LeVsk1_FoReVeR написа:Колеги, ходих при майстор и ми каза,че най-вероятно ми е гъсто маслото в скоростите и затова е така. Като го сменя ще напиша дали се е оправило :) Благодаря за вниманието!

Ми дано се оправи, но съм карал с масло на боза, не влияе на включването. На една и съща кола съм сипвал 10/40 полусинтетика и трансмисионно масло - пак никва разлика. Аз съм скептичен че гъстотата на маслото оказва такова сериозно влияние. Виж вече ако е малко самото масло е друго нещо ;)

Върни се в “Дизелови агрегати”