Проблем със скорости Г4
- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скорости Г4
Здравейте, колеги. От две седмици насам много трудно започнах да включвам скоростите,особено 1ва.От какво може да е ? Голфа е 1.9 ТДИ 110 коня.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скорости Г4
Здрасти колега, провери за първо време, маслото в скоростите, ако е спаднало нивото долей! Но ако няма никакво масло в скоростите очаква те смяна на скорости!
Друго което е провери съединителя да ли ти работи нормално, и на последно място провери лостовата система на скоростите как е, след това ще му мислим!
Друго което е провери съединителя да ли ти работи нормално, и на последно място провери лостовата система на скоростите как е, след това ще му мислим!
- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за бързия отговор, утре ще погледна всичко.А можеш ли да ми дадеш някаква ориентировъчна цена за скоростна кутия,защото ми казаха,че скоростите били около 1200 лева. Вчера тръгнаг на дълъг път, и по едно време тръгвам да вкарвам трета и изтропа нещо и останах на место..включвам на скорост и няма потегляне,само тракане(аз помислих,че съм счупил скоростите). В последствие като я закарах на майстор,се оказа,че съм счупил карето и го смених, и се зарадвах,че не са скорости..ама днеска почнаха и те много трудно да включват. Та каква горе-долу е цената им ?
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не се сещам с жила ли си .. или с лостова система за смяна на предавките .. но ги провери първо тях ..
преди години на един Голф 2 имах такива мъки след интервенции от "майстори" .. след смяна на съединителя .. после сменях тампони на двигателя и нещо по лостовата система за превключване ..
преди години на един Голф 2 имах такива мъки след интервенции от "майстори" .. след смяна на съединителя .. после сменях тампони на двигателя и нещо по лостовата система за превключване ..
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Сигурно избирача за скоростите е разместен... не се връзвай на приказки за смяна на скоростни кутии, дизеловите са яки, не съм видял тука някой да ги е потрошил(сигурно има и такива де). Може и втулките на лоста да са износени, но щом за кратко време са се влошили по-скоро не е от тях. Провери масло, 99% не е от него, но нищо не ти струва 
ПП: Щом си от СФ се забиваше направо при Никси и Мишо в Герман(виж раздел сервизи), те са ми правили скоростите на Толедото абсолютно перфектни, а бяха отвратителни

ПП: Щом си от СФ се забиваше направо при Никси и Мишо в Герман(виж раздел сервизи), те са ми правили скоростите на Толедото абсолютно перфектни, а бяха отвратителни

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:не съм видял тука някой да ги е потрошил(сигурно има и такива де):да:

- LeVsk1_FoReVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, ходих при майстор и ми каза,че най-вероятно ми е гъсто маслото в скоростите и затова е така. Като го сменя ще напиша дали се е оправило
Благодаря за вниманието!

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
LeVsk1_FoReVeR написа:Колеги, ходих при майстор и ми каза,че най-вероятно ми е гъсто маслото в скоростите и затова е така. Като го сменя ще напиша дали се е оправилоБлагодаря за вниманието!
Ми дано се оправи, но съм карал с масло на боза, не влияе на включването. На една и съща кола съм сипвал 10/40 полусинтетика и трансмисионно масло - пак никва разлика. Аз съм скептичен че гъстотата на маслото оказва такова сериозно влияние. Виж вече ако е малко самото масло е друго нещо

Върни се в “Дизелови агрегати”