Сълзи нафта от ГНП на 1.9 ТД ААЗ
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Сълзи нафта от ГНП на 1.9 ТД ААЗ
колеги сълзи нафта от тук ... това е една малка гумичка с хуботче ...капе от него ... под турбокоректора се намира
- ventotdi
Re: Сълзи нафта от ГНП на 1.9 ТД ААЗ
какво да правя ...да ходя някаква гарнитура ли да сменям ... ? Колко пари ...ала бала ще струва ако знаете
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Да сменя се една малка гумичка. А за цената зависи от майстора, мен ми взеха около 120 лв. но смениха всичко
passat_rs написа:Да сменя се една малка гумичка. А за цената зависи от майстора, мен ми взеха около 120 лв. но смениха всичко
къде си носи помпата на ремонт да занеса и моята 4е и тя просълзява
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Моята я носих при "Цанко помпата" Измиха ми помпата,после ултразвук смениха ми всички О пръстени и накрая стенд 140 лв.Лично аз съм доволен,хората имат инструменти и си разбират от работата
Забравих сервиза е до "Химснаб"

Последна промяна от DA@KA на Пон 06 дек 2010 22:47, променено общо 1 път.
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
При мен капе от 1 година близо само като е студено, на хобота съм вързал шлауха към 1 шише от кола 500 млл, за една година каране се събра около 50 млл нафта. Колата си върви нормално , дърпа си и не не гори повече. Изолирах теча да не олива по гумените съединения под помпата. Все се каня да ида да го оправят, но така си и остана засега.
viewtopic.php?f=24&t=181140
viewtopic.php?f=24&t=181140
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
DA@KA написа:Моята я носих при "Цанко помпата" Измиха ми помпата,после ултразвук смениха ми всички О пръстени и накрая стенд 140 лв.Лично аз съм доволен,хората имат инструменти и си разбират от работатаЗабравих сервиза е до "Химснаб"
При въпросният цанко, като ходих цял ден седя колата, няма кой да я погледне накрая всичко било наред 40 лева за диагностика

- ventotdi
колега ZEDYCUS би ли ми дал снимков материал как си изолирал теча да не капе по гумените съединения.И аз мислех да ходя при Цанко но разбрах ,че в Сливо поле са по майстори но ако ми кажат и там такава сума ще се откажа до в момент който започне да губи литри от там ... между другото аз също сложил шишенце просто исках да видя колко губи ,а не да доливам после нафтата в резервоара ... днес е 3 ден със шишето и имам около 100 км и няма грам нафта в шишето
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Покрай цените на Цанко помпата си почистих сам ГНП и сега мога да си карам и на 900 об/мин без да ми придърпва
. Е не ми излезе по-ефтино (купих си лаптоп , Vag Com) , но пък вече не съм зависим .
Въпреки всичко , мисля че са много добри специалисти и работят прецизно . И аз ако имах сервиз , едва ли бих сложил по-ниски цени
.

Въпреки всичко , мисля че са много добри специалисти и работят прецизно . И аз ако имах сервиз , едва ли бих сложил по-ниски цени

- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Ако не забравя утре ще снимам как стана.
- ventotdi
ще съм ти благодарен ако качиш една или две снимки как е станало да мога и аз да си направя 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Внимавайте тази нафта да не капе по гумените сУединения
на охладителната система , че голяма беля ! Остави загубата на нафта . Патил съм едно време с Голфето (лека му пръст) , капеше от един от щуцерите на тръбите към дюзите . Два пъти сменях един гумен тройник докато се усетя какво става .

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
А аз смених само два маркуча
на охладителната система.Този теч от тоя "преливник" на помпата се оправя с разглабяне на място(без да се сваля помпата)поне за 1.6ТД предполагам и за ААЗ ще е така.Поразровете се има стара тема по вапроса със препратки към руския саит кадето има и снимки как става номера.

Върни се в “Дизелови агрегати”