Придърпване при потегляне - РЕШЕНО
Придърпване при потегляне - РЕШЕНО
Значи колата е Голф 3 АФН '97. Проблема е,че само при студен мотор при потегляне на полусъединител с малко газ работата на мотора се "насича" и започва да придърпва. Същото е и при превлкючване на втора, когато оборотите паднат до около 1000. При потегляне без газ не придърпва. Когато позагрее проблема изчезва напълно. Колата е прекодирана на ръчни скорости, милиграмите на празен ход са 2.0, а оборотите 903. Центровката на помпата е много на предварение (извън спецификациите) с нормална температура на горивото като от време на време ми набива грешка 01268. Дали ще се размина само с центровка или ще трябва да се чисти ел. блока? Благодаря предварително! 

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Придърпване при потегляне
ти си знаеш, за какво си я пуснал тая тема
нема да стане с центровка, бърка дозите най вероятно и тряя се чисти

нема да стане с центровка, бърка дозите най вероятно и тряя се чисти
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Вдигни малко милиграмите на празен ход!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
nasko1978 написа:Вдигни малко милиграмите на празен ход!

Не ми дава да ги направя повече от 2.4 мг. или съответно 32690.
А пък и си мисля, че ако ги вдигна много ще ми намали вървенето в ниските обороти...или не съм прав. Питам дали ще се размине само с центровка, защото проблема е налице само на студен мотор. Ако е зацапан блока не трябва ли да тресе постоянно

-
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:Не ми дава да ги направя повече от 2.4 мг. или съответно 32690.А пък и си мисля, че ако ги вдигна много ще ми намали вървенето в ниските обороти...или не съм прав. Питам дали ще се размине само с центровка, защото проблема е налице само на студен мотор. Ако е зацапан блока не трябва ли да тресе постоянно
![]()
Блока ти не е за чистене, на 2.4 би трябвало да не го прави проблема. Оправи си центровката на зелената или малко над зелената линия. Вървенето може да се направи на 3 мг. да ти върви повече от колкото на 2 мг. ама трябва да се отвори капака на помпата.
Zinoto написа:the_tupan написа:Не ми дава да ги направя повече от 2.4 мг. или съответно 32690.А пък и си мисля, че ако ги вдигна много ще ми намали вървенето в ниските обороти...или не съм прав. Питам дали ще се размине само с центровка, защото проблема е налице само на студен мотор. Ако е зацапан блока не трябва ли да тресе постоянно
![]()
Блока ти не е за чистене, на 2.4 би трябвало да не го прави проблема. Оправи си центровката на зелената или малко над зелената линия. Вървенето може да се направи на 3 мг. да ти върви повече от колкото на 2 мг. ама трябва да се отвори капака на помпата.
Ето на този отговор се надявах!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да се промени. Не можеш да ги вдигнеш, защото е пипана помпата. Могат да се дигнат повече хардуерно. А иначе какво толкова те плаши отварянето на помпата. Не говоря да се раглобява цялата глава, а само капачето най-отгоре.
Zinoto написа:Няма да се промени. Не можеш да ги вдигнеш, защото е пипана помпата. Могат да се дигнат повече хардуерно. А иначе какво толкова те плаши отварянето на помпата. Не говоря да се раглобява цялата глава, а само капачето най-отгоре.
Ами не знам...просто все си мисля, че ако се отвори веднъж след това ще има някакви проблеми...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи кой и как бута, ей сега това за което питаш от бутане на помпата е станало. От завода е излязла на 3.8 мг. на 32768 стойност и си е била ОК и от към вървеж и въобще.
Еми значи все пак съм прав.
Иначе намерих едно майсторче, което каза че може да ми реши проблема та тези дни ще ходя при него и ще пиша за резултата. Не се наемам сам да си направя центровката понеже не съм с "раздвижното" зъбно колело и трябва да местя цялата помпа. 

Проблемът е решен! След съответните настройки и "хардуерни" манипулации по помпата (с чука
), в момента милиграмите са 3.0, а центровката е леко на предварение като от време на време показва "dead on". Като резултат колата ми се струва доста по-пъргава и "рафинирана" в целия оборотен диапазон, "чукането" на мотора осезаемо намаля. Сутрин няма пушаци и миризми и най-вече го няма гадното претрисане.

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Браво!Точно така трябва проблем-въпрос-решение! 

За съжаление проблема с пушеците и острата миризма остава!!!
След като запаля в първите 30 сек. не изкарва нищо. След това започва да илиза гадния пушек, който е бял и смърди не неизгоряла нафта (не на масло). След като позагрее малко се оправя напълно. Показанията на дюзите варират от -0.80 до -0.25. Къде да търся проблема, че вече ме е срам от комшиите сутрин като паля Икаруса???

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прекодирано това, бутано онова, тук чукнато с чук ...
Изобщо тези промени някой знае ли защо ги прави, до какво водят, колко точно да се бутне тук и там, или четем по форумите и после що не ми върви (претриса) колата?
Изобщо тези промени някой знае ли защо ги прави, до какво водят, колко точно да се бутне тук и там, или четем по форумите и после що не ми върви (претриса) колата?
Върни се в “Дизелови агрегати”