Придърпване при потегляне - РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Придърпване при потегляне - РЕШЕНО

Мнениеот the_tupan » Пет 15 окт 2010 6:42

Значи колата е Голф 3 АФН '97. Проблема е,че само при студен мотор при потегляне на полусъединител с малко газ работата на мотора се "насича" и започва да придърпва. Същото е и при превлкючване на втора, когато оборотите паднат до около 1000. При потегляне без газ не придърпва. Когато позагрее проблема изчезва напълно. Колата е прекодирана на ръчни скорости, милиграмите на празен ход са 2.0, а оборотите 903. Центровката на помпата е много на предварение (извън спецификациите) с нормална температура на горивото като от време на време ми набива грешка 01268. Дали ще се размина само с центровка или ще трябва да се чисти ел. блока? Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Re: Придърпване при потегляне

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пет 15 окт 2010 8:59

ти си знаеш, за какво си я пуснал тая тема :mrgreen:
нема да стане с центровка, бърка дозите най вероятно и тряя се чисти

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 15 окт 2010 9:56

Вдигни малко милиграмите на празен ход!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 15 окт 2010 10:37

nasko1978 написа:Вдигни малко милиграмите на празен ход!

:да: пробвай на 3мг

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 15 окт 2010 11:48

Не ми дава да ги направя повече от 2.4 мг. или съответно 32690. :roll: А пък и си мисля, че ако ги вдигна много ще ми намали вървенето в ниските обороти...или не съм прав. Питам дали ще се размине само с центровка, защото проблема е налице само на студен мотор. Ако е зацапан блока не трябва ли да тресе постоянно :?: :roll:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 15 окт 2010 17:21

the_tupan написа:Не ми дава да ги направя повече от 2.4 мг. или съответно 32690. :roll: А пък и си мисля, че ако ги вдигна много ще ми намали вървенето в ниските обороти...или не съм прав. Питам дали ще се размине само с центровка, защото проблема е налице само на студен мотор. Ако е зацапан блока не трябва ли да тресе постоянно :?: :roll:

Блока ти не е за чистене, на 2.4 би трябвало да не го прави проблема. Оправи си центровката на зелената или малко над зелената линия. Вървенето може да се направи на 3 мг. да ти върви повече от колкото на 2 мг. ама трябва да се отвори капака на помпата.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 15 окт 2010 17:25

Zinoto написа:
the_tupan написа:Не ми дава да ги направя повече от 2.4 мг. или съответно 32690. :roll: А пък и си мисля, че ако ги вдигна много ще ми намали вървенето в ниските обороти...или не съм прав. Питам дали ще се размине само с центровка, защото проблема е налице само на студен мотор. Ако е зацапан блока не трябва ли да тресе постоянно :?: :roll:

Блока ти не е за чистене, на 2.4 би трябвало да не го прави проблема. Оправи си центровката на зелената или малко над зелената линия. Вървенето може да се направи на 3 мг. да ти върви повече от колкото на 2 мг. ама трябва да се отвори капака на помпата.

Ето на този отговор се надявах! :lol: Просто не искам да се отваря помпата. А защо не мога да вдигна милиграмите повече от 2.4 и това ще се промени ли ако се нагласи центровката?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 15 окт 2010 17:39

Няма да се промени. Не можеш да ги вдигнеш, защото е пипана помпата. Могат да се дигнат повече хардуерно. А иначе какво толкова те плаши отварянето на помпата. Не говоря да се раглобява цялата глава, а само капачето най-отгоре.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 15 окт 2010 19:40

Zinoto написа:Няма да се промени. Не можеш да ги вдигнеш, защото е пипана помпата. Могат да се дигнат повече хардуерно. А иначе какво толкова те плаши отварянето на помпата. Не говоря да се раглобява цялата глава, а само капачето най-отгоре.

Ами не знам...просто все си мисля, че ако се отвори веднъж след това ще има някакви проблеми... :roll:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 15 окт 2010 19:51

Зависи кой и как бута, ей сега това за което питаш от бутане на помпата е станало. От завода е излязла на 3.8 мг. на 32768 стойност и си е била ОК и от към вървеж и въобще.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 15 окт 2010 20:05

Еми значи все пак съм прав. :lol: Иначе намерих едно майсторче, което каза че може да ми реши проблема та тези дни ще ходя при него и ще пиша за резултата. Не се наемам сам да си направя центровката понеже не съм с "раздвижното" зъбно колело и трябва да местя цялата помпа. :banghead:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 29 окт 2010 6:27

Проблемът е решен! След съответните настройки и "хардуерни" манипулации по помпата (с чука mhihi :screwy ), в момента милиграмите са 3.0, а центровката е леко на предварение като от време на време показва "dead on". Като резултат колата ми се струва доста по-пъргава и "рафинирана" в целия оборотен диапазон, "чукането" на мотора осезаемо намаля. Сутрин няма пушаци и миризми и най-вече го няма гадното претрисане.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 29 окт 2010 8:23

Браво!Точно така трябва проблем-въпрос-решение! :да:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 30 окт 2010 6:58

За съжаление проблема с пушеците и острата миризма остава!!! :cry: :banghead: След като запаля в първите 30 сек. не изкарва нищо. След това започва да илиза гадния пушек, който е бял и смърди не неизгоряла нафта (не на масло). След като позагрее малко се оправя напълно. Показанията на дюзите варират от -0.80 до -0.25. Къде да търся проблема, че вече ме е срам от комшиите сутрин като паля Икаруса???

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 30 окт 2010 8:04

Прекодирано това, бутано онова, тук чукнато с чук ...
Изобщо тези промени някой знае ли защо ги прави, до какво водят, колко точно да се бутне тук и там, или четем по форумите и после що не ми върви (претриса) колата?

Върни се в “Дизелови агрегати”