Придърпване на дизеловия двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
nikiww
Автомобил: Golf6
Двигател:

Придърпване на дизеловия двигател

Мнениеот nikiww » Пон 03 яну 2011 22:25

Здравейте,става въпрос за Пасат 1.9 TDI 1996г. 90к.с.Пали си нормално,набира много добре,но в някой моменти почва да придърпва много,около 1500-2000 оборота.Четох,четох,но не намерих такава тема или подобна,всичко си е ок,този проблем се появи преди един един месец.Ходих да регулират помпата,но казаха че е от електрониката на помпата,но не съм убеден в това,разхода на гориво не е мръднал и за това си мисля че не е помпата,върви си много добре,на баири си набира,ако някои се е сблъскал с подобен проблем моля да помогне.Благодаря.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Придърпване на дизеловия двигател

Мнениеот milmar » Вто 04 яну 2011 0:38

nikiww написа:....Четох,четох,но не намерих такава тема или подобна....

:shock ... шегуваш се :mrgreen: .
Почти във всяка тема от този раздел е писано по въпроса .
Не е нормално да ти работи така колата , повреда е , ремонтира се :да: .

lubo_bubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_bubaka » Вто 04 яну 2011 8:25

Здравей колега.Най- вероятно това което са ти казали за електрониката на помпата е вярно за този проблем е изписано доста.В един момент помпата има нужда от профилактика.Има колеги от форума,които могат да направят въпросната профилактика.При мен го имаше този проблем придърпване на 4 и 5 предавка при обороти между 1600-2000 след профилактиката всичко си е ок.Това е начален стадий след време може да започне да мени оборотите на празен ход.

lubo_bubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_bubaka » Вто 04 яну 2011 8:57

nikiww
Автомобил: Golf6
Двигател:

Мнениеот nikiww » Вто 04 яну 2011 11:31

Благодаря колеги за отговорите,не съм търсил правилно с търсачката,още довечера ще се опитам да отделя време и да се опитам да я почистя.

Потребителски аватар
spyki_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spyki_76 » Вто 04 яну 2011 12:02

Здравейте колеги извинявам се че ползвам темата ,но аз имам подобен проблем.ПРИДЪРПВАНЕТО при мен се усеща при рязко натискане на газта ( ускорение )все едно че не достига гориво. Не смея да изпреваря някой че туко виж почне да придърпва и става лошо...Колата е г4 на диагностиката не показа никакви грешки.От изчетените до тук теми стигам до извода че може да е от много причини дебитомер,тем. датчик,турбо,дюзи,гнп и т.н.,но не ми се сменя всичко това на налучкване на vag-com не изписва грешки.Дайте някаква идея какво да правя. :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 04 яну 2011 12:16

Ами прегледай ги тези неща,за които говориш!Направи логове! :да:

bobby006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobby006 » Сря 05 яну 2011 16:10

що не си смените горивните филтри преди да правите каквото и да било, аз съм с AJM мотора на помпа-дюза и също ми придърпва леко около 2000 оборота щом сменя филтъра и всичко се оправя!

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 05 яну 2011 18:21

Тук прпоблема на 100% е електронния блок на помпата.Колегата ventoman ги лекува :wink: .Темата и координатите са му в СЕРВИЗИ.Хубаво е след търсачката да се погледне и там :012:
А ето я и темата viewtopic.php?f=13&t=69085.
П.П.Сега видях,че колегата е от Плевен.Другия който със сигурност може да помогне е ifidik,но той пък е във Варна

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Чет 06 яну 2011 6:27

bulaki написа:Тук прпоблема на 100% е електронния блок на помпата.Колегата ventoman ги лекува :wink: .Темата и координатите са му в СЕРВИЗИ.Хубаво е след търсачката да се погледне и там :012:
А ето я и темата viewtopic.php?f=13&t=69085.
П.П.Сега видях,че колегата е от Плевен.Другия който със сигурност може да помогне е ifidik,но той пък е във Варна

не е 100% решение на проблема
viewtopic.php?f=24&t=208243

Потребителски аватар
spyki_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spyki_76 » Чет 06 яну 2011 18:21

Здравейте колеги извинявам се че ползвам темата ,но аз имам подобен проблем.ПРИДЪРПВАНЕТО при мен се усеща при рязко натискане на газта ( ускорение )все едно че не достига гориво. Не смея да изпреваря някой че туко виж почне да придърпва и става лошо...Колата е г4 на диагностиката не показа никакви грешки.От изчетените до тук теми стигам до извода че може да е от много причини дебитомер,тем. датчик,турбо,дюзи,гнп и т.н.,но не ми се сменя всичко това на налучкване на vag-com не изписва грешки.Дайте някаква идея какво да правя.

Искам да попитам следното: когато си карам бавно и ускорявам бавно ПРИДЪРПВАНЕ няма ,но като я настъпя рязко се усеща, не зависимо диапазона на оборотите-постоянно. Та възможно ли е да е от някое от мъркучетата който свързват вакумите и най вече този излизащ от турбото. При огледа ми направи впечатление че външната обвивка е протрита и се вижда гумената част.

santana1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santana1 » Чет 06 яну 2011 21:26

Що не се обърнеш към колегата nasko1978 - viewtopic.php?f=13&t=201662.
Той ти даде насока какво да направиш! :да:

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пет 07 яну 2011 18:54

spyki_76 написа:Здравейте колеги извинявам се че ползвам темата ,но аз имам подобен проблем.ПРИДЪРПВАНЕТО при мен се усеща при рязко натискане на газта ( ускорение )все едно че не достига гориво. Не смея да изпреваря някой че туко виж почне да придърпва и става лошо...Колата е г4 на диагностиката не показа никакви грешки.От изчетените до тук теми стигам до извода че може да е от много причини дебитомер,тем. датчик,турбо,дюзи,гнп и т.н.,но не ми се сменя всичко това на налучкване на vag-com не изписва грешки.Дайте някаква идея какво да правя.

Искам да попитам следното: когато си карам бавно и ускорявам бавно ПРИДЪРПВАНЕ няма ,но като я настъпя рязко се усеща, не зависимо диапазона на оборотите-постоянно. Та възможно ли е да е от някое от мъркучетата който свързват вакумите и най вече този излизащ от турбото. При огледа ми направи впечатление че външната обвивка е протрита и се вижда гумената част.

губи ли мощност ккато започне придърпването ... ако не - е каре!

Потребителски аватар
spyki_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spyki_76 » Пет 07 яну 2011 19:56

губи ли мощност ккато започне придърпването ... ако не - е каре!

да като спънат кон е.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Съб 08 яну 2011 0:01

spyki_76 написа:губи ли мощност ккато започне придърпването ... ако не - е каре!

да като спънат кон е.

:screwy
Може и от ръчната да е! :Mr Green Fun

Върни се в “Дизелови агрегати”