Придърпване на дизеловия двигател
-
- Автомобил: Golf6
- Двигател:
Придърпване на дизеловия двигател
Здравейте,става въпрос за Пасат 1.9 TDI 1996г. 90к.с.Пали си нормално,набира много добре,но в някой моменти почва да придърпва много,около 1500-2000 оборота.Четох,четох,но не намерих такава тема или подобна,всичко си е ок,този проблем се появи преди един един месец.Ходих да регулират помпата,но казаха че е от електрониката на помпата,но не съм убеден в това,разхода на гориво не е мръднал и за това си мисля че не е помпата,върви си много добре,на баири си набира,ако някои се е сблъскал с подобен проблем моля да помогне.Благодаря.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Придърпване на дизеловия двигател
nikiww написа:....Четох,четох,но не намерих такава тема или подобна....

Почти във всяка тема от този раздел е писано по въпроса .
Не е нормално да ти работи така колата , повреда е , ремонтира се

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега.Най- вероятно това което са ти казали за електрониката на помпата е вярно за този проблем е изписано доста.В един момент помпата има нужда от профилактика.Има колеги от форума,които могат да направят въпросната профилактика.При мен го имаше този проблем придърпване на 4 и 5 предавка при обороти между 1600-2000 след профилактиката всичко си е ок.Това е начален стадий след време може да започне да мени оборотите на празен ход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf6
- Двигател:
Благодаря колеги за отговорите,не съм търсил правилно с търсачката,още довечера ще се опитам да отделя време и да се опитам да я почистя.
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги извинявам се че ползвам темата ,но аз имам подобен проблем.ПРИДЪРПВАНЕТО при мен се усеща при рязко натискане на газта ( ускорение )все едно че не достига гориво. Не смея да изпреваря някой че туко виж почне да придърпва и става лошо...Колата е г4 на диагностиката не показа никакви грешки.От изчетените до тук теми стигам до извода че може да е от много причини дебитомер,тем. датчик,турбо,дюзи,гнп и т.н.,но не ми се сменя всичко това на налучкване на vag-com не изписва грешки.Дайте някаква идея какво да правя.

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Ами прегледай ги тези неща,за които говориш!Направи логове! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
що не си смените горивните филтри преди да правите каквото и да било, аз съм с AJM мотора на помпа-дюза и също ми придърпва леко около 2000 оборота щом сменя филтъра и всичко се оправя!
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Тук прпоблема на 100% е електронния блок на помпата.Колегата ventoman ги лекува
.Темата и координатите са му в СЕРВИЗИ.Хубаво е след търсачката да се погледне и там 
А ето я и темата viewtopic.php?f=13&t=69085.
П.П.Сега видях,че колегата е от Плевен.Другия който със сигурност може да помогне е ifidik,но той пък е във Варна

П.П.Сега видях,че колегата е от Плевен.Другия който със сигурност може да помогне е ifidik,но той пък е във Варна
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
bulaki написа:Тук прпоблема на 100% е електронния блок на помпата.Колегата ventoman ги лекува.Темата и координатите са му в СЕРВИЗИ.Хубаво е след търсачката да се погледне и там
не е 100% решение на проблема
viewtopic.php?f=24&t=208243
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги извинявам се че ползвам темата ,но аз имам подобен проблем.ПРИДЪРПВАНЕТО при мен се усеща при рязко натискане на газта ( ускорение )все едно че не достига гориво. Не смея да изпреваря някой че туко виж почне да придърпва и става лошо...Колата е г4 на диагностиката не показа никакви грешки.От изчетените до тук теми стигам до извода че може да е от много причини дебитомер,тем. датчик,турбо,дюзи,гнп и т.н.,но не ми се сменя всичко това на налучкване на vag-com не изписва грешки.Дайте някаква идея какво да правя.
Искам да попитам следното: когато си карам бавно и ускорявам бавно ПРИДЪРПВАНЕ няма ,но като я настъпя рязко се усеща, не зависимо диапазона на оборотите-постоянно. Та възможно ли е да е от някое от мъркучетата който свързват вакумите и най вече този излизащ от турбото. При огледа ми направи впечатление че външната обвивка е протрита и се вижда гумената част.
Искам да попитам следното: когато си карам бавно и ускорявам бавно ПРИДЪРПВАНЕ няма ,но като я настъпя рязко се усеща, не зависимо диапазона на оборотите-постоянно. Та възможно ли е да е от някое от мъркучетата който свързват вакумите и най вече този излизащ от турбото. При огледа ми направи впечатление че външната обвивка е протрита и се вижда гумената част.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Що не се обърнеш към колегата nasko1978 - viewtopic.php?f=13&t=201662.
Той ти даде насока какво да направиш!
Той ти даде насока какво да направиш!

- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
spyki_76 написа:Здравейте колеги извинявам се че ползвам темата ,но аз имам подобен проблем.ПРИДЪРПВАНЕТО при мен се усеща при рязко натискане на газта ( ускорение )все едно че не достига гориво. Не смея да изпреваря някой че туко виж почне да придърпва и става лошо...Колата е г4 на диагностиката не показа никакви грешки.От изчетените до тук теми стигам до извода че може да е от много причини дебитомер,тем. датчик,турбо,дюзи,гнп и т.н.,но не ми се сменя всичко това на налучкване на vag-com не изписва грешки.Дайте някаква идея какво да правя.
губи ли мощност ккато започне придърпването ... ако не - е каре!
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
губи ли мощност ккато започне придърпването ... ако не - е каре!
да като спънат кон е.
да като спънат кон е.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
spyki_76 написа:губи ли мощност ккато започне придърпването ... ако не - е каре!
да като спънат кон е.

Може и от ръчната да е!

Върни се в “Дизелови агрегати”