Привет колеги.След множество майстори,сервизи,тестове и най-вече пари постигнах следното:
1.Колата стига 90 градуса след около 20 мин.спокойно каране(при външна температура - 6 градуса)
2.Над 90 градуса не качва
3.Градусите преди които падаха като се кара на ниски обороти се оправиха-оказа се въздушна възглавница или понеже термостатът бил нов имал нужда от "раздвижване"!Слушайте и пълнейте!Поредните глупости на уж разбирачи на коли-че ги пуснали и в автосервизи
4.На 90 градуса долният маркуч пак е студен,което ми обясниха,че термостатът отварял за малко и понеже цялата охладителна система е "нова"(чиста)имало много добро циркулиране и още незнам какви несмислени неща ми наговориха дето и те не можаха да се разберат!Както и да е:защо при 90 градуса маркучът е студен,а колата в същото време не загрява остава загадка за учените!
Ето и какви измервания направих за да ви дам данните да споделите дали е нормално:
1.Стрелката на температурата показва 90 градуса
2.Температурата в разширителният съд е 75 градуса-за мен това е странно,но вие ще кажете,надявам се
3.Температурата на решетката на парното е 60 градуса-уточнявам(колата е с климатроник-вклучен е на позиция ECON на втора степен на вентилатора и зададена температура - Hi)
Бисери на МАЙСТОРИТЕ:
1.Ако навън е минус 10 градуса било нормално както е на 90 градуса ако я оставиш 10-15 мин. да работи на празен ход температурата да паднела на 70-80 градуса
2.Преди когато стигаше 90 градуса по-бързичко-имал съм нещо запушено по радиатора и затова
3.Маркуча долният е студен защото имала БЪРЗА ЦИРКУЛАЦИЯ
4.Новият термостат имал нужда от повтарям "РАЗДВИЖВАНЕ" (както при спорта-загрявка

)
5.Да загрява до 90 градуса за 20-25 мин. било нормално,цитирам "Ти какво искаш от колата тя да не е духалка-докато я пуснеш и да е топла".Казах им добре де сега е 8-10 градуса,ами ако стане минус 10-15 тогава какво ще правя?Отговор:Ще я палиш половин час по-рано!
И така съжалявам ако съм бил малко отегчителен,просто исках всичко да напиша за да знаете точната ситуация и ако някой е измервал да каже.Споделете кое е нормално и кое не е!Моля ви!
Вече незнам на кого да вярвам-само глупости слушам-то така е нормално-то си е така-ти какво искаш от колата и така нататък-бисери безкрай!
Благодаря още веднъж на всички които са съпричастни с мен и моето зверче!

P1050890.JPG