Колеги, имам следния проблем:
Колата е Г4, 1.9; 110 к.с. AHF, 99г. От скоро след като я запаля и работи на място се усеща едно леко тресене. Работи си нормално 10-ина секунди, затресе за 1-2, после пак нормално, после пак тресе и така. Като вече е на скорост и се движи не го усещам. Единствено понякога ( не винаги, даже доста рядко) при спиране на светофар отново затриса за кратко.
Мислех, че е разбит маховика, тъй като е на 300 000 км и ми се струваше логично. Взех друг, втора ръка от колегата във форума vw_power, като той ми каза че на него с този маховик въобще не ми е тресла колата, сменил го е тъй като при смяна на съединител не е пасвал на този маховик.
Свахихме скоростите, съединителя на моята кола и като видяхме моя маховик се оказа че е доста по-здраф и без луфт от този на vw_power. И него въобще не го слагахме.
Това ни накара да мислим, че проблемът не е в маховика.
Четох подобни теми и проблеми и много от хората, които имат сходен проблем го оправят като поставят чип.
Понеже аз нямам чип, искам да попитам дали някой знае от какво би могло така да тресе?

Г4, 1.9; 110 к.с. AHF, 99г. "Tресене"при работене на място
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "Tресене"при работене на място
Замърсен ел.блок на ГНП-то.
Сваля се е се чисти.
Сваля се е се чисти.
Re: "Tресене"при работене на място
Ето в тази тема има подобни проблеми:
viewtopic.php?f=24&t=368757&hilit=%D0%A2%D0%A0%D0%95%D0%A1%D0%95
Иначе моя маховик не ми е притрисал, а тресенето при спиране се оправи с чипа от Брезел, но това тресене на място няма да се оправи с чип според мен.
Питай и Богомил да си каже мнението.
Успех
viewtopic.php?f=24&t=368757&hilit=%D0%A2%D0%A0%D0%95%D0%A1%D0%95
Иначе моя маховик не ми е притрисал, а тресенето при спиране се оправи с чипа от Брезел, но това тресене на място няма да се оправи с чип според мен.
Питай и Богомил да си каже мнението.
Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г4, 1.9; 110 к.с. AHF, 99г. "Tресене"при работене на мяс
Виж си милиграмите на празен ход с Vag-com.
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Re: Г4, 1.9; 110 к.с. AHF, 99г. "Tресене"при работене на мяс
Iritais написа:Колеги, имам следния проблем:
.....
Свахихме скоростите, съединителя на моята кола и като видяхме моя маховик се оказа че е доста по-здраф и без луфт от този на vw_power. И него въобще не го слагахме.
Това ни накара да мислим, че проблемът не е в маховика.
?
Имаха ли двете части на маховика ( като сте го свалили и гледали ) някакво свободно завъртане една спрямо друга или още от начало пружините ги запъват ? Имах и аз такова леко претрисане и мг на п.х. играеха явно да компенсират разлика в оборотите , които също играеха . Смяна с едномасов и вс заспа , двумасовия ми има към 10-тина градуса свободно движение и от там тресене . При тебе може и от ел блока да е или дюзи ? Има една добавка на ЛикиМоли , която може направо маркучите от филтъра да се сложат в нея и директно отива и чисти дюзите.
Върни се в “Дизелови агрегати”