AFN vs other

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

AFN vs other

Мнениеот feikot » Нед 03 апр 2011 15:10

Още в самото начало искам да кажа,че не толерирам състезанията по пътищата,както и че не стимулирам някой да си прави опити сега.

Целта на темата ми е да се създаде едно "сверяване на часовника" и да се използва като барометър от следващите,които ще питат,абе АФН колко върви.

Да уточня,аз визирам Б5,комби 4х4 и няма чип! Нека всеки,който споделя,да уточнява модела на колата,също дали има чип,което е от особена важност.

Та случката,по принцип никога не съм страдал от комплекса,някой като ме изпреварва,да почвам да го гоня после и аз да го мина,но много ме е яд,когато някой ми се набие на номера и почне да ми святка.Та случая- пътя е подбалканския,един с Лагуна две,карам си с 100на (90 ограничение все пак),ония зад мен,святка,залепил ми се на номера...бре викам тоя ще ражда ли (лагуната :Mr Green Fun ) и това става докато изпреварвам.Бия в дясно,но педала до долу,ония се засилва да ме изпреварва,ама на,само го гледам как изостава.Тук е момента да кажа че бяхме 5 (пет) човека + багаж + 2 акумулатора по 160 амперчаса,че имах една система за монтаж.
Та тая картинка се повтори още 1 път и го видях как издиша и не може да ме изпревари.Двигателя му беше 1.9 дци (видях,като го пуснах)

Друг случай- пътя Казанлък-Стара Загора,подчертавам,че никога няма да си позволя да правя каквито и да е келешлъци,които ще застрашат който и да е по пътя.Така за предния случай не го пусках,но гледах напред дали има коли и дали ще го вкарам в ситуация,която не би била приятна на никой.
Та отивам на гости при една мацка,сам,около 30на литра нафта имам.Една Тойота Ленд круйзър 120,по еднопосочното с 2 ленти където е,се изравни с мен и ми мята с ръка,викам ок,мушнах 4та (14% наклон) и газ,дръпнах го,изчаках и пак,така 3 пъти,мигна ми и си продължихме.

Пак по тази отсечка един келеш с 320ка,Е36,вози някаква,изпреварих го,застана зад мен и взе да ми святка (две плата в една посока !!!) и иска да се годним-ок,пак 4та-газ...и му видях фарчетата как се отдалечават.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Re: AFN vs other

Мнениеот ulipet » Нед 03 апр 2011 15:26

Дано не се засечем някъде,че на мойта AJM кво ли ще и се случи :lol: :lol: :lol:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 03 апр 2011 15:28

И аз като колегата над мен не съм състезател, но и аз се вбесявам когато комплексар с някакъв саркофазник се залепи зад мен. Откакто карам мойто ГоУф 1.9 ТДИ АФН (напълно стоков с изтърбушен катализатор и гуми 195/50/15) съм опрасил следните "бегачки" :Mr Green Fun mhihi :
1. VW Golf 5 1.9 TDI
2. Peugeot 407 1.6 HDI
3. VW Passat B5.5 1.9 TDI 101 BHP (знам колко коня е защото ми е комшия :D )
4. BMW E46 318I mhihi mhihi mhihi
5. Opel Vectra B 2.0 16V
6. Audi A3 1.9 TDI - с него вървяхме на равно.
В момента не се сещам за други. Мога да твърдя със сигурност какви са моторите понеже всеки път умишлено ги пускам пред мен да видя с какъв двигател са. Във всеки един случай става въпрос не за старт от място, а за доускорение на 3,4 или 5-та с пълна газ.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 03 апр 2011 15:53

ulipet написа:Дано не се засечем някъде,че на мойта AJM кво ли ще и се случи :lol: :lol: :lol:

Иронията е излишна,сега ако някой с W8 се обади,да не те барне теб,докъде ще се стигне ? Pagani zonda, или Veyron ?? Айде поне,да се придържаме към темата,твоя AJM е най-бързия.Много добре се усеща смисъла на темата,такива изказвания само те излагат.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 03 апр 2011 16:07

С полото ще те изтърбуша бе mhihi

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 03 апр 2011 16:34

feikot написа:
ulipet написа:Дано не се засечем някъде,че на мойта AJM кво ли ще и се случи :lol: :lol: :lol:

Иронията е излишна,сега ако някой с W8 се обади,да не те барне теб,докъде ще се стигне ? Pagani zonda, или Veyron ?? Айде поне,да се придържаме към темата,твоя AJM е най-бързия.Много добре се усеща смисъла на темата,такива изказвания само те излагат.

Пич,не аз си мера п....а в случая а ти , само се шегувах,не съм се състезавал с никой който е опитал да ме изпревари но явно има такива като теб за който всеки изпреварващ иска да му каже "нещо".

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 03 апр 2011 17:33

Не му се кефи толкова на пасата... карам по доста км Супърб мк1(1440кг на 46000км, от еуратек) 1,9 115кс - голфа ми е мноооого по-бърз! Вече се случва да стои тоя супърб по 4-5 дни пред нас без да го пипна, не ми се кара въпреки че е новата кола. :? За Б5 комби 4х4 и подобен двигател направо не ми се мисли как отлепя :012:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 03 апр 2011 19:30

:applause: Браво, много ви вървят бегачките :bowdown

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 03 апр 2011 20:01

Дизелова рейсърска тема :bowdown

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 03 апр 2011 20:04

bnick написа::applause: Браво, много ви вървят бегачките :bowdown

Вървят, вървят... mhihi mhihi mhihi Ето малко инфо за да си сверим часовниците: http://carfolio.com/specifications/mode ... car=135388 ; http://carfolio.com/specifications/mode ... ?car=81158 :wink:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 03 апр 2011 20:13

На практика часовниците друго показват :D

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 03 апр 2011 20:19

Те затова в АКБ си имат лафа Дизел поуаа Знаят те какви оси са туй едноЗ и аеФен и не смеят да им се изпречват mhihi Що не се пробвате с истински коли, като Опел Астра Г ДТИ :063: Тая тема е нещо като параолимпийски игри, ама е по-забавно от 1.8 Т със сменен въздушен филтър и чип...с в жабката :P

Вярно е, че мнението ми си е най-благия от благите спамове, ама и темата сама по себе си няма да откара дълго, щото е в разрез с правилата на форума :bishop Да не дадеш да те изпреварят на разрешено място или да подадеш газ докато те изпреварват и да възпрепядстваш маневрата си е нарушение на ЗДП, а от там и на правилата...

ПП И да, сигурен съм, ако темата оцелее все пак, се абонирам за нея с пакет пуканки!

Дооообре де, те бързите аеФени за какво са мислени, освен да наказват ебеемвета от по сто и пиНдисе коня :kissy: Да не коментираме, как изкарахте един читав дизелов двигател, създаден за здравина и добър разход, за светофарен наказател и убиец на бързи Рена с по 90-тина коня mhihi

Последна промяна от apa6o на Нед 03 апр 2011 20:43, променено общо 4 пъти.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 03 апр 2011 20:20

Сигурен ли си...? :lol: :beer А и се чудя що като видите тема дето не ви харесва го обръщате на евтин сарказъм и ненужна ирония. Ама защо ли и питам?! То не е лесно да се преглътне факта, че една кола, която стува колкото 4-5 добри GSM-a без проблеми опъва шортите на "нови" лачени придобивки за по ХХ ХХХ лв.

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Нед 03 апр 2011 20:28

feikot написа:Още в самото начало искам да кажа,че не толерирам състезанията по пътищата,както и че не стимулирам някой да си прави опити сега.

Целта на темата ми е да се създаде едно "сверяване на часовника" и да се използва като барометър от следващите,които ще питат,абе АФН колко върви.

Да уточня,аз визирам Б5,комби 4х4 и няма чип! Нека всеки,който споделя,да уточнява модела на колата,също дали има чип,което е от особена важност.

Та случката,по принцип никога не съм страдал от комплекса,някой като ме изпреварва,да почвам да го гоня после и аз да го мина,но много ме е яд,когато някой ми се набие на номера и почне да ми святка.Та случая- пътя е подбалканския,един с Лагуна две,карам си с 100на (90 ограничение все пак),ония зад мен,святка,залепил ми се на номера...бре викам тоя ще ражда ли (лагуната :Mr Green Fun ) и това става докато изпреварвам.Бия в дясно,но педала до долу,ония се засилва да ме изпреварва,ама на,само го гледам как изостава.Тук е момента да кажа че бяхме 5 (пет) човека + багаж + 2 акумулатора по 160 амперчаса,че имах една система за монтаж.
Та тая картинка се повтори още 1 път и го видях как издиша и не може да ме изпревари.Двигателя му беше 1.9 дци (видях,като го пуснах)

Друг случай- пътя Казанлък-Стара Загора,подчертавам,че никога няма да си позволя да правя каквито и да е келешлъци,които ще застрашат който и да е по пътя.Така за предния случай не го пусках,но гледах напред дали има коли и дали ще го вкарам в ситуация,която не би била приятна на никой.
Та отивам на гости при една мацка,сам,около 30на литра нафта имам.Една Тойота Ленд круйзър 120,по еднопосочното с 2 ленти където е,се изравни с мен и ми мята с ръка,викам ок,мушнах 4та (14% наклон) и газ,дръпнах го,изчаках и пак,така 3 пъти,мигна ми и си продължихме.

Пак по тази отсечка един келеш с 320ка,Е36,вози някаква,изпреварих го,застана зад мен и взе да ми святка (две плата в една посока !!!) и иска да се годним-ок,пак 4та-газ...и му видях фарчетата как се отдалечават.

Изпадал съм за съжаление в много случаи с такива едни (келеши да ги нарека) т.е ето една подобна случка...
Имах някаква работа и се наложи да отида до В.Преслав и тръгнах от Шумен и след около 10 мин. излизам от Шумен и влизам в кв.Дивдядово ,следователно си продължавам и по пътя (надолу по "белия баир") срещам някакъв индивид с ренде 19-ка на газ и ауспуха му стърже асфалта - буквално!
Тръгвам аз да го изпреварвам по най-бързия възможен начин и вдигам около 120км/ч. и тоя започва да ми святка и кара зад мен на дълги + халогени и натиска газта (тук е времето да кажа,че никак не обичам гонките,но в случая се смятам за прав) излязохме на прав път и там вече му видях сметката като ускорих до 150км/ч.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 03 апр 2011 20:33

Историята помни доста случай дето карачи с AFN са гледали как си заминава т.н. противник от NFS-то :063:
Казвайте си направо и колко пъти сте изоставали :063:
Подкрепям apa6o, че гонейки се така по улиците и ускорявайки докато ви задминават нарушавате закона. А Вие даже и се хвалите....

Върни се в “Дизелови агрегати”