Омаслен съединител ААЗ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tremendous
Автомобил: Passat
Двигател: AAZ

Омаслен съединител ААЗ

Мнениеот tremendous » Сря 13 апр 2011 19:13

Колеги ,имам проблем с пасата. Съединителя е налят с 2 литра масло / дълга история/ от капачката отгоре и сега при даване на газ на 4 и 5 като се разварти турбото се изфорсирва изведнъщ и като се отпусне газта се усеща ,че зацепва. Промит е с 2 литра бензин пак от капачката отгоре на скоростната кутия , но ефекта е минимален. Тунела от София и за София едва го качва. На ниските предавки няма проблем, когато е студена даже и на 4 та като се даде газ повече също не приплъзва , но загрее ли на 5 та въобще не може да се ускорява. Преди не е имало проблеми с него. Дайте съвет какво да го правя. Трябва ли да приготвям 400лв за нов съединител death

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: Омаслен съединител ААЗ

Мнениеот bobi_diesel » Сря 13 апр 2011 19:24

Аз я направих същата простотия :banghead: само че на г2 дизел.Взех си само феродов диск за 60 лева и работата заспа.При мен беше още по-зле.Буксуваше на всички скорости.Колата запалена,дърпам ръчната,бутам на 5-та и слизам.Бачкаше все едно е изключена от скорост :Mr Green Fun .От тогава до сега 30к съм навъртял и няма проблем.Наскоро свалях кутията и го огледах и не е мръднал

Потребителски аватар
tremendous
Автомобил: Passat
Двигател: AAZ

Мнениеот tremendous » Сря 13 апр 2011 20:07

Мани мани ... аз и едвам я качвам на паркинга , че е висок бурдюра. Останат ли предните колела пред него няма качване. Целия съединител го пускам и неще да се качи... само със засилка става :screwy сигурно и аз ще направя като теб

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 13 апр 2011 20:34

от коя капачка,отвора на маховика ли :horror: :horror: :horror: :horror: :horror:

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 13 апр 2011 20:58

Да:Mr Green Fun.Ама бях още зелен.

Върни се в “Дизелови агрегати”