Проблем с Golf 4,след като загрее неиска да върви

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
koco
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Golf 4,след като загрее неиска да върви

Мнениеот koco » Пет 14 май 2010 17:02

Здравейте колеги, нов съм в форума и все още ми е малко трудно.Та става дума за Golf 4 TDI 90 кончета ALH мотор, проблема е такъв, че преди да загрее върви страхотно, но щом вдигне нормалните 90 градуса неиска да върви :( ,все едно карам обикновен дизел.Опитах се да намеря чрез търсачката колеги със същия проблем, обаче не открих такива. Искам да попитам на какво може да се дължи това, и има ли някой колега който е имал този проблем и да е на мерил начин за разрешаването му? Благодаря предварително!

stoqnkis
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Golf 4,след като загрее неиска да върви

Мнениеот stoqnkis » Пет 14 май 2010 18:08

Провери си катализатора и вакумните маркучета.И качай на ваг ком да видиш каква грешка ти дава

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 14 май 2010 20:49

или наи вероятно е зацапано турбото,току 6то правих един 6аран сас са6тите симптоми като загрее и набива гре6ка за налягането,като е студен няма ядове и геометрията се движе6е горе долу добре но като загрее задаржа6е много,след по4истване на турбото си4ко е ок.успех

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Съб 15 май 2010 8:23

Един колега от форума имаше такъв проблем с катализатор.Точно като загрее,забива.Накрая се оказа ,че катализатора се е набил като круша в гърнето.Може и от стари маркучета да е! :да:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 15 май 2010 10:18

или ЕГР.

koco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koco » Съб 15 май 2010 19:46

Междо другото забравих да спомена, че преди седмица я закачих на ВАГ и грешката която отчете беше свързана с дебитомера, обаче местните специалисти не разбираха много от самия ВАГ понеже програмата била оште нова и един вид моита кола се яви като учебно заиче, но въпреки това успяха да изчистят грешката, а промяна във вървежа нямаше всичко си беше като преди :( .Благодаря ви за съветите, в най скоро време започвам да елиминирам едно по едно горепосочените от вас работи. Като имам повече време ще пиша за евентуален напредък

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 15 май 2010 21:54

koco написа:Междо другото забравих да спомена, че преди седмица я закачих на ВАГ и грешката която отчете беше свързана с дебитомера, обаче местните специалисти не разбираха много от самия ВАГ понеже програмата била оште нова и един вид моита кола се яви като учебно заиче, но въпреки това успяха да изчистят грешката, а промяна във вървежа нямаше всичко си беше като преди :( .Благодаря ви за съветите, в най скоро време започвам да елиминирам едно по едно горепосочените от вас работи. Като имам повече време ще пиша за евентуален напредък

колега то гре6ката се е изтрила но вав момента на трагване пак я е набило,а до програмата тя воб6те не е нова и сигурно е нова за тея мом4ета дето сте го гледали но ина4е си я има от доста време и има доста колеги които са много отворени на пове4ето и функций.все пак да не се отклоняваме ако може6 да я зака4и6 пак на вагком и да даде6 гре6ката тук 6те баде много по лесно но наи вероятно дре6ката е била за налягането не за дебитомера.успех :beer

koco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koco » Пет 15 апр 2011 13:28

Здравейте, след 1 година ходене по мъките в търсене на свестен майстор, намерих едно момче, което май си разбираше от работата. Та закачихме колата на компа и пича останови, че целия проблем в невървежа на колата е температурен датчик на охладителната система. Въпроса ми е дали от него може да идва проблема който съм описал по горе?

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пет 15 апр 2011 22:28

koco написа:Здравейте, след 1 година ходене по мъките в търсене на свестен майстор, намерих едно момче, което май си разбираше от работата. Та закачихме колата на компа и пича останови, че целия проблем в невървежа на колата е температурен датчик на охладителната система. Въпроса ми е дали от него може да идва проблема който съм описал по горе?

Като палиш(при загрял мотор) погледни дали излиза черен пушек отзад.
Ако излиза значи е от него.
Ето една подобна тема -> http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... =16&t=3494

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 15 апр 2011 23:29

Колата от темата е моя,но проблема се оказа не в температурния датчик,а в клапана за спиране на нафтата.
Но наистина с откачен температурен датчик проблема се оправяше.

koco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koco » Пет 20 май 2011 12:12

оправих си я сам! Проблема беше в ЕГР-а :) толкова беше задръстен, че молив трудно влизаше в него. След цялостното му почистване заедно с всмукателните колектори, колата стана невероятно пъргава:) само, че сега има друг проблем :( ,след като загрее, при всяко следващо стартиране на мотора турбината не рработи, налага ми се да изфорсирам няколко пъти до към три и половина обороти на свободна и всичко си идва на местото. Та въ проса ми е, какъв може да е проблема при който при загрял мотор турбината не работи, а след неговото изфорсирване тя заработва?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 20 май 2011 20:12

koco написа:оправих си я сам! Проблема беше в ЕГР-а :) толкова беше задръстен, че молив трудно влизаше в него. След цялостното му почистване заедно с всмукателните колектори, колата стана невероятно пъргава:) само, че сега има друг проблем :( ,след като загрее, при всяко следващо стартиране на мотора турбината не рработи, налага ми се да изфорсирам няколко пъти до към три и половина обороти на свободна и всичко си идва на местото. Та въ проса ми е, какъв може да е проблема при който при загрял мотор турбината не работи, а след неговото изфорсирване тя заработва?

Лошо управление на турбината и задръстена геометрия!Взимай мерки! :012:

Върни се в “Дизелови агрегати”