Проблем с Golf 4,след като загрее неиска да върви
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Golf 4,след като загрее неиска да върви
Здравейте колеги, нов съм в форума и все още ми е малко трудно.Та става дума за Golf 4 TDI 90 кончета ALH мотор, проблема е такъв, че преди да загрее върви страхотно, но щом вдигне нормалните 90 градуса неиска да върви
,все едно карам обикновен дизел.Опитах се да намеря чрез търсачката колеги със същия проблем, обаче не открих такива. Искам да попитам на какво може да се дължи това, и има ли някой колега който е имал този проблем и да е на мерил начин за разрешаването му? Благодаря предварително!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Golf 4,след като загрее неиска да върви
Провери си катализатора и вакумните маркучета.И качай на ваг ком да видиш каква грешка ти дава
-
- Автомобил:
- Двигател:
или наи вероятно е зацапано турбото,току 6то правих един 6аран сас са6тите симптоми като загрее и набива гре6ка за налягането,като е студен няма ядове и геометрията се движе6е горе долу добре но като загрее задаржа6е много,след по4истване на турбото си4ко е ок.успех
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Един колега от форума имаше такъв проблем с катализатор.Точно като загрее,забива.Накрая се оказа ,че катализатора се е набил като круша в гърнето.Може и от стари маркучета да е! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Междо другото забравих да спомена, че преди седмица я закачих на ВАГ и грешката която отчете беше свързана с дебитомера, обаче местните специалисти не разбираха много от самия ВАГ понеже програмата била оште нова и един вид моита кола се яви като учебно заиче, но въпреки това успяха да изчистят грешката, а промяна във вървежа нямаше всичко си беше като преди
.Благодаря ви за съветите, в най скоро време започвам да елиминирам едно по едно горепосочените от вас работи. Като имам повече време ще пиша за евентуален напредък

-
- Автомобил:
- Двигател:
koco написа:Междо другото забравих да спомена, че преди седмица я закачих на ВАГ и грешката която отчете беше свързана с дебитомера, обаче местните специалисти не разбираха много от самия ВАГ понеже програмата била оште нова и един вид моита кола се яви като учебно заиче, но въпреки това успяха да изчистят грешката, а промяна във вървежа нямаше всичко си беше като преди.Благодаря ви за съветите, в най скоро време започвам да елиминирам едно по едно горепосочените от вас работи. Като имам повече време ще пиша за евентуален напредък
колега то гре6ката се е изтрила но вав момента на трагване пак я е набило,а до програмата тя воб6те не е нова и сигурно е нова за тея мом4ета дето сте го гледали но ина4е си я има от доста време и има доста колеги които са много отворени на пове4ето и функций.все пак да не се отклоняваме ако може6 да я зака4и6 пак на вагком и да даде6 гре6ката тук 6те баде много по лесно но наи вероятно дре6ката е била за налягането не за дебитомера.успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, след 1 година ходене по мъките в търсене на свестен майстор, намерих едно момче, което май си разбираше от работата. Та закачихме колата на компа и пича останови, че целия проблем в невървежа на колата е температурен датчик на охладителната система. Въпроса ми е дали от него може да идва проблема който съм описал по горе?
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
koco написа:Здравейте, след 1 година ходене по мъките в търсене на свестен майстор, намерих едно момче, което май си разбираше от работата. Та закачихме колата на компа и пича останови, че целия проблем в невървежа на колата е температурен датчик на охладителната система. Въпроса ми е дали от него може да идва проблема който съм описал по горе?
Като палиш(при загрял мотор) погледни дали излиза черен пушек отзад.
Ако излиза значи е от него.
Ето една подобна тема -> http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... =16&t=3494
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Колата от темата е моя,но проблема се оказа не в температурния датчик,а в клапана за спиране на нафтата.
Но наистина с откачен температурен датчик проблема се оправяше.
Но наистина с откачен температурен датчик проблема се оправяше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
оправих си я сам! Проблема беше в ЕГР-а
толкова беше задръстен, че молив трудно влизаше в него. След цялостното му почистване заедно с всмукателните колектори, колата стана невероятно пъргава:) само, че сега има друг проблем
,след като загрее, при всяко следващо стартиране на мотора турбината не рработи, налага ми се да изфорсирам няколко пъти до към три и половина обороти на свободна и всичко си идва на местото. Та въ проса ми е, какъв може да е проблема при който при загрял мотор турбината не работи, а след неговото изфорсирване тя заработва?

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
koco написа:оправих си я сам! Проблема беше в ЕГР-атолкова беше задръстен, че молив трудно влизаше в него. След цялостното му почистване заедно с всмукателните колектори, колата стана невероятно пъргава:) само, че сега има друг проблем
,след като загрее, при всяко следващо стартиране на мотора турбината не рработи, налага ми се да изфорсирам няколко пъти до към три и половина обороти на свободна и всичко си идва на местото. Та въ проса ми е, какъв може да е проблема при който при загрял мотор турбината не работи, а след неговото изфорсирване тя заработва?
Лошо управление на турбината и задръстена геометрия!Взимай мерки!

Върни се в “Дизелови агрегати”