Та малко история.Като взех колата забелязах ,че колата като вдигне високи оборти хич не върви.На прав път с мъки вдигаше 160-165.В чудо се видя беш ено преглеждане,ени майстори,ено чудо,дебитомери,Н75,центровки............и нищо.Тогава отидох при колегата Ventoman да ми почисти входните колектори и вътре беше нейстов ужас /има снимки в темата за чистенето/-вътре по 1 сант отвсякъде масло запечено с изгорели газове.Тогава направо ми запуши и ЕГР-а.Всичмко хубаво и доволно ,колата си вдига 180 и т.н. и т.н.Да ама дойде зимата.Допреди това се се чудех на колегите дето бавно им загряват колите ,ама тая седмица и на мен на дълъг път не ми дигна повече от 80 градуса

Реших ,че трябва си отпуша пак ЕГР-а щото освен температурата ,разхода се качва пък и идва техническия преглед.Само ,че не исках втори път да се случва същото извращение с колекторите.Понеже бях гледал как колегата klenbuterol си е напваил дренаж на картерните газове реших и аз.Ето какво се получи:
Цялата история се състой от три маркуча с тройник - единия се хваща за тройника отдясно на капака на главата,а другия за отвора в входящия колектор.Третия маркуч служи да се събира маслото в него и периодично да се хвърля/връща в мотора.
Ето го и тройника - най-долния маркуч е затапен и в него се сабира маслото вместо да ходи в колекторите.
Сега смятам да понавъртя 200-300 километра за да се изтече всичкото масло от колекторите и да отворя отново ЕГР-а.