закъснение при дсг 2.0 тди отна4ало до 2000 оборота
-
- Автомобил:
- Двигател:
закъснение при дсг 2.0 тди отна4ало до 2000 оборота
здравеите колеги имам пасат 6/ 2,0 тди дсг 140 от 2006,но имам проблем с мотора.при тръгване закъснява много и след 2000 оборота излита,и на другите скорости е така.проверяваме турбото,скоростната кутиа,саединителя,дюзите,но уви вси4ко е перфектно.само разбрираме 4е турбото испуска прекалено компресиа на празен ход,мисля 4е трябва да са 0,9 бара а са 0,5, и докато станат 2,5 закъсниава много.моля ви помогнете ако сте компетентни.666 34 34 33 испаниа/макела.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: закъснение при дсг 2.0 тди отна4ало до 2000 оборота
Оууу, то твоето турбо, не само , че изпуща ами и всмуква
МАП сензора показва в абсолютни стойности , и би трябвало да покаже атмосферното налягане. VAG-COM-a го показва също ( в ЕЦУ-то има втори датчик) . Дай колата само на контакт (загасен мотор) и виж какво показва МАП-а. Ако пак е 0,5 (в Испания не вярвам да има толкова високи планини
) направо смени МАП-а. Ако на контакт си е около 0,9 а при запалване пада на 0,5 провери какво е задръстено по всмукателните пътища ( провери си и клапата за меко гасене на мотора ( при теб вече е доста по-учена, изпълнява и друга функция), а има едно нещо което се нарича въздушен филтър и се сменя.

МАП сензора показва в абсолютни стойности , и би трябвало да покаже атмосферното налягане. VAG-COM-a го показва също ( в ЕЦУ-то има втори датчик) . Дай колата само на контакт (загасен мотор) и виж какво показва МАП-а. Ако пак е 0,5 (в Испания не вярвам да има толкова високи планини

Върни се в “Дизелови агрегати”