VW Каравел 1.6 ТД пуши черно при подаване на газ
-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
VW Каравел 1.6 ТД пуши черно при подаване на газ
Колеги наскоро купих едно бусче за да ходя по язовири. Смених му всичко, ГНП- то е ревизирано. Само има един проблем. Като карам бусчето и като подавам плавно газ не пуши,когато го карам с постоянна скорост и натисна педала до края и почва да пуши яко черен дим. И също така ми се струва, че не се набира като хората. Като го паля на студено пуши сивкаво, след това се оправя.....май е зле двигателя или нещо с горивоподаването и неще да се форсира до край. Проверих маркучите около турбото, но не видях спукани. Може ли също така да е много богата сместа и от това да пуши? Ходих при двама майстори...единия ми каза, че двигателя бачка добре, другия каза, че двигателя е умрял. А когато го купих буса (февруари) На студовете си палеше без проблем, при това, че имах и една изгоряла свещ! Колеги свиркайге нещо по въпроса, че съм се замислил за нов двигател. Доста порових из форума, ама не открих нещо задоволително. Поздрави!
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: VW Каравел 1.6 ТД пуши черно при подаване на газ
колега,питаш да ли ти е богата сместа ... ами ако ти е голям разхода може би да ! Като дадеш рязко газ изпушва за малко ли или постоянно черно ? Турбото на колко си държи налягането и виж провери си ,ако не се лъжа ти е механична помпата да не би някой да си е играл с болтчето за ограничаване на високите обороти 

-
- Вечен БАН
- Двигател:
Като настъпя педала пуши яко черно докато е настъпен. След като го отпусна.. спира.
Колега разхода не го знам колко е, защото го въртя из София и имам навъртяни към 200км. А турбото не знам колко надува, не съм го мерил. Може някой да е въртял разни болтчета, ама знам ли. Тоя от който го взех много ме налъга, и му се доверих много глупаво.
Колега разхода не го знам колко е, защото го въртя из София и имам навъртяни към 200км. А турбото не знам колко надува, не съм го мерил. Може някой да е въртял разни болтчета, ама знам ли. Тоя от който го взех много ме налъга, и му се доверих много глупаво.
- ventotdi
еми колега не знам какво да ти кажа , ако искаш си смени поне горивният филтър макар ,че не вярвам да е затлачен след като от зад пропушва черно ... но все пак да не се форсира мотора слаб дебит може би , я от филтър ,я от нафтова помпа
ПС: като се замисля и въздушният филтър няма да е зле да го смениш ,ако не си ...

ПС: като се замисля и въздушният филтър няма да е зле да го смениш ,ако не си ...
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
ако смениш филтера и прочистиш дюзите би трябвало да се оправи, ако найстина някой не си е играл с болта дето регулира вървежа и разхода, намира се точно над ел. клапанчето , над тръбичките. Той се охлабва лекичко с 13 и след това се върти с отверка много бавно, с мн малки премествения колата променя работата си за това не трябва да се върти на големи обороти.
-
- Вечен БАН
- Двигател:
Колега, всички филтри са сменени. Дюзите проверени. Къде се намира това ел. клапанче и по какъв начин се регулира?
P.S. В интерес на истината само горивния филтър не съм сменил, ама той видимо е чисто нов и за това го изключвах до сега, още повече, че продавача се биеше в гърдите, че го е сменил.
P.S. В интерес на истината само горивния филтър не съм сменил, ама той видимо е чисто нов и за това го изключвах до сега, още повече, че продавача се биеше в гърдите, че го е сменил.
Последна промяна от BURKAN на Пон 28 мар 2011 21:14, променено общо 1 път.
- ventotdi
Колега провери си първо турбото колко и дали надува изобщо 

-
- Вечен БАН
- Двигател:
Ще отида да го проверя при чичо доктор, ама все ме гложди мисълта, че ще търся нов мотор.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
А поне като настъпиш буса набира ли се, мисълта м ие усещаш ли турбината да надува 

-
- Вечен БАН
- Двигател:
Не усещам турбината да се набира. Знаете ли къде да отида да ми проверят турбината?
-
- Вечен БАН
- Двигател:
Колеги, кажете къде да отида да ми проверят турбината?
- ventotdi
Колега не знам в София колко пари ще ти вземат да ти проверят турбината ,но аз успях да си купя манометър + маркуч + "Т" -етка + конзола за 22 лева и сега аз постоянно си проверявам турбото ,защото си гледам манометъра
. Ако ти се струва евтино то е защото уреда е за машини и мери в барове от 0 до 2.5 с гаранция ми го дадоха от магазина (В Русе) и струваше 14 лева + случайно от "Практикер" намерих нещо като конзола и то тарикатска за 2.5 лева и маркуча силиконовия за 5 лева и стана ....,а и "Т" -етката за 50 ст май 

- ventotdi
колега BURKAN , мисля ,че това искаше да видиш !
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
Колега до колко надува твоята 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега като натиснеш рязко педала да подадеш повече е нормално да изкара черно пушаче караш дизел има проблем ако изкара бяло или сивкаво
Върни се в “Дизелови агрегати”