здравейте не знам дали е проблем но има някъкво разминаване в показанията
на студен мотор ваг-кома показва 25 градуса
след около 15 минути на място стралката показа 45 градуса а ваг-кома показва 65 градуса
след каране стрелката седи ммалко преди 90градуса а ваг-кома показва 86-87 градуса
колата е 1,9тди-агр мотор нормално ли е това поведение според вас ?

странно поведение на температурен датчик на антифриза
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: странно поведение на температурен датчик на антифриза
Ами той уреда на таблото е по скоро информативен не е много точен.Още повече че елемента който праща сигнал на таблото и този който праща на компа са два различни елемента в един корпус тай че разминаване енапълно възможно.Ако разликата стане прекалено голяма можеш да го смениш.
По принцип VAG-KOM'а дава вярно инфо в случая..карай си спокойно,датчика на таблото заковава на 90 градуса,но в деиствителност не савпада с реалната темп...само гледай да не премине над 90...че после се намесват "кадърни" майстори... 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
fox_vt написа:Ами той уреда на таблото е по скоро информативен

Стрелката се мандахерца софтуерно така да се каже

Но пък за сметка на това, виж колко си спокоен като караш, винаги цепи 90

Ти де си нямаш работа да ровиш ти се чудя

Както и казаха по-горе колегите, няма място за притеснение. Ако наистина много те дразни, или разликите станат фрапиращи, може да го подмениш, но за сега ми се струва, че не трябва. В форума има много теми за тоя датчик, и като цяло явно това си една язва в VW, но...пълно щастие няма, нали ?

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
dr.76 написа:По принцип VAG-KOM'а дава вярно ....
Показва вярно , само в случай че датчика работи

ПП моята стрелка поне , в диапазона 60 до 90 градуса показва точно колкото компа (VAG Com-a ) , +/-2 или 3 градуса не е проблем .
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
milmar написа:dr.76 написа:По принцип VAG-KOM'а дава вярно ....
Показва вярно , само в случай че датчика работи. Както стрелката , така и компа разчитат единствено на датчика , VAG-а не може да покаже нещо друго , освен данните от датчика , просто ги виждаме в числов вид . Но показанията на VAG COM-a са дотолкова точни , колкото е точен датчика . В случая при студен мотор - да показва 25 градуса .... зимата , при (-10) градуса навън ??? ...
ПП моята стрелка поне , в диапазона 60 до 90 градуса показва точно колкото компа (VAG Com-a ) , +/-2 или 3 градуса не е проблем .
Да ама забравяш една малка подробност,че в датчика има два елемента единия за компа (и ВАГА) а другия за стрелката.А когато този за стрелката се скапе само тя играе но ако се скапе тоя за компа и оборотите почват

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, ще използвам темата, за да попитам, защо понякога започва да мига червената лампа за нивото на антифриза след като запаля колата сутрин. Когато изгася веднага и запаля отново, спира дамига. Предположих, че е спаднало нивото на течността, но като проверих беше над мимимума. Възможно ли е да се дължи на това, че ми е стар акумолатора и като паля му пада значително напрежението.
от нивото на антифриза е. Падне ли малко и мига, особено зимно време. G4 често таят от тройника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега благодаря за отговора, но ако може малко информация за този тройник
-
- Автомобил:
- Двигател:
да използвам и аз темата и да попитам за този датчик-вчера го смених с нов(испански ,23.5лв от АУТО+).На стария се беше прецакал елемента за към ЕКУ-то и чат -пат менеше обороти-906-1050 и на студен и на загрял, а на таблото показваше вярно.Та питането ми е сега ми направи впечатление като подгрява лампата гасне веднага (1-2с)и пали и поддържа 906 об -така ли трябва да е при[b] околна температура 11-12 [/b]градуса на студен двигател или трябва първоначално да работи на по-високи обороти??
двг е AFN 110кс ,пасат.Апропо - до сега не съм имал проблем с топло или студено палене
двг е AFN 110кс ,пасат.Апропо - до сега не съм имал проблем с топло или студено палене
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gancho написа:да използвам и аз темата и да попитам за този датчик-вчера го смених с нов(испански ,23.5лв от АУТО+).На стария се беше прецакал елемента за към ЕКУ-то и чат -пат менеше обороти-906-1050 и на студен и на загрял, а на таблото показваше вярно.Та питането ми е сега ми направи впечатление като подгрява лампата гасне веднага (1-2с)и пали и поддържа 906 об -така ли трябва да е при[b] околна температура 11-12 [/b]градуса на студен двигател или трябва първоначално да работи на по-високи обороти??
Шест си.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:gancho написа:да използвам и аз темата и да попитам за този датчик-вчера го смених с нов(испански ,23.5лв от АУТО+).На стария се беше прецакал елемента за към ЕКУ-то и чат -пат менеше обороти-906-1050 и на студен и на загрял, а на таблото показваше вярно.Та питането ми е сега ми направи впечатление като подгрява лампата гасне веднага (1-2с)и пали и поддържа 906 об -така ли трябва да е при[b] околна температура 11-12 [/b]градуса на студен двигател или трябва първоначално да работи на по-високи обороти??
Шест си.

колега Андонов,много благодаря за бързия и приятен за мен отговор

- genitrans
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да ползвам и аз темата
В последно време - от 1 месец стрелката на темп. или показва норм. стойности или е на минимума дори и да е загряла колата.
С две думи - показва си когато иска.
Автомобила е Audi A6 AVF 2003.
Ще съм благодарен за решаването на пробл.
В последно време - от 1 месец стрелката на темп. или показва норм. стойности или е на минимума дори и да е загряла колата.
- difkotka
- Автомобил:
- Двигател:
genitrans написа:Колеги да ползвам и аз темата
Здравейте колеги, автомобилът ми е Passat AVF 2002 при мен проблема е същия като на колегата с аудито по-горе. Мойто решение е карам лятото така, а на есен ще се сменя температурния датчик.

Върни се в “Дизелови агрегати”