странно поведение на температурен датчик на антифриза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

странно поведение на температурен датчик на антифриза

Мнениеот tdi fen » Вто 12 яну 2010 16:20

здравейте не знам дали е проблем но има някъкво разминаване в показанията
на студен мотор ваг-кома показва 25 градуса
след около 15 минути на място стралката показа 45 градуса а ваг-кома показва 65 градуса
след каране стрелката седи ммалко преди 90градуса а ваг-кома показва 86-87 градуса
колата е 1,9тди-агр мотор нормално ли е това поведение според вас ?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: странно поведение на температурен датчик на антифриза

Мнениеот fox_vt » Вто 12 яну 2010 20:17

Ами той уреда на таблото е по скоро информативен не е много точен.Още повече че елемента който праща сигнал на таблото и този който праща на компа са два различни елемента в един корпус тай че разминаване енапълно възможно.Ако разликата стане прекалено голяма можеш да го смениш.

Потребителски аватар
dr.76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr.76 » Съб 16 яну 2010 23:54

По принцип VAG-KOM'а дава вярно инфо в случая..карай си спокойно,датчика на таблото заковава на 90 градуса,но в деиствителност не савпада с реалната темп...само гледай да не премине над 90...че после се намесват "кадърни" майстори... :shock

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 17 яну 2010 8:29

fox_vt написа:Ами той уреда на таблото е по скоро информативен

:да:
Стрелката се мандахерца софтуерно така да се каже :mrgreen:
Но пък за сметка на това, виж колко си спокоен като караш, винаги цепи 90 :wink:
Ти де си нямаш работа да ровиш ти се чудя mhihi

Потребителски аватар
damb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damb » Нед 17 яну 2010 11:10

Както и казаха по-горе колегите, няма място за притеснение. Ако наистина много те дразни, или разликите станат фрапиращи, може да го подмениш, но за сега ми се струва, че не трябва. В форума има много теми за тоя датчик, и като цяло явно това си една язва в VW, но...пълно щастие няма, нали ? :D :D :D

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 21 яну 2010 11:26

dr.76 написа:По принцип VAG-KOM'а дава вярно ....

Показва вярно , само в случай че датчика работи mhihi . Както стрелката , така и компа разчитат единствено на датчика , VAG-а не може да покаже нещо друго , освен данните от датчика , просто ги виждаме в числов вид . Но показанията на VAG COM-a са дотолкова точни , колкото е точен датчика . В случая при студен мотор - да показва 25 градуса .... зимата , при (-10) градуса навън ??? ... :?

ПП моята стрелка поне , в диапазона 60 до 90 градуса показва точно колкото компа (VAG Com-a ) , +/-2 или 3 градуса не е проблем .

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 21 яну 2010 22:37

milmar написа:
dr.76 написа:По принцип VAG-KOM'а дава вярно ....

Показва вярно , само в случай че датчика работи mhihi . Както стрелката , така и компа разчитат единствено на датчика , VAG-а не може да покаже нещо друго , освен данните от датчика , просто ги виждаме в числов вид . Но показанията на VAG COM-a са дотолкова точни , колкото е точен датчика . В случая при студен мотор - да показва 25 градуса .... зимата , при (-10) градуса навън ??? ... :?

ПП моята стрелка поне , в диапазона 60 до 90 градуса показва точно колкото компа (VAG Com-a ) , +/-2 или 3 градуса не е проблем .

Да ама забравяш една малка подробност,че в датчика има два елемента единия за компа (и ВАГА) а другия за стрелката.А когато този за стрелката се скапе само тя играе но ако се скапе тоя за компа и оборотите почват heavy metal zork насам натам и се забелязва доста лесно.

vboranov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vboranov » Пет 22 яну 2010 22:01

Колеги, ще използвам темата, за да попитам, защо понякога започва да мига червената лампа за нивото на антифриза след като запаля колата сутрин. Когато изгася веднага и запаля отново, спира дамига. Предположих, че е спаднало нивото на течността, но като проверих беше над мимимума. Възможно ли е да се дължи на това, че ми е стар акумолатора и като паля му пада значително напрежението.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 22 яну 2010 22:16

от нивото на антифриза е. Падне ли малко и мига, особено зимно време. G4 често таят от тройника.

vboranov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vboranov » Пет 22 яну 2010 22:25

Колега благодаря за отговора, но ако може малко информация за този тройник

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 06 апр 2010 14:26

да използвам и аз темата и да попитам за този датчик-вчера го смених с нов(испански ,23.5лв от АУТО+).На стария се беше прецакал елемента за към ЕКУ-то и чат -пат менеше обороти-906-1050 и на студен и на загрял, а на таблото показваше вярно.Та питането ми е сега ми направи впечатление като подгрява лампата гасне веднага (1-2с)и пали и поддържа 906 об -така ли трябва да е при[b] околна температура 11-12 [/b]градуса на студен двигател или трябва първоначално да работи на по-високи обороти??
двг е AFN 110кс ,пасат.Апропо - до сега не съм имал проблем с топло или студено палене

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 06 апр 2010 14:33

gancho написа:да използвам и аз темата и да попитам за този датчик-вчера го смених с нов(испански ,23.5лв от АУТО+).На стария се беше прецакал елемента за към ЕКУ-то и чат -пат менеше обороти-906-1050 и на студен и на загрял, а на таблото показваше вярно.Та питането ми е сега ми направи впечатление като подгрява лампата гасне веднага (1-2с)и пали и поддържа 906 об -така ли трябва да е при[b] околна температура 11-12 [/b]градуса на студен двигател или трябва първоначално да работи на по-високи обороти??
двг е AFN 110кс ,пасат.Апропо - до сега не съм имал проблем с топло или студено палене

Шест си. :да:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 06 апр 2010 18:09

Andonov написа:
gancho написа:да използвам и аз темата и да попитам за този датчик-вчера го смених с нов(испански ,23.5лв от АУТО+).На стария се беше прецакал елемента за към ЕКУ-то и чат -пат менеше обороти-906-1050 и на студен и на загрял, а на таблото показваше вярно.Та питането ми е сега ми направи впечатление като подгрява лампата гасне веднага (1-2с)и пали и поддържа 906 об -така ли трябва да е при[b] околна температура 11-12 [/b]градуса на студен двигател или трябва първоначално да работи на по-високи обороти??

Шест си. :да:[/quote
колега Андонов,много благодаря за бързия и приятен за мен отговор :bowdown :beer

Потребителски аватар
genitrans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genitrans » Нед 18 апр 2010 22:52

Колеги да ползвам и аз темата
В последно време - от 1 месец стрелката на темп. или показва норм. стойности или е на минимума дори и да е загряла колата.
С две думи - показва си когато иска.

Автомобила е Audi A6 AVF 2003.
Ще съм благодарен за решаването на пробл.

Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот difkotka » Пон 19 апр 2010 16:35

genitrans написа:Колеги да ползвам и аз темата
В последно време - от 1 месец стрелката на темп. или показва норм. стойности или е на минимума дори и да е загряла колата.
С две думи - показва си когато иска.

Автомобила е Audi A6 AVF 2003.
Ще съм благодарен за решаването на пробл.

Здравейте колеги, автомобилът ми е Passat AVF 2002 при мен проблема е същия като на колегата с аудито по-горе. Мойто решение е карам лятото така, а на есен ще се сменя температурния датчик. :D

Върни се в “Дизелови агрегати”