Или може би аз съм твърде нетърпелив.
От мечтата голф 2 1.6ТД 1V двигателя с 5 врати се отказах направо, това си е мисията невъзможна да се открие. В поне прилично купе имам предвид.
Та се принудих да разширя търсенето към пасати и братовчеди с подобни двигатели.
Ама няма бе! или двигателя трака на метал или пуши като ламята спаска или купето е като на флинстоун.
И направо не ми се говори как всеки се опитва да тарикатее и да те лъже направо в очите.
Все още търся, та тук е момента да ударите едно рамо с някой линк ако сте харесали нещо в директорията на най-простите, икономични и надеждни дизелови двигатели със ставащо купе.
Благодаря.

Няма свестни стари дизели на пазара и това си е!
Re: Няма свестни стари дизели на пазара и това си е!
Прав си. Аз лично навъртях бая километри да намеря нещо не читаво, но поне прилично дизелово.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Направо си се заел с мисия невъзможна тези коли са на 20+ години нямат живи набори

Компромис с нещо все ще трябва да се направи - може с броя на вратите, може с ръжда (но все пак да е възстановима), може с цена. Определено изпадат и читави такива, наскоро имаше тук едно триврато голф 2 1,6 тди, което изглеждаше чудесно и изчезна за норматив.
Просто трябва да се следят обявите. Успех!
Просто трябва да се следят обявите. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам познат,с Пасат B3,1.6-дизел,SB,купето е читаво с лека чупка на преден капак(сменен от морга и левашки пръснат със спрей...от 5 метра трудно личи
).По мотора..единствена забележка съм видял-силикон под водо-маслен топлообменник.По таблото-има понапукана решетчица -около радиото..Едно вътрешно почистване...И остава да се реши да го продаде,вече над 8-10 месеца не го кара...акумулатора е дал на друг...

Колко струва един добър ремонт на този дизелов двигател да започне да диша нафта 4л на 100км????? Аз предполагам че 2000лв те оправят и това включва пълна сервизация на мотора с всичко необходимо. А навтовата помпа колко струва? И озобщо предполагам, че мотора няма да се чуе , че работи след ремонта, но това си е бая инвестиция и дали има части за подобен модел.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дори и да намери читаво, то ще е на цената на Голф 4ка 99-та година, примерно
Вариант: намираш читаво купе с някакъв дизелов мотор, хвърляш мотора и търсиш какъвто ти трябва. Намираш, ревизираш и мяташ в коша на колата. Междувременно правиш профилактика и на купето и оправяш всички забележки с ръжди и гнилочи (може да случиш на читаво купе и да са малко). И така.
Давам пример за запазен екземпляр. Дръж се здраво някъде преди да видиш цената:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Варианти - има, но зависи към кой точно се стремиш. Ако е "качваш се и караш" горната обява отговаря напълно, мисля. Ако искаш да твориш, рециклираш и после пак да караш, накрая сумата може да достигне пак такива нива, според зависи какво влагаш като части и труд в колата си.

Вариант: намираш читаво купе с някакъв дизелов мотор, хвърляш мотора и търсиш какъвто ти трябва. Намираш, ревизираш и мяташ в коша на колата. Междувременно правиш профилактика и на купето и оправяш всички забележки с ръжди и гнилочи (може да случиш на читаво купе и да са малко). И така.
Давам пример за запазен екземпляр. Дръж се здраво някъде преди да видиш цената:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Варианти - има, но зависи към кой точно се стремиш. Ако е "качваш се и караш" горната обява отговаря напълно, мисля. Ако искаш да твориш, рециклираш и после пак да караш, накрая сумата може да достигне пак такива нива, според зависи какво влагаш като части и труд в колата си.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Като продавах моя - казвам на всеки дошъл - гледаш в какво състояние е - и преценяваш дали за тези пари , които искам те устройва
до 1989 бяха бетон откъм защита - антикорозионна - ама 1V го нямаше тогава в производство
JR би трябвало да има читави
или държиш точно на 1V ???

до 1989 бяха бетон откъм защита - антикорозионна - ама 1V го нямаше тогава в производство
JR би трябвало да има читави

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Колега, много важен въпрос - колко пари си готов да отделиш? От сега ти казвам, такова нещо като хубава кола по всички критерии за 2000лв не съществува 

Ще отговарям малко на посоки.
Първо да споделя, че днес ходих до пазарджик да видя един голф, купето много ме зарадва, в смисъл, че не беше трагично, и тамън да се зарадвам, че си намерих кола, щото те двигателите са железни нали...
Палиме двигателя, вадя пръчката за маслото и от там почва да пръска като гейзер ем масло ем пушек. Изплаших се направо, отварям капачката за наливане на масло и от там пушек и хвърля да те изкъпе.
И оня тупан седи и ме убеждава как те старите дизели така били, било нормално.
Варианта с купуване на купе и на двигател го мислих, ама всичката тая разправия, по кат, регистрации, пък търсене на читав двигател и правене, не е за мен туй.
Червеното голфче от обявата за 2500 еур изглежда мечта
, самод ето е с 3 врати де
ама пък и цената, съгласете се, е някак си преувеличена.
Аз не съм маняк на салон, не съм педантист за външен вид и за много други неща, ама здраво купе и здрав двигател са си необходимост.
JP двигател ще ми свърши перфектна работа, ама не намирам нищо дето да съчетае двигател и поне малко купе.
Що се отнася за ремонта на мотора, дори и да се опитаме да възстановим вече издъхнал мотор, трябва да се намери читав майстор дето ще му се играе да го прави. Пък тия са на изчезване май.
Ама ослушвайте се и ако чуете нещо интересно хоп на лични да ми чукнете
Първо да споделя, че днес ходих до пазарджик да видя един голф, купето много ме зарадва, в смисъл, че не беше трагично, и тамън да се зарадвам, че си намерих кола, щото те двигателите са железни нали...
Палиме двигателя, вадя пръчката за маслото и от там почва да пръска като гейзер ем масло ем пушек. Изплаших се направо, отварям капачката за наливане на масло и от там пушек и хвърля да те изкъпе.
Варианта с купуване на купе и на двигател го мислих, ама всичката тая разправия, по кат, регистрации, пък търсене на читав двигател и правене, не е за мен туй.
Червеното голфче от обявата за 2500 еур изглежда мечта

Аз не съм маняк на салон, не съм педантист за външен вид и за много други неща, ама здраво купе и здрав двигател са си необходимост.
JP двигател ще ми свърши перфектна работа, ама не намирам нищо дето да съчетае двигател и поне малко купе.
Що се отнася за ремонта на мотора, дори и да се опитаме да възстановим вече издъхнал мотор, трябва да се намери читав майстор дето ще му се играе да го прави. Пък тия са на изчезване май.

Ама ослушвайте се и ако чуете нещо интересно хоп на лични да ми чукнете

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Защо трябва да е 2ка Колега!?Земи си 3ка.приятелче си купи 3ка ТД и няма никакви проблеми.Цена -1300лв.Двуврата.
Последна промяна от rokera671 на Съб 25 фев 2012 16:01, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като ти прочетох последното мнение, вече съм сигурен, че няма да си купиш такава кола. Или ще вземеш някоя с компромиси. Идеалните автомобили, съгласи се, били те и стари си имат своята цена. Струва ми се, че търсиш за до 2000 лева идеалната кола, която вероятно няма и да намериш. Знай, че колкото и да е хубава все ще иска нещо да й се прави, а ако опреш и до майстори... за тях няма значение, че караш Мк2 - повечето вече си смятат труда на час, в което няма лошо - всеки си знае цената на труда.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Освен ако не спиш докато караш - JP заводски е 54 кончета - реално 4 или 5 са побегнали
- дизел без турбина няма никакъв кеф
моят съвет е JR - почти 70 к.с - перфектният турбодизел за Г2

моят съвет е JR - почти 70 к.с - перфектният турбодизел за Г2
[quote="Fili"
[/quote]
Вдигни щеката на няколко дизела, отвори капачките за маслото и виж дали не духат и пръскат
[/quote]
Вдигни щеката на няколко дизела, отвори капачките за маслото и виж дали не духат и пръскат

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото и на мен ми беше мечта ама преди 15 години.И щом тогава не можах да си намеря читав екземпляр ,ти си прецени.Или бяха двуврати ,или палеха с 300 зора .И след ходене по мъките се отказах и купих друга марка.Докато VW тата се мъчеха ,въпросната кола палеше докато виде ключа.Ама след време пак станах собственик на VW ,ама не дизел!Не да те разубеждавам ама защо трябва да е 2 ка , и дизел!?Ти си прецени!
Върни се в “Дизелови агрегати”