Моля за малко помощ и съвети.
Гумички на клапани сменени,има леко сълзене от капака на клапаните(но не ми се вижда чак толкова голям),рядко я карам малко екстремно но не в червеното колкото да я продухам.
Като се махнат корите под двигателя се открива тази гледка:http:/
Турбото е рециклирано.Има лек пушек сутрин на студено който се появява след 2-3та мин.,започва леко кадене с бледо бяло цвят с мирис на нещо като сурова нафта(не е на масло),като загрее колата се усеща само миризмата без пушеци.Примерно като се изфорсира,излиза черен пушек но това мисля,че е нормално особено когато се кара само градско,изляза ли на извън градско да я продухам пушеците в огледалото който се виждат преди това изчезват.Пръчката на маслото като се извади на загрял мотор без да се подава газ си излиза нормалният дим за помпа дюза мотор.
Съмнява ме някакъв семеринг на колянов вал заден откъм скоростите,но пък колата не ми се вижда да е на 400000х.км или може и по рано да му е дошло времето,а пък може и на 400000х.км да е,никой не знае,по показания на километража в момента е на 180000х.км.Може ли от менте масло да има подобен харч(загуба) на масло?Маслото е кастрол edge 5W40 на 2500км,предишната ми смяна на масло беше пак същото,и закупено от същото място,за 10000х.км,500-600гр ми изхарчи.
Ако някой се сблъскал с подобен проблем нека да сподели,преди да съм започнал да сменям нещата който ме съмняват.
Благодаря предварително.