Зсравейте колеги, търсих подобен проблем на моя, но не успях да открия подобен случай за това реших да постна тема моля да ме извините ако случайно се повтаря... Та проблема ми е следния: сутрин про студен двигател на -2 градуса усещам, че колата ми има леко зачудване при палене. Реших да замеря на следващата сутрин пак на студен двигател, но се оказа, че не достига ток до тях! Релето се чува как цъка и изключва след око 6-7 секунди (ориентировъчно), но ток до свещите НЯМА! Проверих и 2-та бушона при ECU-то и са здрави.. Миналата зима имах същия проблем и отворих релето при ECU номер 219 и слеф проверката му установих, че една от пластинките му не прилепва хубаво кривнах я леко надолу и нещата се оправиха при замерване идваше ток и колата си палеше нормално. Въпроса ми е какво друго може да проверя освен въпросното реле и бушоните за момента мисля да сменя релет, защото ме навежда мисълта, че от там е проблема въпреки, че се чува как изключва.
Благодаря Ви за отделеното внимание!
vw passat b5 afn 110 к.с. проблем с палене
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Проблем с палене vw passat b5 afn 110 к.с.
Най-вероятно е релето, щом се чува да цъка. Провери и показанието на темп. датчик за всеки случай.
- He3ak0HeH
- Автомобил: VW Passat IV
- Двигател: AFN 1999
Цъкането се чува само, когато изключи.
А при какви градуси се задейства релето спрамо температурния датчик, за да започне да включва?
А при какви градуси се задейства релето спрамо температурния датчик, за да започне да включва?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Нaпрaви и диaгностикa преди дa зaпaлиш сутринтa и виж кaквa темперaтурa нa aнтифризa покaзвa.
- vanesto
He3ak0HeH написа:Цъкането се чува само, когато изключи.
При 7гр мисля за 1сек
- He3ak0HeH
Някой твърдят, че релето включва от -5 градуса, но аз смятам, че по скоро е от +5 надолу! За да го тествам без сигнал от датчика ко1 от двете букси трябва да извадя тази на синята или на сивия, сивия е този който показва температурата на таблото?
- vanesto
Как сива и синя, датчика на AFN не е ли с една букса с четири крачета, вадиш я и даваш на контакт, трябва да подгрява дълго време, компа си мисли, че е -50гр. За температурите - колкото по-студено е по дълго време подгрява, но след като запалиш има допълнителен подгрев, който е около 2-3 минути. Тогава също можеш да измериш дали стига ток до свещите.
- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
От кой датчих еку-то взима инфо за свещите и за паленето като цяло. Този за темп. На интифриза. Моят алх има 1темп датчик на антиф. На пласмасовия тройник .Но гледах на един голф 110к има още един датчик на самия маркуч ( този дебелия дето излиза от тройника и отива към радиятора ) той за какво е?
- He3ak0HeH
Пробвах, като откачих буксата на темп. датчик, но без резултат, релето си изключва всичко е ок.. Но ток до лулите на свещите НЯМА стигам до извода, че има прекъснат кабел..
- vanesto
Или е от релето.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Или изгорял бушон.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw passat b5 afn 110 к.с. проблем с палене
Колега и при мен не стигаше ток до свещите това на голф 3 1Z и беше изгорял предпазителеля. Под волана при бушоните над релетата горен десен ъгъл. Голям 50А. Пак казвам това е при голф 3.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: vw passat b5 afn 110 к.с. проблем с палене
На пасата би трябвало да е под шофьорската чистачка(при компа).Мисля че е 80А
Върни се в “Дизелови агрегати”