Трябва ми съвет за маслената помпа на ААЗ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Трябва ми съвет за маслената помпа на ААЗ

Мнениеот vladobo » Сря 03 авг 2011 20:17

Здравейте на всички. След като неможаха да ми разрешат проблема с лампата на маслото в разни сервизчета (постоянно мига тъпата лампа без значение от оборотите на двг) , реших да сменя помпата. Тук идва проблема. На Симеон ми обявиха цена 80 -130лв. Евро 07 цена 120лв. Моля някои да каже някоя читава марка+ магазин от където да я закупя (София) и цена ,че хем да е нещо читаво хем и да не е няква сума на цената на цял двигател . Тея от Симеон дори неможеха да ми кажат страна производител на помпите. Колата е голф31,9тд (ААЗ). И още нещо да попитам - като взема помпата само нея ли трябва да сменя или трябва да си купя и други нещица които е желателно да се сменят , като например гарнитурата на картера (и до тук се изчерпват идеите ми) , защото искам да си купя всичко преди да отворя двг. а не в последствие да ходя за разни нещица. Моля ако някои нещо се сеща да пише тук или лс. Исках да я закарам в сервиза на Васко но тои ме отложи за следващия петък а това е мн време с градския транспорт scare и вземам гедорето и почвам сам.

Последна промяна от vladobo на Чет 12 яну 2012 19:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Трябва ми съвет за маслената помпа на ААЗ

Мнениеот niks76 » Сря 03 авг 2011 21:03

преди да сменяш каквото и да е ,първо си провери с манометър налягането на маслото
маха се датчика на главата и там се закача манометъра и се мери на загрял двигател :idea:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 03 авг 2011 22:07

Ами ходих в 3 сервиза и в трите ми казаха че немогат да ми измерят налягането. Мислех да си взема такъв манометър но незнам от къде и какъв трабва да е. А за датчика на главата знам , но незнам какво трябва да показва манометъра ако намеря от къде в Сф да си купя такъв .

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 03 авг 2011 22:22

memberlist.php?mode=viewprofile&u=11
memberlist.php?mode=viewprofile&u=883
Пробвай се при тези колеги,те се занимават с VW и би трябвало да имат манометър за налягането. Аз съм ползвал услугите и на двамата и съм доволен,но не ми се е налагало да меря налягане и незнам дали имат или не,но нищо не ти коства да им драснеш по едно лично и да се разберете. Дано съм ти бил полезен

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 03 авг 2011 22:40

Колега, забелязвам, че всяка 5-та тема е твоя.
Сам казваш, че си купил дрънгел за малко пари и сега виждаш ефекта...
Както са посочили колегите по-горе - вземи отиди при един майстор, който е виждал на живо AAZ и му кажи да я прегледа от-до ;)

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 04 авг 2011 6:18

Smeagol написа:Колега, забелязвам, че всяка 5-та тема е твоя.
Сам казваш, че си купил дрънгел за малко пари и сега виждаш ефекта...
Както са посочили колегите по-горе - вземи отиди при един майстор, който е виждал на живо AAZ и му кажи да я прегледа от-до ;)

:dummy: ДА колега купих колата в много лош вид и състояние. Опитвам се да я съживя в момента и наливам париички за читави части а след като стегна всичко по мотора и ходовата ще има кърпене и боядисване. Неразбрах само какъв е проблема с всяка 5 тема дето е моя. Има оганичение ли? И защо след като неможеш да дадеш идея или съвет за помощ въобще си седнал да пишеш. Ръцете ли те сърбят или ти пречи нещо. Мисля че след като форума е в помощ на притежателите на марката не би трябвало да има проблем с това че питам за нешата които не са ми ясни относно колата. Все пак не пиша за друга марка кола, за градинката пред блока, за колелото, за урока на детето в детската а пиша за проблемите свързани с голфчето. Незнам като са ти много моите" всяка пета тема" ами прескачаи ги, вижда се че ги пускам аз - просто не ги чети. А колкото ди маистор - да и аз това искам да направя но всичко е свързано с време и средства при мен както и да намериш читав маистор. Звънях на Ваското и се разбрахме за следващата седмица да я закарам но дотогава трябва да я карам. А и ако намеря манометър и данните които трябва да показва за тоя двг невиждам защо да не си я оправя сам с малко помощ от форума (както оправих водна помпа, термостат, парно , спирачки и некои други неща). Все пак аз не греба парите с кофа (сигурно за разлика от теб колега) а ги изкарвам и то не много но не съм с 2 леви ръце и имам инструменти и ако някои ми помогне с съвет не ми е проблем да измеря налягането и да сменя помпата. А че ще влезе при маистор ще влезе , защото електрото ми е проблем и не го разбирам , но ще е малко по нататък (мама и тати спреха да дават преди 12 години парички )

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 04 авг 2011 21:22

Ще те помоля да смегчиш малко тона ;) Че даже и на лични си ми "сипал" :shock ...
Не смятам да пиша повече по твоите теми, щом мислиш, че човек карал и поддържал 8 години подобна кола не би могъл да даде полезен съвет.
Очевидно е, че си изнервен на собствените си решения с покупката на тази кола, така че ако обичаш - не си изливай яда върху другите ;)
Успех в реставрирането все пак.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 05 авг 2011 6:27

Ами не ми се струва нормално да питам за марка помпа и цена а да не получа отговор а съвет да ходя на маистор. Темата ми не е да ходя ли на маистор защото колата ми е скапана. Може пък да съм се сетил и сам да я закарам но да нямам излишни пари и просто да ми трябва съвет за марка помпа и цена. :deal

Потребителски аватар
sweetlulu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetlulu » Съб 06 авг 2011 12:09

Здравей колега,
и аз имах проблем с налягането на маслото, при мен се оказа освен маселна помпа и основни и биелни лагери.Ремонта си го правих сам.Излезна ми 360лв., като маслената помпа я купих от един магазин на Симеон (пиши на Л.С. ако искаш да ти го кажа).Цената й беше 147лв. а марката SWAG.
Това е мойта тема, дано съм бил полезен! :beer viewtopic.php?f=24&t=254704

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 06 авг 2011 12:25

vladobo написа:Ами не ми се струва нормално да питам за марка помпа и цена а да не получа отговор а съвет да ходя на маистор. Темата ми не е да ходя ли на маистор защото колата ми е скапана. Може пък да съм се сетил и сам да я закарам но да нямам излишни пари и просто да ми трябва съвет за марка помпа и цена. :deal

Колегата се опита да ти помогне ти му се звериш, не мога да разбера такива хора като теб. Казаха ти - намери първо човек да ти премери налягането при загряла кола на ПХ и на 2000 оборота например. Ти започваш отзад-напред със смяна на маслена помпа. Сигурно в тоя форум 90% от темите за зумер и лампа на маслото НЕ завършват със смяна на помпата. А че си се оженил за манаф с купуването на тая кола това е повече от ясно, като гледам какво ти предстои да ремонтираш, така че не си го изкарвай на хората от форума, които се опитват да те насочат как да НЕ си дадеш парите излишно за ненужни части. Относно парите - никой в тоя форум не ги бере по дърветата :012: Вярвай ми, че ако има човек, който да не му дреме и ги има много в излишък няма да седне да пише тук :mrgreen:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 06 авг 2011 19:31

Добере Стефанчо ти непрочете ли заглавието преди да почнеш да пишеш (както и колегата ти дето му се "звера") . Заглавието е - трябва ми съвет за маслена помпа. Не съвет да ходя ли на маистор или не. Но както и да е - няма да ти се "звера " и на теб. Виждал съм доста омазани теми , така че моята не е първа и просто няма да направя удоволствие на неколко човека да се позабавляват. Мисля че е по разумно като пише- съвет за помпа да не пишеш -ходи на сервиз а ако нямаш идея за марка помпа и цена да подминеш темата (не мислиш ли? ). По темата - днес си купих манометър и искам да попитам някой знае ли какво трябва да показва, в какви граници трябва да се движи манометъра за да е всичко ок. Разбрах че се мери при загрял двигател а при какви обороти? Лампата ми мига без значение дали съм на 800 или 2800.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 06 авг 2011 19:41

sweetlulu написа:Здравей колега,
и аз имах проблем с налягането на маслото, при мен се оказа освен маселна помпа и основни и биелни лагери.Ремонта си го правих сам.Излезна ми 360лв., като маслената помпа я купих от един магазин на Симеон (пиши на Л.С. ако искаш да ти го кажа).Цената й беше 147лв. а марката SWAG.
Това е мойта тема, дано съм бил полезен! :beer viewtopic.php?f=24&t=254704

Ето това е отговор на човек дето чете заглавията и може да помогне и го прави, благодаря за което колега. Утре ще си измера налягането и ако е помпата ще пиша на лс за магазинчето че напоследък там арабите от които пазарувам почнаха да ме клатят с цени. :beer

Потребителски аватар
sweetlulu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetlulu » Съб 06 авг 2011 21:00

Налягането трябва да е минимум 2 бара при 2000 об/мин. При мен след целият ремонт се вдигна на 3.8+ :wink:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 11 авг 2011 18:51

Реших си проблема с мигането на лампата но не съм мерил налягането защото купих манометър но не е с подходящ накраиник а е 1/4 и когато намеря преход ще го измеря за всеки случай. Искам само да кажа че манометъра го взех от бриколаж за 9лв и мисля че трябва да го споделя та ако някои търси да не се чуди като мен от къде.

Потребителски аватар
sweetlulu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetlulu » Нед 14 авг 2011 12:03

А какъв беше проблема, и начина му на отстраняване? :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”